HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2021 Pazartesi - 13:44

CHP'li Kılıç'tan Cumhurbaşkanı'na çağrı: Depremzedelerin sorunlarına kulak verin!

Depremzede konutlarının teslimi için önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, "Cumhurbaşkanı İzmirli depremzedelerin taleplerine kulaklarını açsın. Birkaç ev teslim etmekle depremzedelerin sorunları çözülmüş olmuyor. Bir muamma ve karışıklık var. Depremzedelerin bile kutuplaştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

CHP li Kılıç tan Cumhurbaşkanı na çağrı: Depremzedelerin sorunlarına kulak verin!

EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar açıklarında gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde yüzlerce bina hasar alırken, en fazla yıkım Bayraklı ilçesinde meydana gelmişti.

Depremin ardından ilgili bakanlıklar aracılığı ile hükümet çalışmalar yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalar sonrası yapımı tamamlanan ilk rezerv konutların anahtar teslimi için önümüzdeki günlerde İzmir'e geleceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç ise, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman depremzedelerin yanlarında olduklarını ancak iktidarın tam tersi bir tutum sergilediğini belirtirken, "CHP'li belediyeler ve vekiller her zaman depremzedelerin yanında oldu. Yan yana gelip toplantı yaptık, gelemediysek telefonlar ile taleplerini yetkili yerlere ilettik. Büyükşehir ve ilçe başkanımız kısa kısa aralıklarla ile depremzedeler ile görüştü. CHP her zaman depremzedelerin yanında oldu ve üstüne düşeni yaptı. Ancak iktidar için aynısını söyleyebilir miyiz? Depremzedelerin taleplerine kulaklarını tıkadılar. Şimdi gelip birkaç evin anahtar teslimini yapacaklar. Depremzedeler hala evlerine ne kadar para ödeyeceklerini bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN GÖZÜNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNÜŞMÜŞ
Depremzedelerin kredi talebini de hatırlatan Kılıç, "Depremzedeler düşük faizli ve uzun vadeli kredi istiyorlar. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum; Cumhurbaşkanı İzmirli depremzedelerin taleplerine kulaklarını açsın. Birkaç ev teslim etmekle depremzedelerin sorunları çözülmüş olmuyor. Bir muamma ve karışıklık var. Depremzedelerin bile kutuplaştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bir ev ya hasarlıdır ya da değildir.  Ancak orta, ağır ve hafif gibi 3 farklı grup oluşturuldu. Biz deprem komisyonunda bile bunları anlattık. Bir ev ya hasarlıdır ya da değil. Çok uzun süren toplantılar yaptık komisyonda. Rapor da çıktı ve ısrarla söylememize rağmen imar affından bahsetmediler. Bir ülkede imar affı yaparsanız bu mağduriyetlerin önünü açmış olursunuz. Kentsel dönüşüm iktidarın gözünde rantsal dönüşüme dönüşmüş. Belediyelerin yaptığı her kentsel dönüşüm sonrası ‘bilmem ne kentsel dönüşüm mağdurları platformu’ kurulmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Bakanlık tarafından düzenlenecek olan anahtar teslim törenine kendilerine davetiye gelip gelmediğinin sorulmasına da yanıt veren Kılıç, "Şu ana kadar bir davet gelmedi bize" dedi.

AYNI MASADA TOPLANALIM DEDİK, YANIT GELMEDİ
AK Parti milletvekillerinin sokaklarda vatandaşlar ile görüşmediğini ve bu nedenle sorunları anlayamadığını vurgulayan Kılıç, çağrıda bulunurken, "İktidar milletvekilleri vatandaşın önüne çıkmadığı için, yüz yüze gelmediği için onların duyma şansı yok. Sahaya bakın hangisi pazarda gezip esnafın derdini dinliyor? Hangisi gıda üretene gidiyor, hayvancıya gidiyor? Basın mensupları baksın. Gittiğimiz her ilçede siz değil iktidar vekilleri gelsin onlarla yüzleşelim diyorlar.  Onlar sahaya çıkamıyor çünkü anlatacakları bir şey yok. Biz hep çağrı yaptık, gelin sahada dolaşalım dedik. İzmir için lehine yada aleyhine olacak projeler var, gelin aynı masada toplanalım dedik buna da yanıt yok" dedi.

İKTİDARIN VERDİĞİ ŞIMARIKLIK VAR
İktidar partisi milletvekillerinin neden muhalefet milletvekilleri ile yan yana gelmediğinin sorulmasına da yanıt veren Kılıç, "İktidarın verdiği bir şımarıklık var. ‘Ne olsa maddeleri geçiriyoruz diyorlar. Zaten olan oluyor yapacağımızı yapıyoruz neden bunlarla uğraşalım’ diyorlar. İzmirliler bu birlikte çalışmayı çoktan hak etti" ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERİN ELEŞTİRİLERİNE BİLE KATLANAMADILAR
Bayraklı'da İzmirli depremzedelerin gerçekleştirildiği toplantıya Cumhur İttifakı'ndan kimsenin katılmadığına vurgu yapan Kılıç, "Genel Başkanımızın geldiği zaman İzmir'de depremzedelerimizin toplantısı oldu. Oraya parti ayırmaksızın tüm İzmir milletvekilleri davet edilmişti. Ancak sadece İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri katılım sağladı. Yani bırakın bizi, depremzedelerin davetine bile gelmediler. Onların eleştirilerine bile katlanamadılar" diye konuştu.

 
Derbide İzmir rüzgarı esti!
 
İzmir’de hukuk söyleşileri başlıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 23 Kasım 2021 Salı 12:01

Depremzede uğraştı 1 yil sonra Emsal aldi Emsal $ altinda ezildi gitti. Malesef o evler yapilamaz artik emekli memur çalışan maaşlariyla o krediler ödenemez. Binlerce yikilacak bina hala ortada duruyor.

Yorumu oyla      2      3  
BAK BAK 22 Kasım 2021 Pazartesi 16:02

SAYIN VEKİL BELEDİYELER ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPTIMI

Yorumu oyla      2      3  
HZS 22 Kasım 2021 Pazartesi 14:29

Ağır hasarlı binalara çözüm bulunuyor, çalışmalar yapılıyor. Orta hasarlı binalarla ilgili yapılanlar hiç... Güçlendirme projelerinden onaylanan ve güçlendirmesi başlayan var mı? Yık yeniden yap aklını veriyorlar. O kadar kolay mı? Laf değil çözüm bekliyoruz...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan kış öncesi öneri: Elektrikte KDV yüzde 1'e inmeli
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ...
MSB: 2'si terör örgütü mensubu 6 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Atatürk Kütüphanesi teşekkürü
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir ...
 
TBMM'de yoğun mesai: Bütçe ve yargı paketi
TBMM'de bütçe görüşmelerinin komisyon aşaması bu hafta tamamlanıyor. Bakanlıkların ...
Bakan Dönmez: KKTC'ye ilk etapta LNG getirilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
Yıldırım: Enflasyon bilmeyen ülkeler enflasyonla tanıştı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım ...
 
Bakan Ersoy: Türkiye, dünyanın düğün evi konumunda
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye’nin, düğün davetleri ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Davaları geri çekme!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine açtığı davaları geri çektiğini ...
Destici'den cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi açıklaması
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici , Cumhurbaşkanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva