HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2022 Cuma - 12:27

CHP'li Kılıç, Meclis'e PTT maaşlarındaki 'hokus pokus' kesintisini sordu

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “PTT çalışanlarından üyesi olmadıkları dernek için kesinti yapılması skandalını” Meclis gündemine taşıdı. Kılıç, "Çalışanlar bu duruma çok şaşırdı; çünkü, kesinti yapılmadan önce hiçbir şekilde kendilerine bildirimde bulunulmadı, kesinti yapılacağı konusunda rızaları alınmadı ve en önemlisi bu PTT çalışanları, Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği üyesi değiller. Ama birileri ‘hokus pokus’ yöntemiyle üyelerin ceplerine ellerini attı ve oradan 20 TL’lerini aldı" dedi.

CHP li Kılıç, Meclis e PTT maaşlarındaki  hokus pokus  kesintisini sordu

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili ayrı ayrı hazırladığı yazılı soru önergelerini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, on binlerce PTT çalışanının 2022 yılına bir sürprizle girdiğini, bu sürprizin de “maaşlarından habersiz yere yapılan kesinti” olduğunu kaydetti.

“Birisi haber vermeden hesabımızdan para alsa ona hırsız deriz”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları belirtti:

“Birisi bizim hesabımızdan haberimiz olmadan, bize haber vermeden para çekse, para alsa, biz bu olaya ‘hırsızlık’, yapan kişiye de ’hırsız’ deriz ama buradaki olayda ‘habersiz şekilde maaştan para kesilmiş’ diyoruz. PTT çalışanları ayın 15’inde yatan maaşlarını görünce; bazıları için ‘küçük’ ama ekonomik krizin zirve yaptığı, iğneden ipliğe her ürüne zam gelen ve gelmeye devam eden ülkemizde kendileri için ‘önemli’ bir kesinti yapılması karşısında adeta şok yaşadılar.

On binlerce PTT çalışanı yeni yılın ilk ayki maaşından, üyesi olmadıkları Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği tarafından 20 TL kesinti yapıldığını gördüler. Bu kesintinin ne olduğunu, neden yapıldığını yetkililere sorduklarında da tatmin edici cevaplar alamadılar, konu hep geçiştirildi. Çalışanlar bu duruma çok şaşırdı; çünkü, kesinti yapılmadan önce hiçbir şekilde kendilerine bildirimde bulunulmadı, kesinti yapılacağı konusunda rızaları alınmadı ve en önemlisi bu PTT çalışanları, Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği üyesi değiller. Ama birileri ‘hokus pokus’ yöntemiyle üyelerin ceplerine ellerini attı ve oradan 20 TL’lerini aldı. Derneğin adında ‘Posta Çalışanlarının Kanuni Haklarını Koruma’ ifadesi geçiyor ama böylesi bir kanunsuzluğa imza atıyorlar. 20 yıllık AKP iktidarında, son dönemde giderek artan ve her alanda yaşanan ‘hırsızlığın’ her türlü yöntemini gördük ama doğrusu bunu ilk kez duyduk. Gerçekten pes! AKP iktidarında hırsızlık yöntemleri çeşitlenmeye devam ediyor…”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, habersiz şekilde çalışanların maaşlarından üyesi olmadıkları bir dernek tarafından kesinti yapılmasının başka önemli bir boyutu daha olduğunu vurguladı. CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, bu durumun; “hukuka aykırı olarak kişisel verilerin başkasına verilmesi”, “kişisel verilerin hukuka aykırı olarak yayılması”, ve “kişisel verilerin ele geçirilmesi” anlamına geldiğini, bunun da TCK’ya göre suç olduğunu kaydetti.

“Bu kanunsuzluğa Ziraat Bankası da ortak olmuştur”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile kişinin eşine dahi banka hesap bilgileri, hesabından para çekme izni verilmezken; kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan bir dernek tarafından PTT çalışanlarının hesabından para çekilebiliyorsa bu suça Ziraat Bankası da ortak olmuş demektir. Ziraat Bankası’nda bu işleme onay veren kişilerle ilgili de idari ve adli tüm tahkikatlar yerine getirilmelidir. Milletin parasını yandaşlara peşkeş çeken Ziraat Bankası şimdi de PTT çalışanlarının emeğini yandaş derneklere aktarıyor.” dedi.

“Hesapları verenler hesap vermeli”
?CHP Milletvekili Av. Kılıç, “On binlerce çalışanın bilgilerini PTT yönetiminden veya yetkililerinden kim, nasıl, ne şekilde o sendikaya verdiyse ortaya çıkartılmalı. İdari ve adli yönden konuyla ilgili gerekli soruşturma hemen yapılmalı ve bilgilerin verilmesinde suçu ve sorumluluğu olduğu ortaya çıkarılanlar cezalandırılmalı; hesapları verenler hesap vermeli. Aynı şekilde Posta Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği’nden de PTT çalışanlarının bilgilerini alanlar ve izinsiz şekilde kullananlar hakkında da gerekli soruşturma yapılmalı ve suçu olduğu tespit edilenler cezalandırılmalı. Bu, kamu vicdanı açısından da önemlidir.” ifadesini kullandı.

 
Şok iddianame: Annesi tek başına öldürmüş olamaz!
 
Oyuncu Sermiyan Midyat gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan flaş iddia: Pozitif çıkan çocuklar neden paylaşılmıyor?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çocuk hasta sayısının artmasına rağmen ...
Serter’den stokçuluk yasağına eleştiri: Gıdayla sınırlı kalmalı!
Son zamanlarda yapılan zamlardan sonra vatandaşların stokçuluk yapmasının ...
AK Parti'den katı atık tesisi tepkisi: Çöpü masum gösteriyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı Çöp Tesisi’nin ...
 
Muhalefet liderleri akşam yemeğinde bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
'Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile ortak ...
İl Yönetimi'nde gündem 'Bornova'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel haftalık olağan İl ...
 
AYM, başsavcılığın görüşünü HDP'ye gönderdi
Anayasa Mahkemesi, kapatma talepli davaya ilişkin Yargıtay Cumhuriyet ...
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek. ...
HDP'li vekil için komisyon kuruldu
TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva