HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2023 Cuma - 13:23

CHP'li Özel: Çarşaf olsaydı İzmir'de durum yarı yarıyaydı!

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Değişime karşı olanların bulunduğu yerlerde, eğer değişime karşı olanlar biraz çoğunlukta ise blok liste yapıp bütün listeyi değişim karşısında doldurmak istiyorlar. Mesela İzmir buna iyi bir örnek. Çarşaf liste yapılsa yarı yarıya değişimciler yer alacak ama bir fazla oy alan bütün listeye hakim olsun çabası var. Bu da ortamı geriyor" dedi.

CHP li Özel: Çarşaf olsaydı İzmir de durum yarı yarıyaydı!

CHP Genel başkanlığa aday olan Özgür Özel Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in sorularını yanıtladı.

Kongrelerde tartışma çıkması sebebine ilişkin soruya cevap veren Özel, "Seçmenin tamamına yakınında çok önemli bir değişim talebi var. Bu üyeye de yansımış durumda ancak delegasyona iş geldiğinde bazı yerlerde değişimciler önde ama bazı yerlerde çeşitli sebeplerle değişime karşı olan var. Değişime karşı olanların bulunduğu yerlerde, eğer değişime karşı olanlar biraz çoğunlukta ise blok liste yapıp bütün listeyi değişim karşısında doldurmak istiyorlar. Mesela İzmir buna iyi bir örnek. Çarşaf liste yapılsa yarı yarıya değişimciler yer alacak ama bir fazla oy alan bütün listeye hakim olsun çabası var. Bu da ortamı geriyor. Seçim kaybettiniz, öz eleştiri yapmadınız, şimdi de bir oy fazlayla bütün delegasyonu ele geçirmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir tartışma var ama tartışmanın gerekçesi ne olursa olsun haklı haksız ayırmadan, iş kalkıp birbirinin üstüne yürümeye döndüğünde doğru olmuyor."

"Genel Merkez blok listede ısrar mı ediyor?" sorusuna 'blok liste ısrarı sinirleri geriyor. Çünkü blok liste Türkiye'ye Tayyip Erdoğan'ın söylediği sistemin aynısı' diyen Özel, "Yani değiştirmek istediğiniz sistemin aynısı. Türkiye'de itiraz ettiğimiz sistemin bir çağrışımı bu. 50 artı biri kim aldıysa bütün delegasyonu o alsın demek. Aynı Türkiye'deki gibi. 50 artı biri alan beş yıl yönetsin. Bu doğru değil aslında çarşaf liste olsa çok daha doğru olur." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'u değişimciler kazanacak"
İstanbul'da il ve ilçe kongrelerindeki son durumu değerlendiren Özel, "İstanbul'da ağırlıklı olarak değişimciler kazanmıştı. Geçtiğimiz hafta değişimi savunan adayın çıkmasına destek veren ilçe sayısına bakınca da öyle. İstanbul seçimleri o yüzden biraz da geriye bırakıldı. Başta İstanbul’un ilk hafta yapılacağı söylenmişti. ‘Hemen yapacağız’ demişlerdi. Ama Türkiye’ye etkilemesin diye değişimciler kazandığında geriye bırakılıyor. Çünkü biliyorsunuz İstanbul'a kar yağınca Türkiye'ye kış geliyor. Herkesin gözü İstanbul'da ve İstanbul'u değişimciler kazanacak." dedi.

"Kongrelerde daha önce duymadığımız şeyler oluyor"
"Genel Merkezin veya Kemal Bey’in kongrelere etkisi oluyor mu?" sorusu üzerine 'maalesef kötü şeyler duyuruyoruz" diyen Özel, "Daha önce duymadığımız şeyler oluyor. Kayseri, Melikgazi ilçesi, delegelerin yarısı Melikgazi ilçesinden ve ilçe değişimden yana olduğu için bile isteye ısrarla kongresini yaptırmadılar. Kayseri'yi genel merkez kazandı ama 600 delegenin 250'ye yakını seçime sokulmadı. Bir o kadarı da protesto etti seçime sokulmadığı için. Ve sadece 190-200 delegenin oyuyla seçilen bir durum oldu. Yani Kayseri'de büyük bir protesto var. Örneğin Fatih'te bir aday seçimi kazanmak üzereyken Whatsapp mesajıyla kongre iptal edildi. Başlamasına 1 dakika kala. Birçok irili ufaklı ilçe kongre dışında bırakıldı."

"Yöneticilerin delegeleri aradığı bir süreç"
Maalesef genel başkandan, genel merkezden yöneticilerin doğrudan delegeleri aradığı, hatta genel merkez yöneticilerinin genel başkanla belediye başkanlarını telefonla görüştürdüğü, bir süreç yaşanıyor. Genel Merkez’in böyle davranması CHP’nin daha önce deneyimlediği bir şey değil.

"Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda adının geçmesi kötü bir şey değil"
"Değişimden söz edilirken Sayın Ekrem İmamoğlu’nun adı çok öne çıkıyor. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu?" sorusu üzerine 'uzayan kol bizden olsun' diyen Özel, şöyle cevap verdi:

"Bir partinin bir tek isimle ön planda olması doğru değil. CHP’nin temel sorunu figür azlığı, figürlerin, tanınmış yüzlerinin artması lazım. Televizyonlar, gazeteler, mitingler için onlarca seçenek olmalı. Meseleyi böyle bakıyorum. Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda adının geçmesi de kötü bir şey değil. Ekrem İmamoğlu'nun değişimle ilgili ortaya koyduğu yaklaşım da kötü bir şey değil."

"Ben kazandığım takdir de ittifak potansiyelimizi geri kazanacağımıza inanıyorum"
Özel, kazanması durumunda ittifak potansiyelleri için çaba harcayacağını ifade ederek, "CHP ittifak potansiyelini yitirmiş, kaybetmiş görünüyor. Ben genel başkan olduğum takdirde ve kadrolarımızın parti için iktidara geldiği takdirde ittifak potansiyelimizi geri kazanacağımıza inanıyorum ve bu konuda üstün gayret göstereceğiz." dedi.

 
Başkan Soyer yeni gişeden ilk bileti aldı
 
Bakan Fidan Stoltenberg ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 30 Eylül 2023 Cumartesi 15:48

Sayın, Şengül hanım. Bizde herkes haddini hukukunu bilir. Bizde görev verilir. Görev istenmez. Bizler siyaseti hak için yaparız. Sizde olduğu gibi koltuk sevdamız yoktur. Bizim içimizde sürekli kadrolar yenilenir. Bizde ayrılanlar yine partide başka noktalarda görev alırlar. Yani sürekli hücreler yenilenir. Sizde ise amac farklıdır. CHP tarihinde darbe destekçisi bir parti olduğu için devletten emekli olan darbe yanlıları kapağı CHP yi atar. Bir de terör uzantıları CHP de yuvalanır. Bizde listeler ortak akılla kavgasız gürültüsüz parti yöneticilerinin aklıyla selâmetle karar verilir. Sen hiç falan yerde Ak Parti''nin kongresinde kavga olmuş diye duydun mu. Mümkün değil. Şayet olursa istisnadır ve üst yönetim tarafından diskalifiye edilir. Gariban mahalleler dünyanın her tarafında var. Allah (C.C.) bile 5 parmağı eşit yaratmamış. Halktaki karşılığımız yüzde elli iki dir. Bu kadar yater.

Yorumu oyla      3      3  
Şengül 30 Eylül 2023 Cumartesi 11:56

Maşallah az bilmiş efendi, sanki siz seçimlerinizi çarşaf liste ile yapıyorsunuz da CHP’ye dil uzatıyorsunuz, hadi ordan . Şöyle gariban mahallelere girin de insanların sefaletini görün, utanırsınız diyecem de nerdeeee..

Yorumu oyla      3      5  
Karşıyakalı 29 Eylül 2023 Cuma 23:00

HAH HAH HAH HA... kAÇ YILDIR PARTİDE İKİNCİ ADAMDIN. NEDEN DAHA ÖNCEKİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNDE yalnızca çarşaf liste olur diye madde koydurtmadın. Şimdi zararını görünce MIZZIKLIYORSUN. Artık "kendim ettim kendim buldum türküsünü söyle".

Yorumu oyla      5      4  
Az Bilmiş 29 Eylül 2023 Cuma 22:02

Sayın (Altan koralttan) Teşekkür ederim. Neden Az Bilmiş. Topluma olan sayğıdan, nezaketten, edepten, nede olsa 5 vakit eksik ama CUMA ları kaçırmıyoruz. Toplum çokkKKK bozuldu. Ahlâk dejenere oldu. Kavramların içini boşaltıp ters yüz yapıp lâf lâf lâf. Ben ise icraate bakarım. Mesela bir öğrencinin tüm dersleri PEKİYİ olmaya bilir. Ama onların hiç bir dersi iyi değil. Hepsi bir bir bir. İki ara bulamazsın. Partileri akraba, eş dost, aile partisi olmuş. Neden DELEGE yapıları böyle. Delegeler de belediyelerden besleniyorlar. Genelde hepsi gariban insanlar. Seçimleri de seç beni seçeyim seni üzerine kurulu bozuk bir yapılanma. Ben de sizin yorumlarınızı okuyorum. Yorum yazarken amacımız objektif, tarafsız, adil, anlaşılır, bilgilendirici, ahlâklı, seviyeli, dürüst olmalı. Menemen Belediyesi''nin sık sık konser düzenlemesi doğru değildir. Gerekli yerlere haber gönderdim. Uyardım, konuştum. Ama biliyorsunuz önceden sözleşmeler imzalandığı için İNŞAALLAH bundan sonra olmaz. Yoksa CHP den ne farkımız kalır. İyi akşamlar. Çok uzun oldu.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 29 Eylül 2023 Cuma 17:49

Adam harbiden ismi gibi az bilmiş. kardeş birde çok bilsen ne olacaktı merak ediyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 29 Eylül 2023 Cuma 15:55

Ağzından demokrasiyi düşürmeyen ama demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi alakası olmayan bir parti. Kim. CHP. Her tarafta BLOK liste ile hareket ediyorlar. Neden. Çünkü ÇARŞAF LİSTE olursa ipler ellerinden gider diye korkuyorlar. İpler ellerinde olsun istiyorlar. Bunlar lafçı lafçı lafçı. Aynı HAMAM aynı TAS. Veya aynı TAS aynı HAMAM. Değişen bir şey yok. Tüm konuşmaları YALAN, DOLAN, İFTİRA içeriyor. Ne diyorlardı. Daha sandıklar yeni açılıyordu 2 büyük belediye başkanı birbirlerine KAZANDIK KAZANDIK KAZANDIK. Daha bu videolar YOUTUBE da duruyor. Yüz karası bunlar. İşleri güçleri MANİPÜLASYON.

Yorumu oyla      5      5  
Partili 29 Eylül 2023 Cuma 15:05

Sayın Özel,CHP uzun zamandır şimdi sırası değil diyerek bu partiyi negatif elektirik yüklediniz,sözde TV açık oturumlarda halk sizleri dinlemek dahi istemiyor,meydanlarda halka coşkuyu verdiniz ama malesef hiç bir seçimi alamıyorsunuz,ama sizler hiç kayıp etmediniz koltuklar ve makamlarınızı çeyrek asırdır sahipsiniz,rekor sayıya giden milletvekillerivardır ,yeter artık hepiniz çekin gidiniz inanın bu partinin fabrika ayarlarına dönmesi uzun zaman alır...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan 'Gezi' kararı açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın karara bağladığı Gezi Parkı davası ...
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı istifa etti
İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç görevinden istifa etti. 
 
CHP liderliği için bir isimden daha adaylık sinyali
4-5 Kasım’da yapılması planlanan CHP Kurultayı’nda Özgür Özel, Örsan Öymen, ...
CHP İzmir'in yönetimi belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Yönetim Kurulu, il başkanı Şenol Aslanoğlu ...
İYİ Parti'den CHP'ye: O şehirlerde aday çıkarmayın!
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, yerel seçimler için ...
 
CHP’li Nalbantoğlu’ndan AK Partili Özalan’a ‘körfez’ yanıtı: Ofsayta düştü!
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabı üzerinden ...
CHP'li Çelik’ten ‘seçmen listesi’ iddiasına belgeli yanıt
Cumhuriyet Halk Partisi Bilişim ve Teknolojileri’nden sorumlu Genel Başkan ...
'Değişimcilerin' kurultay haritasına Genel Merkez'den itiraz!
CHP'de 'Değişimcilerin' kurultay öncesi delege haritasına göre, 14 ilde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva