HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2020 Salı - 14:26

CHP’li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin sorunu meclise taşıdır

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin sorunu meclise taşıdır

Av. Kılıç, konuyla ilgili, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesinin (PIKTES), geçici koruma altındaki çocukların, Türkiye’deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesi olduğunu belirten Av. Kılıç, PIKTES bütçesinin tamamının AB tarafından hibe yöntemiyle karşılandığını kaydetti.

PIKTES öğretmenlerinin; KPSS ve mülakat puanı üstünlüğü esasına dayalı olarak atamaları yapılan, sözleşmeli öğretmenlerle aynı şartlarda atanmış ve güvenlik soruşturmaları yapılmış “geçici süreli öğretmenler” olduğunu dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, sayıları 4 bin civarında olan PIKTES öğretmenlerinin Sınıf, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Arapça ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları olduğunu bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin, 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında kendileriyle imzalanan "Belirli Süreli İş Sözleşmesi" kapsamında çalıştıklarını belirtti.

Av. Kılıç, “4 yıllık bir tecrübeye sahipler ve proje bittiğinde de en az 5 yıl görev yapmış olacaklar. Fonlar sona erdiğinde, bunca emeklerini göz önüne alarak devletin onları kalıcı olarak kendi branşlarında istihdam edeceğinin, kendilerini yüzüstü bırakmayacağının sözünü almak istiyorlar.” dedi.

 

“DÖRT YILDIR MÜCADELE EDEN PIKTES ÖĞRETMENLERİ GELECEK KAYGISI DUYMAK İSTEMİYOR”
CHP Milletvekili Av. Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu şekilde seslendi:

“Bu öğretmenlerimiz sizden, gelecek kaygısının mesleki motivasyonlarını etkilemediği, umut ve güvenle geleceğe bakabilecekleri bir açıklama bekliyorlar; dershane öğretmenleri ve ücretli öğretmenler gibi kadroya alınmak istiyorlar.

Emek ve dayanışma olmadan yaşam olmaz. 4 yıldır canla başla emek veren, mücadele eden PIKTES öğretmenlerinin de gelecek kaygısı duymadan yaşamlarını sürdürmeleri haklarıdır. Devlet de onlara bu hakkı en kısa sürede vermelidir. Öğretmenin işçici olmaz, öğretmenin kadrolusu olur. Hepsi de Eğitim Fakültesi mezunu olan bu öğretmenler; KPSS, mülakat, güvenlik soruşturması… Bütün bu şartları yerine getirdiler ve 4 yıldır çalışıyorlar, artık gelecek güvencesi istiyorlar.

Savaş bataklığında olan ülkelerinden kopup kaçarak gelen o küçücük kalplerin umudu oldular, onların yüreklerine dokundular. Yaptıkları işi de zevkle, severek yapıyorlar ama gelecek kaygılarını içlerinden atamıyorlar. Bin bir emekle o çocukların kalplerine sevgiyi, barışı yerleştirdiler.  Onlar (işçi öğretmen) olarak değil, (kadrolu öğretmen) olarak ders anlatmak istiyorlar. Sayın Bakan, onların bu sesine kulak verin, onları duyun.”

Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bu öğretmenlerin dört yıldır yaz-kış demeden çalıştıklarını fakat şu an geleceklerinin ne olacağını bilmediklerini vurgulayarak, “Bu belirsizlikleri daha ne kadar sürecek?” sorusunu yöneltti.

“Sınır kapılarından sınıf kapılarına” getirdikleri binlerce mülteci çocuğa umut olan PIKTES öğretmenlerinin, emeklerinin karşılığında kadro talep ettiğini ifade eden Av. Kılıç, dört bin PİKTES öğretmeni ve ailelerinin bakanlıktan gelecek müjdeli haberi beklediğine işaret etti.

“KADRO, OMUZLARINA DAHA MOTİVE BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMANIN AZMİNİ YÜKLER”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Dört bin öğretmene kadro vermek mali açıdan devlete çok büyük bir yük getirmez ancak onların omuzlarına daha motive bir şekilde çalışmanın azmini yükler. Mülteci çocuklar PIKTES öğretmenlerini sadece öğretmen gibi değil; anne gibi, baba gibi, en önemlisi de o öğretmenlerin gönüllerini yurtları bildiler. Onlar çok mağduriyet ve zorluklar yaşadılar. Ama bir gün karşılığını alacakları için sabrettiler. 4 yıl geçti, o bir gün gelmedi mi acaba?” ifadesini kullandı.

Onların öğretmen olarak kabul edilmeyip, “öğretici” adıyla anılmak istemediklerini vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savaş mağduru çocuklara fedakarca eğitim veriyorlar. Öğretmen unvanını almalarının zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

 
Bakan Pakdemirli: Ülkemizin stok sorunu yok
 
Yasak kalktı, yazlıkçılar Bodrum'a koştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko vahim tabloyu açıkladı: 2 milyonun üzerinde çocuk işçi!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Türkiye’de ‘’çırak’ ve ’’stajyer’’ ...
CHP'li Engin Altay: Salgın biter, Türkiye hızla erken genel seçime gider
CHP'li Engin Altay, yeni tip Koronavirüs salgınının ardından Cumhurbaşkanı ...
Darbe tartışması: Olmayacak bir şey!
Siyasetin bir süredir gündem başlıklarından biri de 'darbe'... Konuyla ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Nedir bu ‘baskın seçim’ muhabbeti?
Mehmet KARABEL yazdı... Nedir bu ‘baskın seçim’ muhabbeti?
MHP’li Osmanağaoğlu Soyer’i hedef aldı: Gizli ajandan dürülür!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, “İzmir'in tek adamı olma hevesini artık ...
AK Partili Kırkpınar'dan 3 Mayıs tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP İl Başkanı ve Milletvekillerinin ...
 
Erdoğan açıkladı: Normalleşme takviminde neler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni ...
Ahmet Şık, HDP'den istifa etti!
İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP'den istifa ettiğini açıkladı. Şık, ...
CHP’li Vekil Arslan’dan yetkililere net çağrı: Vefatları isim isim açıklayın!
İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bilgilerin çok sağlıklı olmadığını düşünenlerdenim. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva