HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2022 Perşembe - 09:08

CHP’li Kılıç: İzmirlinin 2021’deki elektrik borcu 131 milyon

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın, “İzmir’de elektrik borcunu ödeyemeyen kaç abone bulunduğu” ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soru yöneltti.

CHP’li Kılıç: İzmirlinin 2021’deki elektrik borcu 131 milyon

Bakan Dönmez, İzmir’de “borcundan dolayı elektriği kesik abone sayısı” ile “süreç içerisinde yasal takip işlemi başlatılan abone sayısını” tablo halinde sundu. Buna göre, İzmir’de 2021 yılında borcundan dolayı elektriği kesik abone sayısı 28 bin 945, süreç içerisinde yasal takip işlemi başlatılan abone sayısı ise 3 bin 447.  Fatih Dönmez, İzmir’de 2021 yılında İzmir’de muhtelif abone gruplarının ilgili dağıtım ve görevli tedarik şirketlerine olan toplam borç miktarının ise 131 milyon 543 bin 75 TL olduğunu bildirdi.

'16 MİLYON FATURAYA ELEKTRİK KESİNTİSİ'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in cevabını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Sayın Bakan daha önce konuyla ilgili başka bir soru önergeme verdiği cevapta, 2021 yılı ocak-eylül döneminde İzmir’de elektrik kesintisi uygulanan fatura sayısının; meskende 14 milyon 967 bin 756, ticarethanede 1 milyon 799 bin 329, sanayide de 23 bin 917 olmak üzere toplamda 16 milyon 791 bin 2 olduğunu belirtmişti.” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, 2022 yılında, 2021 yılına göre elektrikte mesken düşük kademeye yüzde 89,4, yüksek kademeye ise yüzde 184,2 oranında zam yapıldığını belirterek, sanayideki zam oranının ise yüzde 406 gibi çok yüksek bir oranda gerçekleştiğini bildirdi. 

'2022’DE SAYI  ARTACAK'
Bakan Dönmez’in cevabından da anlaşılacağı üzere İzmir’de 2021 yılında yaklaşık Foça nüfusu kadar elektrik abonesinin borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini, muhtelif abone gruplarının elektrik borcunun ise 131 milyon 543 bin 75 TL’ye ulaştığını vurgulayan CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şöyle devam etti:
  
“2022 yılında yüzde 200’lere varan oranlarda elektriğe zam yapıldığını dikkate aldığımızda, 2022’te borcundan dolayı elektriği kesilecek abone sayısının daha fazla olacağını, borç miktarının da 131 Milyonu Lirayı çok daha fazla geçeceğini söylemek yanlış olmaz. Yüzde 185 enflasyonun olduğu ülkemizde, 2022’de elektriği kesilen veya kesilecek abone sayısı ile borç miktarının ne kadar olduğunu varın siz hesaplayın! pandemi ile birlikte başlayan, ardından ekonomik krizle birlikte koşar adım devam eden ‘vatandaşın çarşıda, pazarda, sokakta vb. her yerde yaşadığı ekonomik girdap’ vatandaşlarımızın elektrik faturalarını ödeyememesine ve fatura borçlarının katlanarak artmasına neden olmaktadır. Yıllık enflasyonun yüzde 185 olduğu ülkemizde, elektrik fiyatlarının bu seviyelerde kalmayacağı ve önümüzdeki aylarda daha da artacağı gerçeği ortadadır. Geçen yıl bütün faturalara 500-600 lira ödeyen bir aile bu sene sadece elektriğe bu rakamları ödeyecek ve her geçen gün yoksullaşmaya, lokmasından kısmaya devam edecektir.
    
'YARDIMLARIN KİME YAPILDIĞI ŞAİBELİ'
Elektrik fiyatlarının yanı sıra iğneden ipliğe her şeye zam geldiği bu ortamda, AK Parti iktidarı vatandaşlara ‘elektrik desteği yardımı’ yapıyor. Ancak bu yardımın kimlere yapıldığı, yardım yapılan kişi listesinin nasıl belirlendiği şaibelidir. İktidarın bugüne kadar vatandaşlara yaptığı yardım listelerinin AK Parti Genel Merkezince belirlendiği konusunda basında yer alan haberler, bizlere, elektrik yardımlarının da nasıl yapıldığı konusunda iyi bir örnek oluşturmaktadır! AK Parti, ‘şu kadar indirim yaptık, bu kadar indirim yaptık’; ‘şu kadar yardım yaptık ve yapacağız’ şeklinde hamaset nutukları atacağına, fiyatların neredeyse gün gün artmasına neden olan yüksek enflasyonu indirmek için gerçekçi bir çözüm yaklaşımı ortaya koysun. Yoksulluğu yönetmek yerine bu yoksulluğa çözüm olacak politikalar üretsin.
Halkımız müsterih olsun. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet Masası iktidarında, ‘halkımızın acil çözülecek sorunlarının yer aldığı’ ajandamızın ilk sayfalarında, başta elektrik olmak üzere bütün faturalarını rahatlıkla ödeyeceği gelir seviyesine kavuşacağı çözümler yer alacak.”
 

 
Araç dereye devrildi: 2 kişi yaralandı
 
Devlet erkanı Anıtkabir'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir, 6 ilçede sandık başına gidiyor… Hangi ilçede/kaç aday var?
Genel merkezden alınan talimat sonrası ilçe kongreleri için düğmeye basan ...
MHP'de istifa krizi: Aralarında il teşkilat başkanı da var
MHP Kars İl Teşkilat Başkanı Yavuz Günay’ın da aralarında bulunduğu 20 ...
Meclis kürsüsüne zarar veren CHP'li Erbay'a 10 bin TL'lik fatura
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'a, Dezenformasyon ile Mücadele Yasası'nın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
Başkan Sürekli'den 10 Kasım mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı ...
 
AK Partili Kaya alanı gezdi... Gaziemir Hükümet Konağı gün sayıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'de muhtarlarla ...
Akşener'den AK Parti-HDP görüşmesi açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin olarak, ...
AK Parti seçim beyannamesi hazırlığında
AK Parti'de gözler "Türkiye Yüzyılı" konsepti çerçevesinde hazırlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva