HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2023 Perşembe - 12:13

CHP’li Önal’dan AK Parti’ye ‘işbirliği’ tepkisi: Odalara yol gösterdiniz!

AK Parti cephesinden  emsal artışı konusu hakkında CHP'ye yönelik ‘odalarla iş birliği yaparak iptal ettirdiniz’ söylemlerine yanıt veren CHP Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili İrfan Önal, “Vatandaşımız mağdur olduğundan son çare bu olsa da emsal artışını vermek zorundayız. Bunun neticesinde o gün itiraz eden arkadaşlar ‘oda dava açar’ deyip bizi suçlayanların söylediklerini oda yazıya döküp dava açtı. Odalara aslında bu şekilde yol gösterdiler” ifadelerini kullandı.

CHP’li Önal’dan AK Parti’ye ‘işbirliği’ tepkisi: Odalara yol gösterdiniz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, depremde mağdur olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşabilmesi için gündeme gelen emsal artışı kentte gerek siyasi partiler arasında gerekse odalar ile yerel yönetim arasında tartışmalara neden olmuştu.

Bayraklı ilçesinde, ilçe belediyesi K sınırlarında da geçerli olacak şekilde yüzde 10'luk emsal artışı önerisini meclise getirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen gündem maddesi parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olarak revize edilmişti. Tartışmalar neden olan süreçte TMMOB tarafından mahkemeye taşınan emsal artışı için İzmir 5’nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Karar sonrası AK Partili isimler ‘odalar ile işbirliği yaparak iptal ettirdiniz’ ifadeleri ile Cumhuriyet Halk Partili isimlere yüklenirken, CHP’li isimlerden de AK Partili isimlere yönelik kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AK PARTİLİ İSİMLERİN SÖZLERİNİ KAĞIDA DÖKEN…
AK Partili isimlerin söylemlerini ‘ipe un sermek’ olarak değerlendiren Önal, “Biz önergeyi Bayraklı Belediyesi'nde yüzde 10 olarak hep beraber karar aldık ve Büyükşehir’e gönderdik. Büyükşehir’de bu öneriyi parselde 20, ada da yüzde 30 olarak güncelledik. Ancak bununla ilgili, önerge ile yapamayacağımız gibi nedenler söyleyerek ipe un serdiler. Bunun üzerine  ‘Siz bunun olmayacağını biliyorsunuz, odalarla danışıklı bir şekilde iptal ettirmek için göndereceksiniz, odalarla iş birliği yapıyorsunuz’ iddialarında bulundular. Daha sonra da konuyla ilgili bunun mevzuata aykırı olduğunu, sürece aykırı olduğunu ve böyle gidemeyeceğini defaatle dile getirdiler. Bunu yapmaya yetkili olan hem belediye hem de Çevre Şehircilik Bakanlığı. Bütün  bu süreç ile birlikte de AK Partili isimlerin söylemlerini kağıda döken bir oda itirazı geldi, davaya döndü ve mahkemede yürütmeyi durdurma kararı verdi” diye konuştu.

SÖYLEDİKLERİ YAZIYA DÖKÜLDÜ
Odalara yol göstericiliği yapıldığını dile getiren Önal, “Benim demek istediğim şey  AK Parti'nin defaatle dile getirdiği şeyleri oda yazıya döküp itiraz etti. Keşke vatandaşlarımızın imkanlarına yetebilecek kredileri verebilseydik ya da geri ödemesiz bir destekte bulunabilseydik de bir emsal artışına ihtiyaç duymasaydık. Ancak vatandaşımız mağdur olduğundan son çare bu olsa da emsal artışını vermek zorundayız. Bunun neticesinde o gün itiraz eden arkadaşlar ‘oda dava açar’ deyip bizi suçlayanların söylediklerini oda yazıya döküp dava açtı. Odalara aslında bu şekilde yol gösterdiler” ifadelerini kullandı.

REVİZYON OLSAYDI…
AK Parti’nin mecliste kendilerine destek vermesinin önemine dikkat çeken Önal, “Yüksek kamu yararı denir ya, bu kamu yararının birlikte savunulması ve talep edilmesi noktasından inanıyorum ki; kamu yararı kanaati de daha güçlenmiş olur. Bu yargı için de böyledir. AK Parti’nin itirazlarındaki oy çokluğunda birilerin istediği birilerinin de istemediği bir karar haline geldi. Plan notuyla verilirse o kısma karşıyız diyorlar, revizyonla olsaydı verilebilirdi diyorlar. Niyet gerekten o vatandaşın yükünü almaksa sonuç emsal artışı değil mi? Ha revizyonla yüzde 20 verdik, ha plan notuyla yüzde 20 verdik. İkisinin arasında bir fark yok. Bugün yüzde 20 emsal artışından sonra yüzlerce bina yıkıldı, yenisini yapmak üzere inşaatlar başladı. Şimdi hepsinin süreci durduruldu. Buradan ne Bayraklı kazanıyor, ne belediye kazanıyor” diye konuştu.

İSTİNAFA BAŞVURDUK
Emsal ile ilgili istinafa da gittiklerini belirten Önal, “Bayraklı Belediyesi geçen hafta yürütmenin durdurulmasına dair istinafa başvuruda bulundu, dilekçemizi verdik. Bu hafta veya önümüzdeki hafta bir karar alınmasını bekliyoruz. Bu noktada biz kendi yaptığımız için doğruluğuna inandığımız için bir kamu yararı söz konusu olduğundan ve bu nüfus hesabının da dayanıklı bir şekilde eskiye doğru değişiklik gösterdiğinden, ayrı bir yoğunluk taşımadığı iddiasıyla biz yürütme durdurmanın iptalini istedik” dedi.

 
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası ilk kez konuştu
 
Büyükşehir’den ihale kararı… Ralli geri dönüyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halis Türk 14 Mart 2023 Salı 00:50

Bayraklı''da nüfus artışı diye bir durum yok,bilakis depremin yoğun olduğu yerlerde nüfus eksikliği var.Cevrede bir berber, bir lokanta,bir banka,bir iş yeri,bir ateme yok.Neden biliyor musunuz? Nüfus seyrekliginden açılamıyor, alış veriş için Bornova merkeze,Foruma ya da Haşim İşcan Caddesine.Cevreyi bilmeyenler bilmeden ahkam kesiyorlar.Bizler evlerimizi kaymettik% 20 emsal artışı verilmesse bu yıkılan binalar hiç bir zaman yapılamaz. Davayı açanların tuzu kuru, kimsenin umurunda değil.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 9 Mart 2023 Perşembe 23:47

Vatandaşı düşünen yok.anca sen,ben davası

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çadır kentte 8 Mart kutlaması
6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan afetin ardından Hatay’da ...
Torbalı Belediyesi'nden afetzedelere termal çadır
Afetzedelerin, yaşadığı çadır sıkıntısını en aza indirmek amacıyla hayırseverlerin ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... Eğitim Çalıştayı zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek ...
 
Bornovalı kadınlardan erkeklere çağrı
Bornova Belediyesi Kadın Yazarlar Derneği işbirliği ile “8 Mart Kadın ...
Menderes'te 8 Mart buluşması
Menderes Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü söyleşisi düzenledi.
Narlıdere'de 8 Mart'a özel gösteri... Atatürk'ü ilk kez kadın canlandırdı!
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi Güçlü Kadınlar ...
 
Gürçeşme'de altyapı seferberliği
İZSU Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Caddesi’ndeki ...
İzmir'de öğrenci dostu adım... YKS ücretleri belediyeden!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ilçede Yükseköğretim Kurumları ...
Bornovalı kadınlar kahvaltıda buluştu
Bornovalı kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva