HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2022 Çarşamba - 12:57

CHP'li Polat'tan 'Unesco' yorumu: İzmir cezalandırılıyor!

Kemeraltı'nın Unesco listesinden çıkarılması ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat "İktidar mensuplarının İzmir husumetleri her alanda devam ediyor. İzmir halkı oy vermedikleri için cezalandırılıyor" ifadelerini kullandı.

CHP li Polat tan  Unesco  yorumu: İzmir cezalandırılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm çalışmalar tamamlanmış, dosya eksiksiz hazırlanmışken İzmir Tarihi Liman Kenti yerine Bursa’nın İznik Bölgesi’ni konu alan dosyayı UNESCO Dünya Mirası 2022 adaylığı için iletmesini eleştirdi.

Polat, “İktidar mensuplarının İzmir husumetleri her alanda devam ediyor. İzmir halkı oy vermedikleri için cezalandırılıyor. AKP hükümetinin İzmir’i ve İzmirlileri anlaması için öncelikle tarihi anlaması, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlaması ve verilen kurtuluş mücadelesinin İzmir halkı için ne ifade ettiğini çok iyi anlaması gerekiyor. İktidara geldikleri günden beri İzmirlilerin teveccühünü kazanamamış, yaptıkları açıklamalarla aşağılayan, ötekileştiren, kutuplaştıran, parmak sallayarak had bildiren yaklaşımlarıyla da hiçbir zaman İzmir’i kazanamayacaklar” diye konuştu.

İZMİR HAKKINI İSTİYOR!
UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık sürecini değerlendiren Polat, “Tüm birleşenler süreç içerisinde adım atıyor. Bakandan randevu talep ediliyor, randevu veriliyor. Bakan daha sonra ben İzmir’e gelince dosyayı alıp UNESCO’ya ileteceğim diyor ve randevuyu iptal ediyor. Bu arada Bakan Bey bir türlü İzmir’e gelmiyor. Bu arada ilan ediliyor ki; İzmir’in değil İznik’in dosyası UNESCO’ya sunulmuş. İznik tabi ki UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeli. Ancak İzmir bu ülkenin önemli değerlerinden. İzmir’e şaşı bakışın devam etmesi maalesef acı verici ve ilkel, sığ bir zihniyetin ürünü. Bu olay, ‘burnu sümüklü çocuk, gavur İzmir, İzmir işgal altında’ söylemlerinden sonra bu zihniyetin İzmir’e bakış açısını somut bir şekilde ortaya koyuyor. İzmir hakkını istiyor! Gerekli süreçlerin tamamlanarak İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için derhal gerekli adımların atılması çağrısı yapıyorum” dedi.

İZMİR TÜM PAYDAŞLARIYLA KATILIMCI BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜ
Polat, “2020 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için TARKEM ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda, alanda yönetim planı hazırlıkları ve UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığı çalışmaları 2021 yılından itibaren yoğun biçimde yürütülüyordu. Dosya çalışmalarında, İzmir Büyükşehir Belediye ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanımız Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in yoğun çabaları ile kurulan Kültür ve Turizm Bakanı ve yetkilileri ile yapılan görüşmelerden sonra alınan karar ile 2022 Nisan ayından itibaren İzmir Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı, Konak Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM uzmanlarından Alan Başkanlığı uzmanları, Bilim Kurulu üyeleri ve dışarıdan alınan danışmanlar önemli katkılar sundular. Katılımcı bir süreç ile birlikte uzmanların doğrudan katkısıyla dosyaların hazırlanmasının yanında, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin süreçte rol alması ve alanda yaşayanların bilgilendirilmesi, koruma bilincinin gelişimine önemli katkı sundu. İzmir tüm paydaşlarıyla normalde 2-3 yıl süren çalışmaları 4 ay gibi kısa bir zamanda eksiksiz olarak tamamladı. İzmir bu yaklaşımı hak etmiyor.” diye konuştu.

 
Mehmet Ali Erbil'e tepki yağıyor
 
Marmaris'teki orman yangınına müdahale sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM'den mesaj: O Biden, ben de Erdoğan!
BM 77'nci Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16 ...
Cumhur İttifakı’ndan ‘sosyal konut’ eleştirilerine ‘depremzede’ göndermesi
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ...
CHP’li Nalbantoğlu'ndan 'engellenme' çıkışı: İzmir’in Ankara’da dosyası yok çünkü...
CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerin ...
 
Gürsel Tekin'den 'HDP'ye bakanlık' sorusuna yanıt!
CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında ...
Kılıçdaroğlu: Bu ülkede her kesimi barıştıracağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka hizmet etme sevdasıdır, ...
Soylu'dan 'göçmen' tepkisi: Biz, sizin deponuz muyuz?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin göçe kaynaklık eden bütün ...
 
Erdoğan'dan Yunanistan'a 'işbirliği' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'nda ...
Meral Akşener'den sosyal konut projesi tepkisi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sosyal konut projesi ortaya koydular. ...
AK Partili Kaya, Başkan Soyer'e 'sobe' dedi: Kruvaziyere tek katkısı yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva