HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2023 Perşembe - 19:50

CHP'li Özel: Stratejik planda intihal olur mu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kızılay ile ilgili bir belgemiz var. AFAD'ın, Kızılay'ın 2021-2030 Stratejik Planına herkes bakıyor, 'bu depreme nasıl hazırlandık, bundan sonra ne yapacak Kızılay' diye. Bu bir kitapçık, sayfa sayfa biz sonuna kadar inceledik, bir kitapçık da biz yazdık; '2021-2030 Stratejik Planında yapılan intihaller.' Stratejik planda intihal olur mu? Vallahi olmaz diyorsun, olmuş" dedi.

CHP li Özel: Stratejik planda intihal olur mu?

CHP'li Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine dikkat çekerek, "Felaket üstüne felaket, acı üstüne acı, kayıp üstüne kayıp yaşıyoruz. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize sabır diliyoruz. Basın toplantısından sonra Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları ile birlikte, Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte Şanlıurfa'daydılar. 14 Mayıs'tan sonra Şanlıurfa'yı ziyaret eden müstakbel kabine ortakları, Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızla birlikte yönetecek olan Cumhurbaşkanı yardımcılarının, o süreçlerde Türkiye'yi böyle acılar yaşanmasın, böyle acziyetler olmasın diye birlikte en etkin çalışmaları yapacaklarından milletimizin de bizlerin de herhangi bir şüphesi yok" ifadelerini kullandı.

Özel, dün çadırların sular altında kaldığını aktararak, "O çadırlarda kimler kalıyordu dersek, o çadırlarda evleri doğru yerlere yapılmayanlar kalıyordu. Evleri zemin etüdü doğru yapılmamış sağlam zeminlere, kayalık zeminlerin üzerine değil de akışkan zeminlerin üzerine yapılmış ve bu yüzden evleri yıkılmış ya da oturulamaz hale gelmiş depremzedeler, bu sefer de yanlış yere kurulmuş çadırlarda sular altında kaldılar, çamur altında kaldılar. Çünkü AFAD'ın başındakilerin depreme hazırlık, depremden korunma ile ilgili eksiklikleri gibi, depremzedelerin barındırılacağı alanlarla ilgili de son derece özensiz oldukları, hazırlıksız oldukları, gerekli çalışmaları yapmadıkları görülüyor" diye konuştu.

'BİZİM HİÇBİR BAKAN ADAYIMIZ MİLLETVEKİLİ OLMAYACAK'
Özgür Özel, kabinede yer alan bakanların, AK Parti'nin milletvekili listelerinde yer alacağına ilişkin haberlere, "Hulusi Akar ve Süleyman Soylu. Bu arkadaşların milletvekili yapılacakları konuşuluyordu, gitgide somutlaşıyor. Neden? İktidar değişecek, elbette görevi dönemindekilerle ilgili soruşturma komisyonları falan ama bu arkadaşların da dokunulmazlığa ihtiyacı var. Ya düşünsenize, seçimi kazanacaklarına inansalar bakanları neden milletvekili yapsınlar, değil mi? Bir de sonra istifa ediyorsun, milletvekili... Belki o 1 vekil çok önemli olacak. Bizim hiçbir bakan adayımız milletvekili olmayacak mesela. Milletvekili listesinde gördüklerinizi bileceksiniz ki bunlar bakan değil. Halihazırdaki bakan seçimi de kazanacaksa, bir devamlılık olacaksa, neden milletvekili yapılıyor?" diye sordu.

'STRATEJİK PLANDA İNTİHAL OLUR MU?'
Özel, Kızılay'ın faaliyetlerine ilişkin, "Kızılay ile ilgili bir belgemiz var. AFAD'ın, Kızılay'ın 2021-2030 Stratejik Planına herkes bakıyor, 'bu depreme nasıl hazırlandık, bundan sonra ne yapacak Kızılay' diye. Bu bir kitapçık, sayfa sayfa biz sonuna kadar inceledik, bir kitapçık da biz yazdık; '2021-2030 Stratejik Planında yapılan intihaller.' Stratejik planda intihal olur mu? Vallahi olmaz diyorsun, olmuş" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

 
Kuşadası'nda 56 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
Yunan unsurları ölüme itti... Denizde can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mavi şehirli 16 Mart 2023 Perşembe 23:36

Siz bakan mı? Yoksa milletvekili mi? Olacaksınız ama hiçbir olmadan Manisada CHP belediyeciliğini tanıştırın...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kökkılınç adaylık için istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, milletvekili ...
ESHOT'tan vekillik için çifte istifa!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Eser Atak ve ...
Fuat Oktay duyurdu: Soruşturmalar devam ediyor!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yaşanan felakette ihmali bulunanlarla ...
 
İzmir İktisat Kongresi’nde ‘halkın gerçek gündemi’ masada… 'Arka mahalleler'de derin yoksulluk manzaraları!
CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, İzmir İktisat ...
AK Parti İzmir'de bir istifa daha!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ 14 Mayıs'ta ...
Ali Sedat Şenbaş, İzmir 2. bölgeden aday adayı
İzmir’in başarılı iş adamlarından Ali Sedat Şenbaş, İzmir 2. Bölge'den ...
 
CHP Buca'nın acı kaybı!
CHP Buca İlçe Örgütü'nde çeşitli kademelerde uzun yıllar siyaset yürüten ...
MHP'nin adayı Erdoğan olarak açıklandı
MHP TBMM Grubu, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ...
DEVA Partili Dalgın’dan ‘teknolojik ilerleme’ açıklaması ve tarihsel uyarı: İmparatorluğu kaybettik, bunu kaybetmeyelim!
DEVA Partisi Sanayi Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva