HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2022 Salı - 23:59

CHP'li Sertel ve Özkan'dan Serdar Aksoy'a tepki: İddialarını kanıtla!

Menemen Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Serdar Aksoy’un geçtiğimiz günlerde ortaya attığı 'rant' iddiasına CHP’nin gazeteci kökenli vekilleri Atilla Sertel ve Tuncay Özkan'dan tepki geldi. İddiaların odağındaki iki vekilden Aksoy'a iddialarını ispat etme çağrısında bulunuldu.

CHP li Sertel ve Özkan dan Serdar Aksoy a tepki: İddialarını kanıtla!

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanlığı görevi sırasında, ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla düzenlenen operasyonla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, devam eden mahkeme sürecinde de tutuksuz yargılanmasına karar verilen Serdar Aksoy geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo yayınında çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Aksoy biri gazeteci iki CHP İzmir Milletvekilinin Seyrek’teki bir araziyle ilgili kendisiyle rant pazarlığı yaptığını öne sürmüştü.

CHP'nin gazeteci İzmir Millletvekilleri Atilla Sertel ve Tuncay Özkan bu açıklamaların ardından, Aksoy'un bahsettiği gazeteci milletvekilinin ikisinden biri olduğu ve bu ismi açıklayarak iddialarını kanıtlaması çağrısında bulundu. Sertel ve Özkan çektikleri video ile Aksoy'un iddialarına yanıt verdi.

'İSPATLAMAZSA ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR!'

Videoda ilk olarak açıklama yapan Tuncay Özkan şu açıklamayı yaptı:

"Menemen’in görevden alınan ve partimizden ihraç edilen eski belediye başkanı bir açıklamada bulundu ve dedi ki ‘Bir gazeteci kökenli iki  İzmir Milletvekili geldiler ve benden bazı şeyler istediler. 'Gazeteci kökenli vekiller biziz Atilla ile birlikte…. Biz de bu açıklamayı duyunca herhalde açıklama getirecek, buna isim koyacak şu milletvekilleri diyecek  diye bir haftadır bekliyoruz, ancak böyle bir şey yapmadı. Bu ‘İzmirli gazeteci kökenli iki milletvekili’ sözü bizi töhmet altında bıraktı. Ne benim, ne de Atila Sertel’in rantla, çıkarla yaptığımız görevi çıkara dönüştürmekle herhangi bir ilişkimiz yoktur. İzmir halkına saygımız gereği bu açıklamayı yapıyoruz.  Eğer şantaja devam edecekse kendisi hakkında yasal yollara hemen başvuracağız. Eğer kişi iddiasını ispatlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir”

Özkan'ın ardından konuşan Atilla Sertel ise, “Tuncay Özkan’ın söylediği gibi hiç suçu olmayan insanlara çamur  atan bir eski belediye başkanı var. Diyor ki ‘İki milletvekili geldi bilmem neredeki 1 milyon metrekare araziyi bir rant uğruna kullanmak istedi ve bunlardan biri gazeteci kökenli İzmir milletvekili dedi. Şimdi buradan açıklamaya çağırıyoruz kendisini. Bu kişi ya Atila Sertel ya da Tuncay Özkan.  Gazeteci kökenli biziz. Eğer bunu açıklamazsa, eğer bu ismi ortaya koyup da iddiasını kanıtlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir” dedi.

 
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı
 
Kanıtları asitle yok etmek istediler... Sendika binasına 'tombala' baskını!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 20 Nisan 2022 Çarşamba 08:15

Sayın milletvekilleri Izmirin bütün belediye başkanları atama ile geldi,her biri atama döneminde Ankara'da günlerce kamp kurdular genel merkez yöneticilerine yakın olanlar atandı,her birine refarans olan milletvekilleri var,siz bunları çok iyi biliyorsunuz kim kimin adamı olduğunu,ayrıca bu konuda kıyasıya parti içinde sert tartışmaların dışarıya taştığını bilmeyen yoktur,sayın geçmiş belediye başkanı Aksoy'a kim referans oldu?Halkın önüne ön seçim sandığı konsaydı bu başkanların hiçbiri seçilecek sıraya gelemezdi,il başkanı ilçe başkanı genel başkan tek aday olsun kongrelerde bu taktik tekrar yapılırsa bu işin sonu nereye gideceğini halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde halkın sapmaz terazisi sandıkta herkes verecektir demokrasi gereği sandıkta herkes tepkisini verecektir,düşünün büyük şehir belediye başkanlığına atananlar sanki güç kendilerinde sanıp cumhurbaşkanı adayı olma yolunda halkın arasında propaganda yapıyorlar yazık bu halka seçme seçilme hakkının ortadan kaldırılması olarak görüyor...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan mülteci sorunu açıklaması: Gerçekçi olmaz
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  "Mültecilerin geri dönüşü ...
CHP'li Sındır vatandaş yapılan göçmenlere dikkat çekti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Suriye, ...
Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması
İçişleri Bakanı Soylu, Suriyelilerin dönüşü için bir çalışma olduğunu ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sığınmacı tepkisi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ...
İzmirli Eski Bakan Gürel Zafer Partisine katıldı!
Bülent Ecevit hükümetinde Dışişleri Bakanlığı görevi yapmış olan İzmirli ...
Erdoğan, İsrailli mevkidaşı ile görüşecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın da arasında bulunduğu 10 milletvekiline ...
Bakan'dan ırkçı saldırılara dair açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada ve İsveç'te yaşanan ırkçı saldırılara ...
MHP'li Böncü: Borç 290 milyona ulaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Menderes İlçe Başkanı Önder Böncü’den ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva