HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2021 Salı - 12:11

CHP'li Özkan'dan o iddialara yalanlama: Grup kararı yok!

Gaziemir Meclisi'nde yaşanan gerginlikler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, "Denetim komisyonu seçimi ile ilgili toplantı yapılma kararı alındı ancak grup kararı alınmadı. Sayın başkan bu serzenişin de haklı değil. Çünkü grup kararı olmadığı için herkesin aday olma hakkı var. Muhalefetin oy vermesine gelince de geçen yıl muhalefetin tamamı bizim seçilen arkadaşlarımıza oy verdi" diye konuştu. Özkan ayrıca Başkan Arda ile CHP'li Çağlarsu arasında yaşanan gerilim hakkında ise, "İkisinin telaffuzlarını kesinlikle uygun bulmuyorum" dedi.

CHP li Özkan dan o iddialara yalanlama: Grup kararı yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nde Meclisi toplantılarında CHP'li Meclis Üyeleri ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan tartışmalar  hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Denetim Komisyonu seçimi ile başlayan ve daha sonrasında CHP'li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile Başkan Halil Arda arasında yaşanan 'Hitler' ve 'hain' söylemlerini gündeme gelmişti.

Yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, meclisteki denetim komisyonu seçimi ile ilgili 'grup kararı' iddialarını yalanlarken, kendisinin iyileşmesinin ardından bu tür söylemlerin bir daha yaşanmayacağına inandığını belirtti.

"GRUP KARARI ALINMADI"
Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Arda’nın önerdiği CHP’li isimlerin yerine Arda’ya muhalif CHP’li isimlerin denetim komisyonuna seçilmesi tartışma yaratmıştı. Mecliste yaşanan 'grup kararı' tartışmaları hakkında konuşan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, gerçekleştirilen toplantıda çoğunluğun sağlanamadığını ifade etti. Özkan, "Grup toplanamamıştı. Ben sağlık durumlarından kaynaklı olarak toplantıda yoktum ancak arkadaşlara sorarak oradaki durumu öğrendim. Toplantı yapılma kararı alındı ancak grup kararı alınamadı. Başkan da açıklama yapmış grup kararı alınmasına rağmen diye, başkanvekili arkadaşta  grup kararı alınmasına rağmen bu arkadaşlar grup kararına uymadı diye açıklama yapmış. Toplantı yapılmış arkadaşlar 2 il başkan yardımcısı katılıyor ancak çoğunluk sağlanamadığı için toplantı yapılıyor ancak grup kararı alınamıyor. Grup kararı olmamasına rağmen, grup başkanvekili olacak arkadaşımız orada 4 isim öneriyor grup kararıymış gibi. Grup kararı olmadığı için oradaki arkadaşlar da isimler öneriyor. Bireysel olarak aday olan ve seçilen kişilere de Meclis'te başkanın bir serzenişi oluyor AK Parti ve MHP'nin oylarıyla seçildi diye. Ancak sayın başkan bu serzenişin de haklı değil. Çünkü grup kararı olmadığı için herkesin aday olma hakkı var. Muhalefetin oy vermesine gelince de geçen yıl muhalefetin tamamı bizim seçilen arkadaşlarımıza oy verdi. 4 arkadaşımız 3 tanesine tam oy vermiş. O gün için niye anlaşıldı diye söylenilmiyor? Centilmence anlaşılıyor. CHP Grup Kararı alınmış olsaydı ve arkadaşlarımız buna rağmen bireysel aday olsaydı ben gerekeni yapardım. Herkes grup kararına ve partisine uymak zorunda" diye konuştu.

"İKİ İSİM DE DİKKAT ETMELİ VE DİKKATLİ KONUŞMALARI GEREKİR"
8 Ocak tarihinde gerçekleştirilen mecliste Başkan Halil Arda ile CHP'li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu arasında yaşanan 'Hitler' ve 'hain' tartışmalarına da değinen Özkan, iki tarafın söylemlerini de doğru bulmadığını belirtti. Özkan, "İkisinin telaffuzlarını kesinlikle uygun bulmuyorum. Özellikle Çağlarsu'nun söylemlerini hiç uygun bulmuyorum. Bir Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi'nin, CHP'li belediye başkanı değil de muhalefet belediye başkanı olsa  dahil, bu söylemler hoş değil. Tabii burada başkanın meclis üyesine yönelttiği telaffuz da hoş değil. Onlar gidilecektir. İnşallah önümüzdeki meclislerde sağlığımın da düzelmesi ile birlikte katılacağım meclislerde bunlar ortadan kalkacaktır. Fakat meclis üyesinin üyesi kesinlikle doğru değildir. Burada iki isim de dikkat etmeli ve dikkatli konuşmaları gerekir" dedi.

"KİME ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN BÖYLE BİR İFADE KULLANIYORLAR"
Denetim Komisyonu üye seçimlerinde CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz'un verdiği isimler dışında bireysel aday olan isimlerin seçilmesi sonrası Halil Arda'nın 'AK Parti ve MHP'nin oyları ile seçildiler' ifadeleri sonrası oylarını açıklayan CHP'li Meclis Üyeleri'nin söylemlerini de değerlendiren Özkan, "Madem açıkça oyunu veren vermeyen, oyunun rengini söyleyecek ise kapalı oylamaya gerek yok. Arkadaşlar onu hangi akla hizmet ile açıklıyorlar? O zaman CHP'li Meclis üyelerinin tamamı kime oy verdi diye açıklasın. Bu hoş değil. Vermiş, vermemiş de olabilir, herkes verdiği oyun rengini açıklayacak olsa gizli oylama olmaz. Kime şirin gözükmek için böyle bir ifade kullanıyorlar… Bunlar da hoş bir şey değil" diye konuştu.

 "ANLAŞMA YAPTINIZ DEMEK DOĞRU DEĞİL"
Kendisinin rahatsızlığının geçmesi sonrası bu tür tartışmaların olmayacağına inandığını ifade eden Kasım Özkan, Denetim Komisyonu'na seçilen CHP'li isimlerin yine CHP'li isimler tarafından seçildiğini söyledi. Özkan, "Bu tartışmalardan üzüldüğümü ifade etmek isterim. Bundan sonraki grup toplantılarında ve meclis toplantılarında bu tür tartışmaların olmaması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Açıkçası bundan sonra bu tartışmaların olmayacağına da inanıyorum. Bu biraz da benim yokluğumdan da kaynaklanan bir durum oldu. Ben olsam belki bu tür gelişmeler yaşanmazdı diye düşünüyorum.  2 arkadaşımız 19 oy almış. Muhalefetin 8 oyu var. Biz 20 kişiyiz. Demek ki CHP'liler seçmiş. Bunu gruba uymadınız veya AKP'lilerle anlaşma yaptınız demek doğru değil" dedi.

 
KVKK WhatApp'a inceleme başlattı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta gençlere seslendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DOĞRULAR 12 Ocak 2021 Salı 12:46

HİZMET YAPIN HİZMET KAVGADAN BAŞKA HİÇBİRŞEY YAPMIYORSUNUZ SON SENEYİ SAYMAYIN 2 SENENİZ KALDI ORTADA HİÇBİR HİZMET YOK HERYERİ PİSLİK GÖTÜRÜYOR BELEDİYE YÖNETMEK SADECE İŞÇİNİN PARASINI ÖDEMEKLE OLMUYOR HİZMET NERDE BAŞKAN MASAL ANLATACAĞINIZA HİZMET YAPIN BAŞKAN SEYDİKÖYÜ HERKESLE KAVGALARINIZLA TARİHE GEÇİRDİNİZ . MECLİS ÜYESİDE BAŞKANLA KAVGA EDECEĞİNE SEYDİKÖY İÇİN FAYDALI HİZMET ANLAYIŞINDA ÇALIŞMALAR YAPSIN

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel açıkladı: MKE’den 4.2 milyon Euro’luk ölü yatırım
MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 4 milyon 287 bin Euro’luk ...
CHP Milletvekili Kani Beko: SODEMSEN'in hemen aradan çıkması lazım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, DİSK ve işçilerle ilişkilerinin ...
CHP boykot etti, Menemen'de kura çekilemedi
İzmir Valiliği’nin olağanüstü toplantı çağrısı ile bir araya gelen olan ...
 
AB'den Türkiye ile diyalog açıklaması!
Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinde Peter Stano, Türkiye-AB ilişkilerine ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı.
Bahçeli'den 'Sözde Cumhurbaşkanı' tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sözde Cumhurbaşkanı" ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi'nin satılacağı iddiasına açıklama!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya ...
MHP’den Soyer’e 'Agememnon' yanıtı: Bunun neresi yalan?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Agememnon ...
CHP'li Beko: Bakanlık aşı sürecini yönetemiyor
Boğaziçi Üniversitesine rektör atama şeklini ve ABD senatosunun basılmasını ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva