HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2022 Perşembe - 08:41

İYİ Parti İzmir, 6 ilçede sandık başına gidiyor… Hangi ilçede/kaç aday var?

Genel merkezden alınan talimat sonrası ilçe kongreleri için düğmeye basan İYİ Parti İzmir’de hafta sonu 6 ilçede sandıklar kuruluyor. Bayındır, Selçuk, Beydağ, Güzelbahçe, Narlıdere ve Seferihisar’da sandık başına gidilecek.

İYİ Parti İzmir, 6 ilçede sandık başına gidiyor… Hangi ilçede/kaç aday var?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Genel İdari Kurulu (GİK) ve milletvekillerinin ortak toplantısında, Türkiye genelinde parti teşkilatında seçim öncesi ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması ve olağan genel kurulun yapılması kararı alınmıştı.

3 Ekim’den itibaren il ve ilçe kongre süreçleri başlarken, İYİ Parti İzmir’de de ilk olarak geçtiğimiz hafta sonu 4-5 Kasım tarihlerinde Foça, Kınık, Çeşme ve Karaburun ilçe teşkilatları hafta sonu sandık başına giderek oylarını kullanmış ve mevcut ilçe başkanları ile yola devam kararı almıştı.

İlk haftanın tamamlanmasının ardından ise İYİ Parti İzmir’de gözler 12 ve 13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrelere çevrilirken, hafta sonu Bayındır, Selçuk, Beydağ, Güzelbahçe,  Narlıdere ve Seferihisar ilçe teşkilatları sandık başına gidecek.

HAFTANIN İLK SANDIĞI BAYINDIR’DA KURULUYOR…
İYİ Parti Bayındır’da mevcut ilçe başkanlığı görevini sürdüren Necati Solmaz’ın yeniden aday olduğu kongre sürecinde seçime kısa bir süre kala henüz başka aday çıkmadı. İlk olarak ilçe başkanlığı koltuğuna atama ile gelen, sonrasında ise ilçesinin birinci olağan kongresinde gerçekleştirilen seçimle ilçe başkanlığı koltuğuna oturan Solmaz, yeniden güvenoyu alabilmek için teşkilatının karşısına çıkacak. 12 Kasım tarihinde Hangar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kongre saat 11:00'da başlayacak.

SELÇUK’TA GÜVENOYU ARANACAK
Hafta sonu bir diğer kongre sürecini yaşayacak olan Selçuk’ta da seçimlerin tek adayla gerçekleştirilmesi bekleniyor. 10 ay önce ilçe başkanlığı görevine atanan Mevcut Başkan Deniz Kayapınar’ın adaylığını açıkladığı süreçte, Kayapınar’a henüz rakip çıkmazken kongrenin 12 Kasım Cumartesi günü saat 13:00'da Selçuk İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

BEYDAĞ’DA MEVCUT BAŞKAN TEK ADAY
12 Kasım'da sandık başına gidecek bir diğer ilçe ise İYİ Parti Beydağ teşkilatı. Mevcut ilçe başkanı Yasin Kırmızı’nın yeniden adaylığını açıkladığı süreçte ise rakip çıkıp çıkmayacağı merak konusu. Şu anlık Kırmızı’nın karşısında başka bir isim adaylığını açıklamazken,  Kırmızı’nın kongrede seçilmesi halinde ilk olarak atama geldiği sonrasında ise seçilerek görevini sürdürdüğü ilçe başkanlığı sürecinde yeni dönem için güvenoyu alacak. Beydağ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kongre saat 13:00'da başlayacak.

GÜZELBAHÇE’DE ALBAŞ 3’ÜNCÜ DÖNEM İÇİN ‘DEVAM’ DEDİ
13 Kasım günü sandık başına gidecek olan bir diğer ilçe ise İYİ Parti Güzelbahçe teşkilatı… Mevcut ilçe başkanı Afet Albaş’ın tek aday olarak girmesi beklenen süreçte, henüz başka bir aday çıkmazken, Güzelbahçe Belediyesi Anfi Tiyatrosu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek kongrenin saat 12:30’da beklemesi bekleniyor. İlk olarak atama ile gelen Albaş sonrasında gerçekleştirilen kongrede sandıktan çıkarken, 3’üncü  dönem için hafta sonu kurulacak sandıklardan güvenoyu arayacak.

NARLIDERE’DE İKİ ADAY İHTİMALİ
Kongre sürecinde tek adaylı yarışlardan biri de Narlıdere’de gerçekleşmesi bekleniyor. İYİ Parti Narlıdere’de kurucu üye olan, ilk yönetimde başkan yardımcılığı görevini üstlenen ve sonrasında ise başkan olarak atandığı koltuğa seçilmiş ilçe başkanı olarak oturan mevcut başkan Feza Genişoğlu’nun tek aday olduğu kongre sürecinde henüz başka bir aday çıkmadı. Bir ismin daha adaylığının konuşulduğu süreçte henüz netlik kazanmazken 13 Kasım 13:00’da gerçekleştirilecek olan ilçe başkanlığı seçiminde sandıklar Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulacak.

SEFERİHİSAR’DA İKİ ADAYLI YARIŞ
13 Kasım'da sandık başına gidecek olan ve hafta sonu gerçekleştirilecek seçimlerde tek 2 kişilik yarışın geçmesi beklenen Seferihisar’da ise sandık heyecanı yaşanıyor. İYİ Parti Kurucuları arasında yer alan, Seferihisar İlçe Başkanlığı’nın da kuruculuğunu yapan Kürşad Cebeci’nin ilçe teşkilatı içerisinde yapılan görüşmeler sonrası aday olacağı belirtilirken, Cebeci’ye birlikte bir ismin daha kongre sürecinde yer alacağı öğrenildi. Kongre sürecinde ilçe başkanlığı için bir ismin Yüksek Seçim Kurulu’na adaylık başvurusunda bulunulduğu öğrenildi. Çağan Irmak Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 11:00'da başlayacak.

 
İzmir'den Dünya Kupası'na garson ihracatı!
 
Sinan Meydan, Karabağlar'da Atatürk’ü anlattı: O, umudunu hiç kaybetmedi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeyno 10 Kasım 2022 Perşembe 17:04

Mendereste, değişim ŞART...

Yorumu oyla      2      3  
Ergün Sarıkaya 10 Kasım 2022 Perşembe 14:46

Emre Başkanımızın il başkanlığında İzmirde İyilerin rüzgarı esecektir. İzmiri bilir bizleri bilir bir başkan emre başkan.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de istifa krizi: Aralarında il teşkilat başkanı da var
MHP Kars İl Teşkilat Başkanı Yavuz Günay’ın da aralarında bulunduğu 20 ...
Meclis kürsüsüne zarar veren CHP'li Erbay'a 10 bin TL'lik fatura
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'a, Dezenformasyon ile Mücadele Yasası'nın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
 
Başkan Sürekli'den 10 Kasım mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı ...
AK Partili Kaya alanı gezdi... Gaziemir Hükümet Konağı gün sayıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'de muhtarlarla ...
 
Akşener'den AK Parti-HDP görüşmesi açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin olarak, ...
AK Parti seçim beyannamesi hazırlığında
AK Parti'de gözler "Türkiye Yüzyılı" konsepti çerçevesinde hazırlanan ...
CHP’li Sındır: Esnafın takipteki borcu 60 milyar liraya ulaştı!
Ticaret Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva