HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2021 Çarşamba - 14:17

CHP'li Kılıç'tan iktidara anket çıkışı: Sokağa çıktığınızda görürsünüz!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin değerlendirmeler yaparak seçim çağrısında bulundu.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeği sayesinde CHP'nin ileri noktaya taşındığını vurgulayan Kılıç, yapılan kamuoyu araştırmaları hakkında "Millet İttifakı oyları Cumhur İttifakı oylarını çok çok geçti. Ben yazılı anketlere güvenmem, sokaktaki anketlere bakarım. Millet İttifakına inanılmaz bir güven oluşmuş sokakta. Sokağa çıktığınızda anket yapmanıza zaten gerek yok" dedi.

CHP li Kılıç tan iktidara anket çıkışı: Sokağa çıktığınızda görürsünüz!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorunlarını yanıtladı. Kılıç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon görüşmelerinin önemli olduğunu vurgulayan CHP’li Vekil Kılıç, Adalet komisyonuna da katılacağını belirterek “Bakanlıkların bütçeleri komisyonlarda görüşülüyor. Hem komisyon üyeleri arkadaşlarımız var, hem de alanla ilgili arkadaşlarımız gidiyor. Benim Adalet komisyonuna katılmam da hukukçu olmam açısından ayrı bir artı. Ancak ülkede adaleti çözmezsek hiçbir sorunu çözemeyiz. Yeniden adalet kurumu haline gitmek gerekiyor ki sonraki konulara bakılabilsin. Tüm görüşmeler çok önemli aslında. Çünkü halkın verdiği vergiler, bu bütçelerde yer alıyor. Bir haftalık ara olacak, sonrasında ise 2,5 hafta kesintisiz mecliste kamu kurumlarının bütçeleri görüşülecek. Yani yılbaşına kadar bir maraton var. Devamında İnfazla ilgili bir yasa görüşülecek. Bunların hepsini takip ediyoruz. Kalan zamanda da sahadayız. Meclis olmadığı günlerde farklı illerde çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Görüşmelerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek “Perşembe günü Nevşehir'deyiz. 30 kişilik milletvekili ekibiyle orada olacağız. Önümüzdeki hafta 2 günlük Kahramanmaraş çıkarmamız var. Bir yandan esnaf masası, bugünden itibaren Doğu ve Güneydoğuda çalışmaya başladı. Ekonomi masası geçen hafta Kütahya ve Afyon’daydı. Yani aslında hiçbir arkadaşımız durmuyor ve çalışıyor” sözlerini ekledi.

ÇAĞRIMIZ DEVLET İLE VATANDAŞIN BARIŞMASI
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden paylaştığı ‘Helalleşme’ konulu videoya yorum getiren CHP’li Vekil Kılıç, şunları söyledi:
“Liste, çok daha çoğaltılabilecek listeydi. Önce kısa bir video ile açıklandı, sonra grup toplantısında açıldı. Ülkemizde farklılıklarımız, zenginlik olarak görülmeyip ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı olarak görülmüş geçmişte. Farklılıklarımız, bizim zenginliğimizken geçmiş iktidar tarafına bunlar kazınmış ve iktidarda kalma öznesi olarak gündeme getirmişler. Bu nedenle helalleşme çağrısı çok önemli. Toplumun bir an önce devletle barışması lazım. Devlet hata mı yapmış, bunu kabul edip bundan sonra yapılmaması için çalışacak. Sanki CHP’nin büyük hataları var ve bu da bununla ilgili diye troller kaşıdı. Çağrımız, devlet ile vatandaşın barışması konusunda. Devletin geçmişten bugüne kadar çok ciddi listesi var. Vefat edenleri geri getiremeyiz, yaşanan acıları yaşanmamış sayamayız. Ancak bunlarla yüzleşip bunlar için özür dileyip bir daha yaşanmayacak, diye söz verebiliriz. Devlet ile vatandaşın karşı karşıya gelmesi belki de ülkemizdeki en büyük sorun. Karşıyaka'daki asgari ücretli ne yaşıyorsa, Bitlis’teki asgari ücretli de aynı şeyi yaşıyor. Biz ne zaman Karadeniz'de yaşanan sıkıntı ile Ege’dekini aynı görürsek toplum da devlette barışmış olur. Ondan dolayı bu çağrı çok önemlidir. Genel Başkanımız bu konuda kendisinin üzerine düşeni yapacağını söyledi.”

ASIL ANKET SOKAKTA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına görevlerine devam etme talimatı vermesi sonrası kendisinin adayının kim olacağı sorusunu yanıtlayan CHP’li Vekil Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Tabii ki Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteriz. Benim adayım tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu. Millet İttifakı’nın oluşmasında Ekmelettin Bey'in aday gösterilmesinden bugüne gelen süreçte, toplumun barışmasında, 30-40 yıl önce birbirine vuran adamların yan yana gelmesinde Genel Başkanımızın büyük emeği var. Anketler de gösteriyor ki, Millet İttifakı oyları Cumhur İttifakı oylarını çok çok geçti. Ben yazılı anketlere güvenmem, sokaktaki anketlere bakarım. Millet İttifakına inanılmaz bir güven oluşmuş sokakta. Sokağa çıktığınızda anket yapmanıza zaten gerek yok. Millet İttifakı olarak biz Cumhur İttifakı’nın çok çok önündeyiz. Aday konusunda ise zaten biz ittifaksak tüm genel başkanlar bir araya gelerek karar vermeli diyoruz. Zaten böyle bir olguda ben adayım demek belki de ittifaka ilk hançeri vurmaktır. Son düzlüğe gelindiğinde ittifak masaya oturacak ve en doğru adayla çıkacaktır.”

DARBOĞAZ DENİRDİ. ARTIK BOĞAZ BİLE KALMADI
Son dönemlerdeki ülke ekonomisinin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Kılıç, geçmiş dönemde de zor durumda olan vatandaşların olduğunu ancak şimdi sadece zenginler ve yoksullar olmak üzere iki kesimin kaldığını, “Orta kesim” diye bir şeyin kalmadığını vurguladı. “İçler acısı manzaralarla karşılaşıyoruz” ifadesini kullanan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayatında fatura ödemesini geciktirmeyen esnaf, icralık olmuş. Ürettiğini satamayan çiftçiler, yetiştirdikleri ürünleri çöpe atmaya başladı. Hemen hemen herkes gittikçe yoksullaşmış ve borçlanmış. Bunu söylediğimizde bize pandemi bahanesiyle geliyorlar. Ancak bu ekonomik kriz pandemi öncesinde başladı. Ülkede bir dayanışma vardı ancak o da tıkanmış durumda. Çünkü insanlar kendine yetebilmeli ki, başkasına yardım edebilsin. Zor bir dönem geçirdi insanlar ancak bu kış daha zor geçecek. Doğalgaz faturalarına zam geldi. İzmir'de insanlar klima ile ısınır genelde ancak elektrik faturalarına da büyük zamlar geldi. Tıkanmış bir ülke durumundayız. Darboğaz denirdi eskiden ancak artık boğaz kalmamış durumda. Bunlar varken yetkililerin saçma sapan telkinlerde bulunması daha fazla can sıkıyor. Her gün intihar haberleri duyuyoruz. Hem ekonomik hem maddi sorunları anlatırken, Türk lirası neden bu hale geldi denildiğinde bize Japonya para biriminden örnek veriliyor.”

ÜRETİM MALİYETLERİ ARTIK BİR HAFTA ÖNCESİYLE KIYASLANIYOR
Bunun yanı sıra üretimin maliyetlerinin pahalılaşmasına eleştiri getiren CHP’li Vekil Kılıç, “Ben hukukçuyum, tarımla hiç uğraşmadım ancak milletvekili olduğumda gördüm ki üretim inanılmaz pahalı. Ülkenin yanlış politikası ile giderek de artmış. Üreticiler eskiden üretim maliyetlerini bir yıl öncesini örnek göstererek kıyaslarken şimdi geçen hafta ile kıyaslar hale gelmiş. Üretiyor bir ürün ancak kazancı, üretim maliyetini bile karşılamıyor. Bunlar varken TV’yi açıyorsunuz ve ithalat haberlerini görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE KDV SIFIRLANIRSA…
Ülke ekonomisi gündemi içerisinde temel gıdalara gelen zamlara karşı vatandaşların isyanlarını değerlendiren CHP’li Vekil Kılıç, şu önerilerde bulundu:
“Bu kış için önlemler alınmalı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarında anlatıyor neler yapılacak diye. Geçen hafta marketlere seslendi. Temel gıdalar ile ilgili zam yapmayın, nasıl bir zarar olursa biz iktidara gelince karşılayacağız, dedi. Çünkü bunlar sağlanamazsa devlet zaten vatandaşların yaşam hakkını ihlal etmiş olur. Ziraat Bankası kendisiyle ilgisi olmayan işler yapacağına çiftçiye destek verecek. Üretime katkı vermezseniz tüketimi dengeleyebilmeniz mümkün olamaz. Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı ama önemli olan KDV… Temel gıdaya ulaşım zorlaştı, fiyatlar zamlanıyor. Temel gıda ürünlerinde KDV sıfırlanırsa üretici ve tüketici rahatlar. İnsanların biraz nefes alması gerekiyor.”

ÜLKEYİ BATIRSINLAR DEMİYORUZ, KANUN TEKLİFİ VERİYORUZ
“İktidarın bizim değerlendirmelerimizi dikkate alması lazım” çağrısında bulunan CHP’li Vekil Kılıç, “Biz muhalefetiz, oturalım, bunlar ülkeyi batırsın demiyoruz. Her gün kanun teklifi, soru önergesi veriyoruz. Biz muhalefet olarak belki en çok üzülen kesimiz bu duruma. Biz eleştirmiyoruz, ekonomi kötü diyoruz ancak kanun teklifi getirip önerilerde bulunuyoruz. İktidar olunca neler yapacağımızı da yavaş yavaş anlatmaya başladık” sözlerini ekledi.

SADECE EKONOMİ DEĞİL, DIŞ POLİTİKADA DA DOSTU KALMAYAN BİR ÜLKE
Vatandaşın da iktidara karşı eleştirileri olduğunu belirten CHP’li Vekil Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Vatandaşın gündem maddesi de ekonomi. Bu iktidar, bu ekonomiyi yönetmiyor ve bu duruma bu iktidar yüzünden düştük, diyorlar. Bu iktidarın değişmesi için ne gerekiyor? Seçim gerekiyor. Bizi sokakta çevirip, seçim ne zaman olacak, diye soruyorlar. Sadece ekonomi değil, dış politikada da dostu kalmayan bir ülke haline geldik. Adalet sistemindeki çöküş ortada, eğitim ve sağlık ortada. İlk zamanda tedirgin olup evimize kapandığımız rakamlardan kat ve kat yüksek rakamlar var pandemide. Yürütülememiş bir korona ve aşı dönemi oldu. Eğitime verilen ara sonrası toparlanma olmadı. Hangi alana bakarsanız, bir çöküş söz konusu. Ancak insanlar bir bakıyor ki bir yandaşa ihaleler verilmiş, birinin de vergileri silinmiş… Hakikatten kokuşmuş durumda. Bu şartlarda toplumsal barışın bozulmaması mümkün değil.”

UCUBE BİR TEK ADAM REJİMİ VAR
Bu sistemin ucube bir sistem olduğunu öne sürerek “Geçmişte başkanlık sistemini bile savunanlar oldu ancak savunulan bu bile değil. Geçmişte bunu savunan gazetecilerin bile bu sistem yürümüyor dediğini görüyoruz. Orada sistem değil, ucube bir tek adam rejimi haline gelmiş” diyen Sevda Erdan Kılıç, RES ve GES tartışmalarını da yorumladı:
“Biz RES’e karşı değiliz. Ancak gidin Menemen'de yapılan yere bakın, karşısında bir dağ ve tepe var. Çok da uygun. O çorak alan dururken, gidip ağaçlık alana, tarımın yapıldığı yere RES yapılmasına karşıyız. Hiç ağaç kesilmeden yol yapabilecekken gelip ağaçların olduğu yere yapıyorsunuz. Gelip ekosistemi bozuyorsunuz. RES ile GES'e karşı değiliz. Böyle bir anlayışımız yok. Biz yer seçilirken doğru yer seçilmesi gerektiğin söylüyoruz. Biz İzmir'in, vatandaşların vergilerini nasıl koruyorsak, İzmir'in ağaçlarını da koruruz. Bu ülke ve İzmir için inanılmaz endişeleniyorum. Bir an önce seçim olsa da bu sorunları artık dinlemek zorunda kalmasak. Kimse bu ülkede yatağa aç girmesin, kimse bir proje yapılırken acaba kime verildi, demesin. Tabii ki dost olalım. Bu coğrafya çok kıymetli.”

 
Karşıyaka, 11 aylık zinciri kırmak istiyor
 
Başkan Soyer'den Terra Madre daveti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 24 Kasım 2021 Çarşamba 15:26

Sevda hanım diyelim ki 20 yıldan beri iktidar kötü ; Ama sizlerin de oyu pek artış göstermiyor 20 yıldan beri oyunu sürekli artırarak gelen bir Parti var ama sizler hep olduğunuz yerde sayıklıyorsunuz.Bunu nasıl yorumlarsınız

Yorumu oyla      4      3  
vatandaş 24 Kasım 2021 Çarşamba 14:48

ekonomi kötü çok doğru ama oylarımız muharem inceye

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’in döviz artışı çıkışına Sürekli’den yanıt: Siyaset devşiriyor!
Dövizde yaşanan artışın maliyetleri artırdığına yönelik tespitte bulunan ...
CHP'li Sertel'den RTÜK'e: 38 kişi fazladan kadro işgal ediyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nda 8 daire başkanlığı bulunurken, ...
CHP'li Arslan: Eğitim yazboz tahtası
24 Kasım Öğretmenler Günü mesaj yayınlayan CHP'li vekil Arslan "Cumhuriyetin ...
 
Başkan Selvitopu'ndan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Karabağlar Belediye Meclisi'nin CHP Grubu üyeleri, geçen ay ilçeye gelerek ...
Akşener: Sistem sebep, ekonomik kriz sonuç
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bu ucube sistem, kişisel tercih ve ihtirasların ...
Adalet Bakanı Gül önemli kararı duyurdu
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya ...
 
Erdoğan: Kalıcı çözüm üretmemiz gerekiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ...
Canlı yayında 'provokasyon' gerginliği: 'Çıray programa katılınca...'
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile Türk Medya Ankara Temsilcisi ...
AK Parti’de ekonomi toplantısı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva