HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2022 Çarşamba - 13:27

CHP’li Sertel polislerin sorunlarına dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de Polis Yüksek Öğretim Kanunu üzerine yaptığı konuşmada Polislerin sorunlarına değindi. Bahse konu kanunun polislerin hiçbir sorununu çözmediğini vurgulayan Sertel, “Polisler çok ağır koşullar altında çalışıyorlar. Günde on iki saat ve amirlerin baskısı altında hiç talep etmeseler, istemeseler de halkla karşı karşıya getirilerek çok zor koşullar altında insafsızca davranmaya sevk ediliyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidarında polislerin sorunlarının katlanarak arttığını görüyoruz” dedi.

CHP’li Sertel polislerin sorunlarına dikkat çekti!

2024 yılında yürürlüğe giren kanunla polislerin tayinlerinin 6’ya çıkarılacağını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İktidara geldiğimizde bunu tabii ki uygulamayacağız, tabii ki yeniden gündeme alacağız ve polislerimizin hakkını, hukukunu savunacağız çünkü polislerin çocukları var çünkü evlatları var; ilkokula İzmir'de başlayacak, ortaokulu Antep'te bitirecek, liseyi Trabzon'da okuyacak, üniversiteye İstanbul'a gelecek; o çocuklar Türkiye'nin her yerinde babalarıyla, anneleriyle beraber, eşleriyle beraber dolaştırılmak zorunda bırakılacak. Bu, büyük bir haksızlıktır ve memuriyet kanununun hiçbirinde bu uygulama yapılmamaktadır” diye konuştu.

Konuşmasında son yıllarda hızla artan polis intiharlarına da değinen Atila Sertel, şunları söyledi:

“Polislerde Tükenmişlik ve Görülen Psikolojik Belirtiler diye 3 bilim insanımız araştırma yapmış. Yardımcı Doçent Doktor Bülent Gündüz, Yardımcı Doçent Doktor Zülal Erkan ve Yardımcı Doçent Doktor Nurcan Gökçakan. Bu rapora göre polislerimiz çok büyük bir psikolojik sıkıntı içerisinde ve gerginlik içerisinde ve intihar eğilimleri içerisinde ve ne yazık ki intihar ediyorlar. İçişleri Bakanlığının yaptığı resmi açıklamaya göre; 2016 yılında 61 polisimiz, 2017'de 52, 2018'de 41, 2019'da 48, 2020'de 36 Emniyet görevlimiz, polisimiz intihar etti ve ne yazık ki 2021'de bu rakam 108'e çıktı; son beş yılda 450 polisimiz canına kıydı. AKP iktidarında, son yirmi yılında binin üzerinde intihar vakası var. Polislerimize insan gibi davranmak zorundasınız, onları birey olarak kabul etmek zorundasınız, onları emir eri olarak göremezsiniz, acımasızca bir uygulama içerisinde çalıştıramazsınız. Bu incelemeleri aslında İçişleri Bakanlığının, Cumhurbaşkanlığının yaptırması lazım ama yaptırmadığı gibi raporlara da önem vermiyorlar. Raporda; ‘Toplumla iç içe ve sürekli temas hâlinde olmaları ve bu süreçte birtakım sorunlar yaşamalarına karşın en az çalışma yapılan polislerle bilimsel nitelikteki araştırmaların nicelik ve niteliğinin artırılması gerekmektedir.’ diyor. Polislere inanılmaz derecede kötü davrananlara buradan sesleniyorum: Onlar da bu ülkenin evlatları. Bazen kaba şiddeti uygulamak zorunda ve iktidarın sopası, copu, kalkanı, silahı olarak kullanılabiliyorlar ama bunu onların istediğini zannetmiyorum; iktidar bunu istiyor ve onları birer şiddet aracı hâline getirmek istiyor. O da polislerimizde bir tükenmişlik ve psikolojik belirtilerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Bilimsel araştırmada diyor ki: ‘Sonuçlar dikkate alındığında polislerin profesyonel düzeyde destek almaları konusunda düzenlemeler yapılmalıdır.’ Şimdi iktidara soruyorum: Siz polislerimiz için ne yapıyorsunuz Allah aşkına? Onların ne sosyal hakları var? Ne çalışma güvenceleri var? Ne kadar ücret alıyorlar ve ne kadar kötü ve tehlikeli bir iş yapıyorlar?”

 

 
Biri belediye başkanı, biri CHP’li… AK Parti’den Aydın’da çifte transfer!
 
İzmir'de yağış çilesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biri belediye başkanı, biri CHP’li… AK Parti’den Aydın’da çifte transfer!
İYİ Parti'den seçime girerek kazanan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin ...
'Karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, ...
İYİ Partili Çıray'dan yargı sinyali... 'Nah' davası mı?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ...
 
'Kumarhanenizi başınıza yıkmaya geliyoruz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
CHP’li Sertel’den AK Partili Dağ’a ‘kredi’ çıkışı: Niye sustun?
‘İzmir’in bekleyen dosyası yok’ yönündeki hükümet kanadından yapılan açıklamalara ...
AK Partili Nasır’dan İzmir Tabip Odası’na yanıt: Şehir içindeki hastaneler kapatılmayacak, ancak...
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı ...
 
CHP’li Bakan: Emniyet Teşkilatı’nın en büyük sorunu Süleyman Soylu sorunudur!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis’te yaptığı konuşmada, İçişleri ...
AK Partili Sürekli'de 'Urla Planı' tepkisi: İzmirliyi uykuda sanmasınlar!
‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ kapsamında Konak ve Urla ilçelerinde çeşitli ...
Bakan Akar'dan İzmir milletvekiline: Nah alırsın böyle oy!
Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İYİ Partili Aytun Çıray’la ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva