HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2020 Cumartesi - 10:23

CHP'li Kılıç'tan 'park yeri' teklifi: Cezalar engellilere ödensin!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, engelli yerine aracını park edenlerin ödedikleri ceza engelliler için harcanması için kanun teklifi hazırladı.

CHP li Kılıç tan  park yeri  teklifi: Cezalar engellilere ödensin!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, engelli vatandaşlarımızı sevindirecek bir kanun teklifi hazırladı.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “engelli park yerine araçlarını park edenlerin, normal trafik cezası olan 132 TL’nin iki katı olarak ödedikleri 264 TL’nin engelli vatandaşlar için harcanmasını” öngören, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

İnsanlık tarihi ile birlikte ortaya çıkan engelliliğin, bugünün toplumlarında da devam eden dezavantajlı bir durum olduğunu ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Tarihin değişik dönemlerinde engellilere yönelik farklı uygulamalar yapılmış, modern dünyada ise sosyal devlet anlayışı kapsamında bu gruba yönelik hizmetler çeşitlilik kazanmıştır. Türkiye’de engelli vatandaşlar toplumla bütünleşmede yoğun sorunlar yaşamaktadır.” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAKTADIR”
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, yaşamın pek çok alanına yayılan sorunların, engelli bireylerin toplumla işlevsel bir bütünlük içinde yaşamalarını güçleştirdiğini vurguladı. Engellilerin eğitim olanaklarından yeterince yararlanamadığını; işsizlik, yoksulluk ve daha birçok konunun engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları temel sorunlardan olduğuna işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Engelli bireyler çoğu zaman istihdam sorunları nedeniyle geçimlerini dahi teminde zorluklar yaşamaktadırlar. Engelli olmayan insanlara kıyasla engelli bireyler; daha olumsuz sağlık durumuna, daha düşük eğitim başarısına ve iktisadi katılıma, bunun yanı sıra daha yüksek yoksulluk oranlarına sahiptirler. Engelli bireyler, birçok insanın varlığına alıştığı ve kolaylıkla ulaşabildiği sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım ve bilgi edinme gibi hizmetlere erişimde birtakım bariyerlerle karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle de onların toplum ve devlet tarafından desteklenmeye ihtiyaçları vardır.

Yapılan araştırmalar, dünyanın her yerinde engellilerin çok büyük çoğunluğunun toplumun yoksul kesiminden oluştuğunu ve yoksulluk içinde yaşadıklarını göstermektedir. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın büyük kesimi açlık sınırının altında yaşamaktadır. Temel insani ihtiyaçlarını gideremeyen bireylerin engelliliklerinden kaynaklanan bakımının yanı sıra sağlık ve sosyal sorunlarının üstesinden gelmesi de zordur. Bu da engelli bireyin kendisinin ve ailesinin giderlerini karşılamada destek alması gerçeğini ortaya koymaktadır.

Sosyal devlet anlayışının gereğinden birisi de engelli vatandaşların lehine önlemler almak ve onların toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. Onların toplumdan izole bir şekilde yaşamamaları, kimseye yük olmamaları ve insan onuruna yakışır bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için, sosyal sorumluluk bilinci içerisinde devlet tarafından desteklenmesi gerekmektedir.”

“ENGELLİ BİREYLER İÇİN HARCANMALIDIR”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Karayolları Trafik Kanununa göre, taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine park etmenin cezasının, taşıt yolu üzerinde park etme cezasının iki katı olduğunu belirterek, “Taşıt yolu üzerinde aracını park eden kişi 132 TL ceza ödemektedir ancak aracını engelli yerine park ettiği zaman bu cezası ikiye katlanarak 264 TL olmaktadır.” ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, kanun teklifiyle; engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine araçlarını park edenlerin ödedikleri trafik cezasının tamamının, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun gelirleri arasına eklendiğini ve buna göre elde edilecek gelirin, engellilerin başta akülü engelli arabası olmak üzere benzeri ihtiyaçları için kullanılmasının amaçlandığını bildirdi.

 
Karantina günlerinde sağlıklı cinsel hayat için bunları yapın
 
Müşteri temsilcisine bağlanmak için 65 saniye kuralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATİLLA BAYSAK 26 Aralık 2020 Cumartesi 19:29

Sayın Vekilimizle aynı fikirdeyim. Belli bir amaç doğrultusunda kesilen cezalar ve toplanan vergiler doğrudan o maksatla kullanılmalıdır. Deprem vergileri gibi !

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Savruluyoruz! Allah sonumuzu hayreylesin'
Kılıçdaroğlu Türkiye’nin ekonomiden ifade özgürlüğüne kadar her konuda ...
Yaldız’dan çarpıcı Menemen yorumu: Başkan operasyon yedi, halkın tıkı çıkmadı
Sonsöz Tv’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan İntegral Araştırma Genel ...
Muhsin Yazıcıoğlu davasında mütalaa açıklandı
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin kamu görevlilerinin ...
 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'hastane' çağrısı: Gelin bu inattan vazgeçin!
İzmir’in Kiraz ilçesindeki doğalgaz açılış töreninde konuşan AK Parti ...
Erdoğan: 2020 pozitif büyümeyle kapanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası'nda yaptığı ...
İsmet İnönü, 47'nci ölüm yılında mezarı başında anıldı!
Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 47'nci ölüm ...
 
Erdoğan'dan yılbaşı uyarısı: Gerekirse müdahale edilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı öncesi salgınla mücadele kapsamında, her ...
Buca'ya yapılacak heykel polemik konusu... Adınızı 'Cumhuriyet Heykel Partisi' yapın!
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Buca'da gazeteci Bekir Coşkun'un ...
Genel Merkez’den 'Menemen' çıkışı: Halk iradesinin çalınmasına izin vermeyiz!
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva