HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:22

CHP'li Kılıç'tan Atakent Anadolu için flaş iddialar: Bilimsel raporlarını kamuoyuna açıklayın!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararının bilimsel raporlarının kamuoyuna açıklanmasını istedi.

CHP li Kılıç tan Atakent Anadolu için flaş iddialar: Bilimsel raporlarını kamuoyuna açıklayın!

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle Atakent Anadolu Lisesi hakkında yıkım ve bir ay içinde de boşaltılması kararı verdiğini anımsatarak, “2022-2023 eğitim-öğretim yılı için 300’e yakın yeni öğrenci kaydı alıyorsunuz sonra da depreme dayanıksız diye bir ay içinde okulu boşaltın” diyorsunuz diyerek Milli Eğitim Bakanlığına tepki gösterdi.

'DEPREMDEN İKİ YIL SONRA MI AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ?'
Depremin üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlatan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Depreme dayanıksız diye okulları yıktınız… İki yıl boyunca elinizi tutan mı vardı? Depremden iki yıl sonra mı aklınız başınıza geldi? Eğer Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa iki yıl boyunca öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul personelinin hayatlarını tehlikeye atmak değil midir bu? İzmir’de yaşanabilecek bir depremde bu okulumuz yıkılsaydı yaşanabilecek felaketlerin hesabını verebilir miydiniz?” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “AKP, 20 yıllık iktidarları süresince devlet kurumlarının ayarlarıyla oynadığı gibi iş bilmez liyakatsiz atamalar ile de kamu kurumlarına olan güveni yerle bir etmiştir. Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için alınan yıkım kararının bilimsel raporları, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için kamuoyuyla bir an önce paylaşılmalıdır” ifadesini kullandı.

'EVELEMEYİ GEVELEMEYİ BIRAKIN, RAPORU KAMUOYUYLA PAYLAŞIN'
Öğrenci velilerinin, “Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı ile ilgili üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinden oluşan bağımsız bilirkişi heyeti raporunu hazırlayana kadar okulun taşınma kararının acilen durdurulması ve İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’den randevu talep ettiklerini” ifade eden CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şöyle devam etti:

“Yıkım kararına gerekçe olarak ‘zemin sıvılaşması’ diyorlar ancak Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin zemin etüdü raporu var mı? Deprem karot testi yapıldı mı? Bir rapor alınmış ancak Pamukkale Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nden. İmza atan üniversite hocaları İzmir’e geldi mi? Bu rapor devlet sırrı mı? Öğrenci velileri, İzmir kamuoyu ve biz bu raporları merak ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı okulun bilgi notunu göndermiş hocalar da imza atmış gibi iddialar gün yüzüne çıkarılmalıdır. Yoksa İzmir halkının vicdanında yargılanacaksınız. Bu raporu hazırlayacak İzmir’de üniversite yok mu? Kamu kurumu yok mu? Fazlasıyla var. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı kafaya koymuş o okulu yıkacak ya… Hallolsun da nasıl olursa olsun demiş. Okulun fetvası verilmiş, bilim boşa çıkmış.”

 
Tahıl taşıyan 2 gemi daha hareket etti
 
Beko: Sosyal hizmet uzmanları yalnız bırakıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 8 Ağustos 2022 Pazartesi 11:37

Sayın vekilim, Bu okulun hemen yakınındaki, Bilfen'in TOKİ den SOSYAL TESİS olarak satın aldığı, İBB nin imarını SOSYAL VE SPOR alanından ÖZEL OKUL alanına çevirdiği ve halen imar değişikliğinin iptali konusunun mahkemelik olduğu Atakent Sitesi Tenis kortları alanına ÖZEL OKUL yapılmasını kolaylaştırmakla bu konunun bir ilgisi var mıdır? Bu durum da araştırılmalıdır. Bu konuyu da araştırırmısınız.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:16

Sayın milletvekili izmir'de görevini iyi yapanlardan biri olarak biliyoruz,elbette devletin kurum ve binalarına duyarlı bir vatandaş olarak sahip çıkılmalıdır,ama izmir bakımsız su faturaları fırlamış gidiyor,kökü ve pislik had safhada,çayır çimen böcek çiçek gibi işlerle uğraşmaktan halka hizmet edilmiyor,sadece belediye başkanlarının yakınları eşi dostu memnun,eşi yetiştiriyor güya belediye satın alıyor tıpkı iktidar partisi taktiği,bunları ele alınız,genel iktidara yürümek yerelden başlar sözle bir şey olmadığını ne zaman akıllarına gelecektir?...

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Şahin’den Başkan Soyer'e: 50 milyar TL'ye ne oldu?
İzmir’deki gündemi değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı ...
AK Parti İzmir'den 'Karınca Modeli' raporu: 120 bin ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kiraz’da AK Partili belediye ...
Erdoğan'dan Somali Cumhurbaşkanı ile görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh ...
 
Kaya’dan Özel’e ‘koku’ önerisi: Gelirken maske alın!
Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü ve Manisa ...
CHP’li Sertel’den Çelebi’ye tepki: Yazıklar olsun!
Son günlerde Cumhur İttifakı’na sıcak mesajlar veren İzmir Bağımsız Milletvekili ...
İnce’den İzmir çıkarması!
Seçim takvimine az süre kala programını yoğunlaştıran Muharrem İnce, 10 ...
 
Erdoğan'dan 'Togg hatırası' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, test ve deneme süreçleri devam eden Türkiye'nin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Hükümeti'ne, Harem-i ...
CHP’li Özel’den Bakan Nebati’ye ‘hodri meydan’ çıkışı: Gel Kemeraltı'nı gezelim!
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin bir medya kuruluşuna verdiği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva