HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2015 Çarşamba - 09:16

CHP’li Purçu’dan AK Parti’ye bombardıman, o iddiaya hodri meydan!

TBMM tarihinin ilk Roman vekili Purçu, yeniden ve aynı sıradan aday gösterildikten sonra ‘1 Kasım’ ve hedefleri hakkında konuştu. AK Parti’nin Roman aday hamlesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili ‘oy kazandırmadı’ iddialarına da sert yanıt verdi.

CHP’li Purçu’dan AK Parti’ye bombardıman, o iddiaya hodri meydan!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – 7 Haziran genel seçimlerinde CHP İzmir’den aday olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinin ilk Roman milletvekili olmayı başaran Özcan Purçu, Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, meclise girdikten sonra yaşamında nelerin değiştiğini anlatırken, AK Parti’nin Roman aday hamlesinden kendi hakkında çıkan ‘oy kazandırmadı’ iddialarına kadar uzanan geniş bir yelpazede önemli mesajlar verdi. Purçu partisi adına 1 Kasım sandığı için de iddialı bir tahminde bulundu.



KIZIMIN NASIL BÜYÜDÜĞÜNÜ ANLAYAMADIM
CHP’nin Roman milletvekili mecliste sandalye sahibi olmasıyla tabuların yıkıldığını ifade ederek, “Geçen seçimde kızım nasıl büyüdü anlayamadım. Yine seçim olacak ve onu nenelerinin yanına gönderdim. Burada yalnız kalıyorum şu anda, ama değdi… 7 Haziran’da Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Türk vatandaşı ama etnik ve kültürel olarak Roman kökenli biri ilk defa kürsüye çıktı, yemin eti ve meclis sandalyesini aldı. Demokrasi, insan hakları, barış, özgürlük açısından önemli bir atılımdı. CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir tabuyu yıktı. Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi açısından bir basamak atlattı. Bizim de varlığımızı hissettirdi” dedi.

LAF OLSUN DİYE YAPILMIŞ BİR HAMLE!
Türkiye’deki Romanların açılımı CHP ile yürütmek istediği söyleyen Purçu, İzmir’de kendisiyle aynı sırada Cemal Bekle’yi aday gösteren AK Parti’nin Roman hamlesi hakkında da konuştu. CHP İzmir Milletvekili şunları söyledi: Biz bu süreci CHP’yle beraber yürütmek istiyoruz. Türkiye’nin her yerini dolaşacağız ve oylarımızı arttıracağız. Romanların derdinden CHP anlar… CHP’nin samimiyeti, adaleti, demokrasisi var. Bunun ilk örneğini CHP ile gördük. ‘Roman oylar alınsın’ diye her yerden karşıma aday koydular. AKP’nin hedefi Romanları kullanmak, CHP’nin hedefi mecliste temsil ettirmektir. Üzülüyorum yani onlara... Hiç samimi değil... CHP oyları yükselme trendinde, AKP’nin oyları ise düşüş trendinde… Hele İzmir; CHP’nin kalesi, mümkün mü? Cemal Bekle’nin 7’den 5’e alınması da bana bağlı... Ben olmasam onlar aday bile olamazdı. Ben olmasam başbakan danışmanı Roman olur muydu? Yaptılar mı hiç? Ben aday oldum, elleri ayakları birbirine dolaştı. Ne yapacaklarını şaşırdılar! Danışman yaptılar, seçilemeyecek yerden aday koydular. Hepsi kullanma amaçlı… Roman adaylarının altındaki sırayı çıkarmaya çalışacaklar. Ama CHP samimi bir şekilde yine bizi aynı yere koydu. Ben de tüm Roman kesimiyle CHP oylarının artması için çalışacağım. AKP’nin yaptığı ‘Romanlar temsil edilsin, demokrasi olsun’ diye yapılmış bir hamle değildir. Laf olsun diye yapılmış bir hamledir. Onların en çok çekindiği isim benim… Kandırmacaya devam ediyorlar” diye konuştu.


 
8’İ ZORLARIZ, SIKINTI YOK!
CHP’de Atilla Sertel’in dönüşüyle aday sıralamasının değişmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Purçu, Genel Başkan tarafından yasal olarak olması gerekenin yapıldığını söyledi.

Purçu, “Genel Başkanımız yasal olarak ne olması gerekiyorsa yaptı. Atilla Bey 6’ıncı sıradaydı, yerine geldi. Ama Kamil Bey çok sevilen bir insan… Hem Atilla Bey’in gücüyle hem Kamil Bey’in sevilme gücüyle, hem de bizlerin desteğiyle başaracağız. Ben inanıyorum Kamil Bey de zaten çıkacak. O kadar sevilen birinin oradan çıkmaması mümkün değil... Melek gibi bir adam… O bölgeden 8’i zorlarız, sıkıntı yok! Asıl kadro şimdi oturdu. Rüzgar hızlı geçecek oradan. Zaten küçük bir oyla kaçırmıştık ikinci bölgeyi…” dedi.
 
AKP GERÇEKTEN GİTTİKÇE BATIYOR!
CHP İzmir Milletvekili yurt içi ve yurt dışı temasları hakkında da bilgi verirken, AK Parti’ye antipati olduğunu söyledi.

Purçu şöyle konuştu: Seçilen milletvekillerimiz çok donanımlı… 131 milletvekilimiz de kaliteli... Hepsiyle istişare içindeyiz. Şu an ben Antalya’daki milletvekilinin ne yaptığını biliyorum. Gün be gün birbirimizi takip ediyoruz. Sosyal medyadan sürekli etkileşim halindeyiz. Milletvekili çıkaramadığımız illere dahi gidiyoruz. Oralarda son gelişmelerde AKP’ye karşı büyük bir antipati var. AKP gerçekten gittikçe batıyor. Oylarımızı arttırıyoruz. Artık bu hükümet gerçek yüzünü gösterdi. Artık yoruldular, çırpınıyorlar, hevesleri de kalmadı. Bir insan heyecan duyar. Onların bu devleti yürütecek heyecanları bitti. Halk bunu net görüyor. Ben heyecanlıyım. Bu ülkeyi yöneteceğim, vatandaşlarımıza hizmet edeceğim. Yurtdışındaki seçmenlerimizle, hemşeri derneklerimizle de görüştüm Türkiye’deki gelişmelerden üzüntü duyuyorlar, nasıl düzelir kuşkuları var. Herkesin kafasında soru işareti var. ‘AKP’ye oy verdim elim kırılsın bir daha atmayacağım’ diyen çok gurbetçimiz var…
 


‘OY KAZANDIRMADI’ DİYENLERE HODRİ MEYDAN!
Purçu, CHP’de 1 Kasım için aday belirleme sürecinde İzmir’de kontenjan adaylara gelen eleştirilerin gölgesinde kendisi hakkında ‘oy kazandırmadı’ yorumları yapılmasına çok sert tepki verdi. Söylemlere ‘hodri meydan’ diyerek rest çeken Purçu, “İzmir demiyorum, Türkiye genelinde Roman oylarının düştüğü bir yer göstersinler istifa ederim” ifadelerini kullandı.



CHP İzmir Milletvekili, “Özcan Purçu’nun gittiği ya da gitmediği yerlerde bir yer göstersinler. Bütün mahallelerimizde Roman oyları yükseldi. AKP’nin birini olduğu yerlerde açık ara birinci olduk. 14 bin oy değiştirdik. 8 bin oy öndelerdi, şimdi 6 bin oy biz öndeyiz. Merkez mahallelerde sadece bu… Denizli’de Roman oyları sayesinde vekil çıkardık. İstanbul’daki vekilleri arayın, sorun, Edirne’ye gidin, sorun! Belediye başkanları, milletvekilleriyle görüşün. 28 mahallede tarih yazdık. İlk defa tüm mahallelerde CHP birinci geldi. Hepsi bana teşekkür etti. Özcan Purçu Roman kesiminde ve ezilen, yok sayılan tüm insanlarda farklı bir hava yarattı. Millet bana, ‘Benim de adayım sensin’ dedi. Böyle haberlerle benim günahımı alıyorlar. Emeklerime yazık ediyorlar. Biz oylarımızı arttırdık, AKP’yi azalttık. Sadece 2 mahallede az bir farkla ikinci olduk. Ama yükselerek ikinci olduk,  onlar düşerek birinci oldu. Diğer mahallelerde açık ara birinci olmuşum. Türkiye genelinde kurtardığımız yerler var. Özcan Purçu CHP oylarının iki katını, üç katını arttırdığı yerler var ama düştüğü yerler yok. Bunu yazan arkadaşlara ‘hodri meydan’ diyorum. Benim oylarımın düştüğü bir mahalle göstersinler ne isterlerse yapacağım. Resmi belgeler, sonuçlar var. İlgili yerlere verdik. Gazetecilik mesleği dürüstlük mesleğidir. Bu mesleği herkes yapamaz. Kutsal meslektir. Türkiye genelinde Özcan Purçu’nun oylarının düştüğü bir yer göstersinler. Kim gelirse gelsin net konuşuyorum. Bütün oylarım yükselmiştir. Ne kadar kişi istiyorlarsa meydanlara yığmaya hazırız. Türkiye’nin her yerinde miting de yaparız. Bizim seçmenimiz her yerde… 1 milyon oya yer değiştirttim. Bu seçimde bu haberler beni kamçılıyor. Şimdi daha fazla çalışıp oy kazandıracağım” dedi.
 
TEK BAŞIMIZA İKTİDARI ZORLAYABİLİRİZ
CHP İzmir Milletvekili son olarak ‘1 Kasım’ın fotoğrafını çekti ve partisini adına iddialı bir tahminde bulundu. Purçu, “Biz İzmir’de iki bölgede 8’leri zorlarız. Türkiye genelinde de yüzde 30’u bulabileceğimizi düşünüyorum. Tek başına iktidarı zorlayabiliriz bu dönem... Doğu ve Güneydoğu’yu alamıyoruz. Oralardan biraz oy alabilirsek zaten Batı’da iyiyiz. İç Anadolu’da sıkıntılı gibi ama bu dönem toparlayacağız. Bence bu dönem bomba gibiyiz. Burası Türkiye… Vatandaşın ne yaptığını anlayamazsın. Bir tokat vurur yerdesin, bir bakarsın tahttasın” ifadelerini kullandı.

 
YSK’dan kritik açıklama: O talepler…
 
Yok artık Lewandowski: 9 dakikada 5 gol!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖSTERMELIK ADAY ÖZCAN PURCU 23 Eylül 2015 Çarşamba 14:18

7 Haziran seçimlerinde Ak Partinin başlattığı Roman Açılımı sayesinde Roman vatandaşların nüfus olarak en yoğun yaşadığı illerden biri olan İzmir de Chp den aday olarak gösterilen ve seçilen Özcan Purçu İzmir den yine aday oldu. Ancak Chp de Roman kökenli vatandaş olarak listelerde yer alabilen tek aday. Zaten bu da gösteriyor ki! Roman vatandaşların oylarını alabilmek için göstermelik olarak aday yapılmış.

Yorumu oyla      12      6  
Roman Kardeş 23 Eylül 2015 Çarşamba 14:00

Özcan Purçu 2011 Seçimlerinde CHP'nin 2.bölge 11. Sıra adayı olmuştu.O dönemde Yaptığı seçim çalışmalarına ait bir kare fotoğraf ya da haber hatırlayan var mı? Yok.Çünkü,Atandıktan sonra telefonlarını kapatıp ortadan kaybolmuştu.

Yorumu oyla      13      7  
İZMİRLİ ROMANLARISEVİYORUZ 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:58

BENİM İKTİDAR PARTİSİNE BİR TAVSİYEM VAR TEPECİKÇUKURMAH.TOKİ EVLİ OLANLARA 75 MKARE DAİRE YAPSIN HEM YAŞAM ŞARTLARINI DÜZELTSİN HEMDE GÖRÜN ROMANLARINNEREYE OY VERDİĞİNİ GÖRÜN CHP LİLERDN KARNINDAN KONUŞMAYI BIRKIR

Yorumu oyla      12      8  
23 Eylül 2015 Çarşamba 13:56

İZMİRLE TÜRKİYEYİ KIYASLAMAYIN SAYN VEKİLİM 1940 DAN BERİ KAÇKERE TEK BAŞINIZA İKTİDARA GELDİNİZ GÖRDÜK HA BORNOVA ,KONAK VE BÜYÜKŞEHİRDE BİRAZ ROMAN KARDEŞLERİMİZİ GÖSTERMELİK OY DEVŞİRMEK İÇİN İŞE ALDILAR ROMANLAR CHP YE OY VERDİ

Yorumu oyla      13      8  
BUCALI 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:12

Milletvekili kalitesini iyice düşürdünüz...

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK’dan kritik açıklama: O talepler…
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, İlçe Seçim Kurulları'ndan gelen ...
Kabinede 1 İzmirli gitti, 1 İzmirli geldi!
HDP'li bakanların istifasıyla boşalan AB ve Kalkınma bakanlıklarına atama ...
Flaş! 2 bakanın istifası sonrası hükümetten ilk açıklama
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, istifa eden iki HDP'li bakanın yerine ...
 
Flaş! İstifa eden bakanlardan detaylı açıklama
HDP’li 2 bakan basının karşısına çıkarak süreci anlattı.
HDP’li bakanların istifasını perde arkası: Neler yaşandı?
Geçici seçim hükümetinde görev yapan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma ...
Flaş! HDP’li 2 bakan görevinden istifa etti
HDP'li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca istifa etti.
 
CHP’de bayramlaşmaya damga vuran sözler: Türkiye köpek dolabı içinde!
CHP İl Örgütü’nün Kurban Bayramı öncesinde organize ettiği törende konuşan ...
CHP’li Koç’tan Demirtaş’a ‘Gezi’ çıkışı!
CHP Sözcüsü Koç, "Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün ...
AK Parti İzmir’de yeni program: Hem bayramlaşa, hem tanıtım hem de karşılama!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programı değişti. Parti, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva