HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2015 Pazar - 10:52

CHP’li Sındır: 35 proje 2035’te olarak revize edildi!

CHP İzmir Milletvekili’nden 35 Proje çıkışı: Bir bakanlığın görevini yapması için milletvekillerinin gidip aracı olması mı gerekiyor? Bakanlığın işini yapması için milletvekillerinin ve belediye başkanlarının ricacı mı olması gerekiyor? Böyle bir yönetim olabilir mi?

CHP’li Sındır: 35 proje 2035’te olarak revize edildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Kanal 35 TV’de yayınlanan Farklı Açı Programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ile Gazeteci Çağdaş Yılmazer'in sorularını yanıtlayan İzmir Milletvekili Sındır, AK Parti'yi topa tuttu.


 
“İZMİR HEP MAHRUM BIRAKILDI!”
Konuşmasında Hükümetin İzmir’i yatırımlardan mahrum bıraktığını dile getiren Sındır şöyle dedi: “AKP 35 İzmir 35 proje diyordu bu projelerin hangisi gerçekleştirildi? Hangisi yapıldı, hizmete sunuldu? Galiba AKP projelerini 2035’te 35 proje olarak revize etti. İzmir’in merkezi hükümet yatırımlarına ihtiyacı var. İzmir bunlardan hep mahrum bırakıldı. İzmir sadece büyükşehir belediyesinin yaptığı yatırımları gördü. Bornova’da Gençlik ve Spor Bakanlığının bir tesisi yok. Hastane yapıyorlar yıllardır hastane duruyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Peterson Köşkü hala daha bir kültür merkezi yapacak!”
 
“BÖYLE BİR YÖNETİM OLABİLİR Mİ?”
Ankara’ya gelin, Ankara’da işlerinizi hallederiz, Bakanla görüştürürüz gibi AKP yetkililerinin ifadelerinin bir yönetim zafiyeti itirafı olduğunu söyleyen Sındır; “biz bakanla görüştürebiliriz ve işleri halledebiliriz ifadesi bir yönetim zafiyetidir. Bir bakanlığın görevini yapması için illa oradaki milletvekillerinin gidip aracı olması mı gerekiyor? Yani bir yerde bakanlığın bir iş yapması için onun başında mutlaka milletvekillerinin ve belediye başkanlarının ısrarla ricacı mı olması gerekiyor? Böyle bir yönetim olabilir mi? Senin bakanlık olarak bir projen var yap bitir. Eğer bir milletvekili sana gelip de burayı bitirin gibi bir rica da bulunuyorsa sen işini yapamıyorsundur. Eksik yapıyorsundur, yanlış yapıyorsundur” dedi.


“YAPIN DEDİK YAPMADILAR, VERİN BİZ YAPALIM DEDİK VERMEDİLER!”
Bornova Belediye Başkanlığı döneminde Kültür Merkezinin bitirilmesi için verdiği mücadeleye değinen CHP’li Sındır şunları söyledi: “Bornova Kültür Merkezi İzmir’in en ciddi yatırımlarından bir tanesi.  Basit bir kültür merkezi değil. Şu an da 30 milyonluk bir yatırım gerekiyor, yıllık ödediği 1,5 milyonluk yatırım. Türkiye’de siyasetin geldiği nokta bu. Ben bir belediye başkanı olarak bakan beyden ricada bulunurken illa AKP’nin Milletvekili ilçe ya da il başkan ve yöneticileri de aracı olsun ki iş çabuk olsun. Böyle bir şey olur mu? Ben belediye başkanıyım bakanla direkt aramda milletvekilinin desteğine, yardımına ihtiyacım olabilir mi? Bakan bey, bakanlık da görevini en iyi şekilde yapacak, belediye başkanının da bu konuda ricacı olmasına gerek bırakmayacak. Gidiyorum burayı bitirin diyorum, gerekirse buranın tüm tahsisatını verin Bornova belediyesine. Verin dedim vermediler. Protokol yapalım verin dedim vermediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız verin dedi biz Bornova belediyesiyle buranın üçte birine katkı koyalım, valilik de özel idare bütçesinden katkı koysun, bakanlık da üçte birini koysun.  Protokol yapalım dedik vermediler. Bitirmiyorlar. “
 
“HÜKÜMET ADİL VE EŞİT YATIRIM YAPSIN!”
Hükümetin memleketin her tarafına adil olması gerektiğini, bütçeden eşit destek sağlaması gerektiğini belirten Sındır; “Hükümet İzmir’imize de Hakkari’mize de Diyarbakır’ımıza Trabzon’umuza da Türkiye’nin dört bir yanına ihtiyaçları oranında adil ve eşit yatırım yapsın. Bunda da başarılı olsun. Başarısını istemekten başka bir dileğimiz olamaz. Büyükşehir Belediyemiz net yatırım yapıyor. Geçmişten gelen borçları ciddi anlamda kapattı. Büyükşehir belediyemiz 4,6 milyarlık bir bütçeyle kendi bütçesiyle İzmir’in dört bir yanına yetişmeye çalışıyor. Ama İstanbul’a bakıyorsunuz metro ulaşımını Ulaştırma Bakanlığı üstlenmiş. Ankara’ya bakıyorsunuz büyükşehir belediyesi becerememiş Bakanlık üstlenmiş. Belediyeler hükümetin hazinesinden kaynak alırlar. Belediyelerin nüfusu ve gelişmişlik endeksine bağlı olarak tüm ilçe ve iller buradan adil bir şekilde kaynak alırlar. Hükümet İstanbul’un kaynağını yatırımlara kullanmasına izin veriyor ama İzmir’in bütün bunlarla boğuşmasına neden oluyor” dedi.
 
“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ…”
Programda tarım konusuna da değinen Sındır tarımın ve üretimin ciddi sorunları olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Meclis’te İhtisas Komisyonları kuruldu, üyeleri seçildi. Ben Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna girdim. Ben uzun yıllar bu alanda bir meslek kuruluşunun, odasının başkanı olarak tarım sektöründe mücadele ettim. Şimdi bunu Meclis’te en üst düzeyde gösterme olanağına sahip oldum. CHP’nin Komisyondaki grup sözcülüğü de bana verildi. Özellikle benim bölgem olan İzmir 2. Bölge çok büyük bir tarımsal üretim bölgesi. Tarımsal üretimin yüzde 9’u İzmir il sınırları içerisinde. Tarımın kendine özgü çok sorunları ve yatırım beklentileri var. İzmir’de tarımın üretimle ilgili sorunlar var. Dünyada tarımdan vergi alınmazken en yüksek maliyetler Türk çiftçisinin. Türkiye tarımında desteklemeyle ilgili sorun var. Verim ile ilgili sorun var. Kaliteyle ilgi sorun var. Kırsal yoksunluk ve refah adına tarımda yaşanan sorunlar var. Bilinçsiz kullanılan kimyasallara bağlı olarak çevre sorunları var. Bunları çözüme kavuşturmak için mücadelemizi sürdüreceğiz."
 
 
“PARTİMİZİN ÖRGÜTLÜ VE BELİRLEYİCİ GÜCÜ ULUSUMUZUN YEGANE GÜVENCESİDİR!”
Programın son bölümünde parti içi konulara ilişkin olarak da CHP’de Genel Başkan değişimi arayışını doğru bulmadığını ifade eden Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu görevinin başında. Olağan Kurultay süreci öncesi Genel Başkan değişikliği çabasının da demokratik ve doğru bir tercih olmadığını düşünüyorum. Zaten örgütümüzün kendi demokratik süreci devam ediyor. Bu demokratik süreç partimizin en yetkili organı olan Olağan Kurultay ile tamamlanacak.  Örgütümüzün, delegemizin iradesi belirleyicidir. Demokratik ve akılcı olan da budur. Bu vesileyle yeni dönemde seçilen il ve ilçe başkanlarına, yönetim kurulu üyelerimiz ile Kurultay delegelerimize şimdiden başarılar diliyorum. Biz aynı yolda, bu ülkenin demokratik, laik, aydınlık geleceğine inanan, Cumhuriyetin temel değerlerine ve Atatürk devrimlerine bağlı bireyler olarak yürüyen kişileriz. Halkımızın bize vermiş olduğu ana muhalefet görevi ile AKP iktidarının politikalarını denetlemek, demokratik temsiliyeti etkin bir şekilde yerine getirmek için hep birlikte mücadele veriyoruz. Partimizin örgütlü ve belirleyici gücü ulusumuzun yegane güvencesidir.”

 
Perdenin perde arkası: Sahil Bulvarı’nda neler yapılıyor?
 
İzmir’de engelsizlerin engeline kartvizitli uyarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eray 20 Aralık 2015 Pazar 14:23

Sayın Başkan sen siyaseti nasıl biliyorsun nasıl başkan sonrada vekil oldun. İş yapmak yaptırmak için cabalicaksin kosturacaksin. Gerekirse calmadik kapi birakmicaksin. Sen nasıl bu milletin vekili olacaksın. Sen diyorsunki telefon acayim imza atayım herkes yapsın bitirsin kusura bakma eski dönem kapandı. Kosturacaksin takip edeceksin sonuclandiracaksin. Vekillik yan gel yatla olmaz. Milletine değer ver. Vesselâm...

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çıray: Sorun hendek değil, egemenlik!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Güneydoğu’da ...
Yüksel'den kongre öncesi 'çarşaf liste' çıkışı!
CHP İzmir İl Başkan Adayı Alaattin Yüksel kongreye saatler kala liste ...
Selahattin Demirtaş Rusya'ya gidiyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'ya gideceğini bildirdi. ...
 
CHP'de nefes kesen maraton: Kongrede neler yaşandı?
Yüksel ile Kavalar’ın yarıştığı kongre nefesleri kesti. Kürsü konuşmalarıyla ...
Dışişleri'nden Başika kampı açıklaması
Türkiye'nin, Irak'ın hassasiyetini dikkate alarak ve IŞİD'le mücadelenin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul ...
 
CHP’de kongre arifesinde flaş gelişme: O aday…
Rodoplu kongreye 24 saatten az bir süre kala adaylıktan çekilme kararı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Halid Meşal'le görüştü
İstanbul'da gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas liderlerinden ...
Tarhan partisini neden kapattığını anlattı: Siyaset için para lazımmış
Kapanan Anadolu Partisi'nin kurucusu Emine Ülker Tarhan, "Yaşatmayı öngören ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva