HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2022 Pazar - 18:35

CHP’li Özkan Körfez’in kenarına indi... Kokunun sebebini açıkladı!

Kent gündeminde yaşanan koku tartışmalarına Körfez kenarından yayınladığı video ile dahil olan CHP'li Tuncay Özkan kokunun sebebini açıkladı.

CHP’li Özkan Körfez’in kenarına indi... Kokunun sebebini açıkladı!

EGEDESONSÖZ- İzmir'de son günlerde yaşanan koku tartışmalarına CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da dahil oldu. CHP'li Özkan, Çevre, Şehirciik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın elektrik desteğinden 2 bin 248 atıksu arıtma tesisinden sadece 710'nun faydalanabildiğini ve 1538 atıksu arıtma tesisinin tam kapasiteli çalışamadığı için kötü koku sorunu yaşandığını açıkladı. 

Türkiye'nin atıksu arıtma tesisi sorunu olduğunu ifade eden CHP'li Özkan "Buna dikkat çekmek için burada sizinle bazı şeyler paylaşmak istiyorum. Denizlerimiz, şehirlerimiz, kentleşme büyüdükçe çok çabuk kirlenir, kokar ve çürür hale geldi. Aslında Türkiye'nin yaşadığı bu atık su arıtma tesisi sorunu ne yazık ki iktidarın, çürümesinin, yozlaşmasının bir sorunu. Ne demek istediğimi rakamlarla anlatacağım. İktidar, Saray rejimi kokuştuğu, çürüdüğü için denizlerimiz müsilajla, kentlerimiz bu kötü kokularla boğuşmak zorunda kalıyor. İzmir de bu kentlerimizden birisi. Türkiye'de atık su arıtma tesisi ile size Çevre, Şehiricilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi rakamlarından bazı şeyler sunmak istiyorum. Çünkü bakanlığın sorumluluğunda kentlerin atık sularının arıtılması sağlamak, denizlerimizin temiz kalmasını sağlamak ancak bununla ilgili yaptıkları hiçbir şey yok. Bakanlık, atık su arıtma tesislerinin etkin çalıştırılmasını, su kalitesini sağlamak amacıyla atık su arıtma tesislerindeki elektrik giderlerinin yüzde 50’sini karşılıyor." dedi.

'710 TANESİ TEŞVİKTEN YARARLANABİLİYOR'
Bakanlık verilerine göre 2021 yılında ülke genelinde bulunan 2248 adet atıksu arıtma tesisinden sadece 710 tanesinin bu teşvikten yararlanabildiğini dile getiren CHP'li Özkan " Bu durum ülke genelinde 1538 tesisin çalışmadığı, çalıştırılmadığı anlamına geliyor veya mevcut tesislerin yönetmeliklere uygun şekilde arıtma yapmadığını bize ifade ediyor. Bu durumda bakanlığın ülke genelinde arıtma tesislerinin yüzde 68'sinin neden teşvikten faydalanmadığını açıklamasını bekliyoruz. Bunlara bir çözüm üretmesi gerekmiyor mu? Tesislerin yüzde 68'i neden çalıştırılmıyor ve neden o kirlilik denizlerimize bırakılıyor, kentlerimiz kokuyor." ifadelerini kullandı.

'BAKANLIK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR'
Ülke genelinde atık su arıtma tesisleri çalıştırılmadığı için kentlerin koktuğunu ve denizlerde müsilajla mücadele edildiğini belirten CHP'li Özkan şunları söyledi:  "İzmir'de, Ege'de pek çok kentimizde müsilaj sorununu yaşıyoruz. Pek çok kentte arıtma tesisi olmadığı için, çalıştırılamadığı için, bakanlık bununla ilgilenmediği için, saraj rejimi kokuştuğu için, aslında arıtma tesisi yapmak için vermeleri gereken parayı New York'ta vakıflara aktarıp gökdelen diktikleri, çiftlik satın aldıkları, her bir kuruşu çarçur ettikleri için atık sular arındırılamıyor. Bakanlık bu görevini yerine getiremiyor. Denizler müsailajla, kentler kokuyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı görevini yapmaya, atık su tesislerinin neden çalıştırılamadığını araştırmaya, tam kapasite çalıştırılması için görevini yerine getirmeye çağırıyorum. Ya o koltuklarından istifa edin, gidin, ya Türkiye'yi erken seçime götürün biz gelip halledelim, ya da ülkeyi müsilajla, çürümüyle, kokuyla mücadele etmek zorunda bırakmayın. Denizlerimizden, kentlerimizden elinizi çekin!"

 
Manisa'da 'petrol' heyecanı: Araştırmacılar alarma geçti
 
'Terörün kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyaset 1 Haziran 2022 Çarşamba 13:22

Sn Vekil siz vatandaşla dalga mı geçiyorsunuz yoksa nedir bu mazeretler. Her konuda merkezi yönetimi sorumlu tutmak sizi o kadar çok rahatlatıyor ki siz bunun keyfini sürerken ben Izmir de koku içinde yaşıyorum. Izmır kokusuyla, kevgire dönmüş yollarıyla, şehir içi trafiğinin alternatifsizliği ile marka olmamalı..! Kimse kusura bakmasın Bu yaşananlar İzmirin yerel yönetim basiretsizliğidir.

Yorumu oyla      3      3  
izmir 30 Mayıs 2022 Pazartesi 09:39

hadii ordannn

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 30 Mayıs 2022 Pazartesi 09:12

sene de 1 kere izmire gelip hemen tüm sorunları çözüyor. maşallah

Yorumu oyla      4      3  
Kadir 30 Mayıs 2022 Pazartesi 09:01

İzmirde oturan. Eşi İzmirli.Kendisi İzmir hayranı biri. Tuncay bey gibi keşke 10 vekil daha olsa mecliste.

Yorumu oyla      2      3  
konu izmir 30 Mayıs 2022 Pazartesi 08:56

Konu İzmir ama ülkedeki genel durumdan bahsedilmiş. Oysa İzmir'deki arıtma tesislerinden, bunların çalışma sisteminden, tüm şehrin arıtmasının pompalarla Çiğli'ye taşınıyor olmasından bahsedilmeliydi. Şehrin pek çok noktasındaki bu pompa istasyonlarından ayrı koku yayılırken, denize dökülen noktadan ayrı koku yükseliyor.

Yorumu oyla      2      4  
Tayyar ÖNDER 29 Mayıs 2022 Pazar 20:21

Buda Canı Sıkıldıkça İzmir'e Gelip Üfürüyor... Yahu İstanbul Belediye Başkanınız Silahtarağa Arıtma Tesisi Temel Atma Açılış Törenini İptal Edip Temel Atmama Töreni Yapıp İnsanlarla Alay Etti... Bi Dönün Kendinize Bakın Yahu...

Yorumu oyla      8      14  
Vatandaş 29 Mayıs 2022 Pazar 19:33

Eyvahhh sn.vekil İzmir'e gelmiş!!! Seçim yaklaşıyorya vekillik lazım. İnşallah izmir den aday gösterilmezsiniz...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6'lı masa toplanıyor... Gündemde neler var?
Altı muhalefet partisi lideri, bugün dördüncü kez bir araya gelecek. Liderlerin ...
'Bir gece ansızın tepelerine bineriz!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan operasyonla ...
Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına seslendi: Örgütle sorun istemiyorum!
Van’da belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Çıray'dan Bakan Soylu'ya SADAT sorusu: Açılan poligonlara kimler gidiyor?
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
CHP'li Bakan o görüntüleri Murat Kurum'a sordu!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, RSC Elektrik Üretim Şirketi’ne ait ...
CHP'li Serter'den hükümete FETÖ çıkışı: Hesabını soracağız!
Geçtiğimiz günlerde siyaset yasağı alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan ...
 
AK Parti İzmir'de saha çalışmaları tam gaz... Yeni durak: Ödemiş
“Karınca Modeli” saha çalışmasında adresi Ödemiş olan AK Parti İzmir teşkilatı, ...
Erdoğan ve Aliyev Solo Türk ekibinin gösterisini izledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Havacılık, Uzay ...
CHP Menemen'e Kılıçdaroğlu'ndan mesaj!
CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından “Biz yürüdükçe yaklaşır aydınlık” ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva