HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2015 Salı - 13:54

CHP’de bayramlaşmaya damga vuran sözler: Türkiye köpek dolabı içinde!

CHP İl Örgütü’nün Kurban Bayramı öncesinde organize ettiği törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan çok sert açıklamalarda bulundu. Aydoğan, “Cumhurbaşkanı ‘yerli ve milli milletvekili’ diyor. Kim yerli? Kim milli? Kürt, Çerkez milli ve yerli değil mi?” dedi. Aydoğan ayrıca “Türkiye köpek dolabı içindedir…” ifadelerini kullandı. CHP Konak tarafından düzenlenen bayramlaşma programında ise örgüt, başkanlar ve İzmir’in vekilleri vatandaşa kırmızı karanfil dağıttı.

CHP’de bayramlaşmaya damga vuran sözler: Türkiye köpek dolabı içinde!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.
 
Törene, ev sahibi İl Başkanı Bedri Serter’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir milletvekilleri ve adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 


 
İÇİMİZ BURUK, ACIMIZ TAZE
Bayramlaşma töreninde ilk olarak konuşan Serter son günlerde toplumun hoşgörüye ihtiyacı olduğunu belirtirken gelen şehit haberlerinden dolayı Kurban Bayramını buruk karşıladıklarını söyledi.

Serter, “Millet olarak kardeşliğe, paylaşmaya ve hoşgörüye en çok ihtiyacımızın olduğu günlerde, hepimiz için kutsal olan Kurban Bayramını kutluyoruz. Bu bayram elbette ki anlamına uygun bir şekilde kutlanmalı, ancak ülkemizde meydana gelen terör olayları, verdiğimiz şehitlerimiz sebebiyle içimiz buruk, acılarımız taze. Bu bayram tamda bu acılara son vermek için milletimiz adına büyük bir fırsat aslında” dedi.
 
HUZURU GETİRECEK TEK PARTİ CHP’DİR
İl Başkanı Serter, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim hakkında da konuştu.  

Serter, “Tüm halkımız, 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon hükümeti kurma girişimlerinde, CHP'nin ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, uzlaşmacı ve Türkiye'yi kaostan kurtarmak için sergilediği yapıcı tavrı gördü. Biz ‘millet’ dedikçe, onlar ‘saltanat’ dediler, biz ‘huzur’ dedikçe, onlar ‘iktidar’ dediler ve ülkeyi bu hale getirdiler. Eğer iktidarları elden giderse düşecekleri durumdan ödleri kopmakta...  Halkımızın gerçeği anladığını, 400 vekil uğruna ülkenin sürüklendiği kaos ortamını gördüğünü ve artık milletimize bunları reva görenlerden hesap sormaya hazır olduğunu biliyoruz. İşte tam da bu noktada, şimdi daha çok çalışmamız gerekiyor. Emekliye, işçiye, kadına, aileye, gençliğe ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiğimiz değeri ve onlar için hazırladığımız projelerimizi anlatmak mecburiyetindeyiz. Huzuru getirecek, kalkınmayı getirecek, kardeşliği yeniden sağlayacak tek partinin, CHP olduğunu tüm halkımızla paylaşmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.
 


TÜRKİYE KÖPEK DOLABI İÇİNDEDİR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, “Ülkemizin çok sıkıntılı olduğu bir bayramda yine beraberiz. Ülke ne zaman sıkıntıya düşse can simidi CHP’dir. Bir CHP’li her zaman ülkesinin, toplumunun, hürriyetini ve menfaatini partisinin menfaatinin önünde görür. Bir CHP’li güzel bir yer, güzel bir arazi gördüğü zaman para ve rant düşünmez. Onu halka nasıl mal edebilirim diye düşünür. Bir CHP’li toplumu ayrıştırmaz. Her kesimi samimiyetle kucaklar. Hiçbir bölücülük yapmaz. Tüm Türk milletini aynı sevgiyle kucaklar. CHP’li olmak namuslu adam olmaktır. CHP’liler namusludur. CHP’liler milliyetçidir, halkçıdır. Cumhurbaşkanı yerli ve milli milletvekili diyor. Kim yerli, kim milli? Kürt, Çerkez milli ve yerli değil mi? Onlar gibi düşünen milli ve yerli diğerleri değil. Böyle bir şey yok. İzmir onlara göre yerli ve milli değildir. Yerel yönetim malları bize verilemezken biri bir şey dedi mi? Bize yan gözle bakıyorlar. Biz onlara göre yerli ve milli değiliz. Türkiye köpek dolabı içindedir. Türkiye doğu ve batıyı bölen bir iradenin karşısındadır. Hiç kimse bizi bölemeyecek” diye konuştu.
 


KIRMIZI KARANFİLLİ KUTLAMA
Öte yandan CHP Konak İlçe Örgütü de saat kulesinin önünde bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.
 
CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu ve Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşmada konuşan ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak, “Bugünlerde toplumsal anlamda yaşadığımız olumsuzluklar, ön yargılar, ötekileştirmeleri ortadan kaldırmaya yönelik Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi bir sorumluluğunun varlığının farkındayız. O açıdan CHP örgütü olarak milletvekilleri, belediye başkanları ve mensuplarıyla halkımıza bir dokunuş, bayramlaşmayı halkımızla acı günleri, tatlı günleri halkımızla, birebir kol kola omuz omuza olduğumuzun bir göstergesi, fırsatıdır. Bu fırsatı değerlendirmek adına halkımızla bayramlaşmayı ön gördük. Tabi bu bir kıvılcım bundan sonraki projemizin ilk adımı halkımızla buluşma noktasında bundan sonraki süreçte halkımızla kucaklaşan hemşerisiyle kucaklaşan, komşusuyla kucaklaşan selamlaşan bir projeye adım atacağız. Bu projenin ilk adımıydı. Bundan sonra sokakta yürürken, insanların nereli olduğuna bakmaksızın, mezhebine, partisine ve rengine bakmaksızın selamlaşmayı ön gören bir anlayışı bir projeye çevirmek adına bayramlaşmayı kutlama noktasında dile getirmek için geldik” dedi.


 
BU BAYRAM BİZE UMUT OLSUN
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bir bayrama girdik, bayramlar sevginin saygının, hoşgörünün, barışın hasıl olması gereken günler. Biz de bu bayramın Türkiye için umut olmasını diliyorum. Bu umut CHP'nin iktidarı umududur. Bu umut Türkiye faşizmin sonlandırılması umududur. AKP diktatörlüğünün sonlandırılması umududur. Bu bayramın bunun için bir başlangıç olmasını diliyoruz. Yaşadığımız acı günler umarım çok kısa sürede sona erer. Bunun için de el birliğiyle çalışmamız gereken zaman. Bu çalışmanın ilk adımı olan bir çalışma olarak kabul edilsin. Biz tüm hemşerilerimizle kucaklaşalım. Hepinizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.
 


1 KASIM’DA YENİ BAYRAMIMIZI KUTLAYACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise “Bayramınız kutlu olsun. Bayramlar bizi birleştiren, hangi kültürden hangi kimlikten olursa olsun, bizi bir araya getiren önemli unsurladır. Bugünde bir aradayız. İnşallah 1 Kasım'da da yeni bayramımızı kutlayacağız. 1 Kasım'daki bayram da tekrar buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından CHP’li yöneticiler Kemeraltı çarşısında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak kırmızı karanfil dağıttı.

 
CHP’li Koç’tan Demirtaş’a ‘Gezi’ çıkışı!
 
Bucaspor hocasını buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 22 Eylül 2015 Salı 16:34

ayni tas ayni hamam

Yorumu oyla      14      10  
Niyazi Baba 22 Eylül 2015 Salı 14:59

Hala mı karanfil yeter artık ya.. biraz yaratıcı olun !

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Koç’tan Demirtaş’a ‘Gezi’ çıkışı!
CHP Sözcüsü Koç, "Bugün HDP'nin 'geniş kitlelere konuşuyorum ben' sözünün ...
AK Parti İzmir’de yeni program: Hem bayramlaşa, hem tanıtım hem de karşılama!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bayramlaşma programı değişti. Parti, ...
Davutoğlu terör zirvesi için ABD’ye gidiyor
Başbakan Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gideceği New ...
 
Şimşek’ten flaş mesajlar: Bakan olup olmamak…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında seçime ve bakanlığa ilişkin açıklamalarda bulundu.
MHP İzmir’de sırası kayan Koç’tan ‘kadın’ göndermesi
MHP’nin 1 Kasım seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na sunduğu listenin ...
İzmir’de 1 Kasım sürprizi: Bağımsız yok!
İzmir’de 7 Haziran'da 13 kişi milletvekilliği için bağımsız aday oldu. ...
 
Sındır ‘felaket’ alanında: DSİ’ye bombardıman!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Ödemiş’te şiddetli yağış sonrasında ...
HDP İzmir Milletvekili Kürkçü: Bu bir inat seçimi!
HDP'nin İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmirlinin HDP'ye oy verme ...
MHP İzmir Adayı Çelik: Erkek evladı olan bir anne olarak…
İzmir’de MHP'nin 2. bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Neslihan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva