HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2023 Salı - 10:21

CHP’li Kılıç: İYİ Parti, İzmir’de kaybettirmez, kaybeden olur!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti’nin İzmir’de ittifak yapmama kararı alması ve Ümit Özlale’nin adaylığını duyurması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Kılıç açıklamasında  “CHP özelinde İzmir’de herhangi bir ittifaksız sorun yaşamayız. Olsa iyi mi olur, iyi olur. Ama bir ihtiyacımız da yok. İYİ Parti kaybettiren olur söylemleri de var. İzmir’de İYİ Parti kaybeden olur. Seçimi kaybeder. 30 ilçede de aday çıkaracağız diyorlar. Çıkarsınlar, yarışalım” dedi.

CHP’li Kılıç: İYİ Parti, İzmir’de kaybettirmez, kaybeden olur!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, SonSöz TV’de katıldığı programda ittifak tartışmalarına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

ADAY ÇIKARSINLAR, YARIŞALIM
Genel seçimlerin ardından İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararını İzmir özelinde değerlendiren CHP’li Kılıç, CHP’nin büyükşehir ve 30 ilçede tek başına başarılı olabilecek durumda olduğunu kaydetti.

İYİ Parti’nin İzmir’de aday çıkarmasının seçim sonucunu hangi yönde etkileyeceği konusunda değerlendirme yapan CHP’li Kılıç, “Yerel seçim, genel seçim gibi değil. Farklı şartları var. İzmir’deki durumumuz belli, yerel yönetimlerdeki başarımız belli. CHP kendi adaylarını çıkarır, halka sunar ve umarım ki görevini en iyi yapabilecek belediye başkan adayları listelerde yer alır. Büyükşehir belediyesi ile 30 ilçeyi CHP’nin kazanma gücü var. Nasıl var? Doğru adaylarla ve çalışma ile var. İzmir’de İYİ Parti kaybettiren değil, kaybeden olur. İzmir’de CHP’nin gücü belli. İzmir, CHP’nin kalesidir söylemine de katılmıyorum. Bu İzmirli seçmenlere de saygısızlık… İzmirliler bakar, kim oy vermek, kimle devam etmek isterse karar verir. CHP özelinde İzmir’de herhangi bir ittifaksız sorun yaşamayız. Olsa iyi mi olur, iyi olur. Ama bir ihtiyacımız da yok. İYİ Parti kaybettiren olur söylemleri de var. İzmir’de ise İYİ Parti kaybeden olur. Seçimi kaybeder. 30 ilçede de aday çıkaracağız diyorlar. Çıkarsınlar, yarışalım. Demokrasi böyle bir şey… Genel seçimde ittifak doğru ama yerel seçimde kendi partilisi belediye başkanı görmek ister. Parti politikalarının belediyelerde temsil edilmesini ister. Biz sosyal belediyecilik dedik. Sloganımız da derman belediyeciliği… Bizim seçmenimizin görmek istediği kişi CHP’li bir belediye başkanıdır. İsteyen her parti her ilçede adayını çıkarsın, yarışalım. Hepimiz de halkın kantarına çıkmış oluruz” dedi.  

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİNİN NETLEŞMESİ GEREKİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday olacağını duyurmasını yorumlayan CHP’li Kılıç, “Adaylık meselesi kişisel bir konudur. Sayın Soyer, kendi içinde ailesi ve ekibiyle değerlendiriyordur. Ankara adına çok fazla bir şey söylemem doğru değil. Kendisine başarılar diliyorum. Şu anda aday belirleme süreci nasıl olacak belirli değil. O yüzden çok erken… En önce aday belirleme yönteminin netleşmesi gerekiyor. Başkanlarımızın başarılı olup olmadığının takdiri vatandaşımızdadır” açıklamasını yaptı.

YANDAŞLIK ÜZERİNDEN BİR ADAY BELİRLEME SÜRECİNİ DOĞRU BULMUYORUM
Aday belirleme sürecinde ekipçiliğin yerine kriterlerin ön plana çıkması gerektiğini savunan Kılıç, “İzmir’e Ankara’dan bakmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Herkes adayını önerdi. Onu doğru bulmuyorum. İzmirlinin istediği adaylar olsun. Geldiğinde doğru hizmetler versin. Bana ya da bir başkasına yakın adam olmasın. Liyakatli, namuslu, kamu malını kendi gözünden sakınacak insanlar olsun adaylarımız. Onu da ilçedeki vatandaş ya da parti örgütü belirlesin. Bir gün yakın olduğunuza ertesi gün uzak oluyorsunuz. Yandaşlık üzerinden bir aday belirleme sürecini doğru bulmuyorum. Ben sizi tanımıyor olabilir. Ama orada en iyi belediye başkanı siz olacaksanız siz olun derim” şeklinde konuştu.

İZMİR ÖRNEK OLMALI
Yerel seçimde rekabetin yaşanacağını belirten Kılıç, siyasi tarzı noktasında İzmir’in örnek olması gerektiğini savunarak “İzmir’in tozunu yutmuş, sorunlarını bilen birisi olarak en kaliteli adayların yarışmasını isterim. Bunun Türkiye’ye de örnek olmasını isterim. Çünkü İzmir farklı bir şehir ve her yerde de bunu anlatırız. İzmir demokrasinin, nezaketin şehri… Bu nezaketin de yerel seçime yansıması için partiler liyakatlı, belediyeleri yönetebilecek, nezaketli adaylar çıkarmasını dilerim. Yarış da olmalı. Bence İzmir bir fark koymalı. Dünyada bile fark yaratmalı. Umarım herkes en iyi adayını çıkarır” dedi.

İthal aday tartışmalarına da dikkat çeken Kılıç şunları söyledi:

“Ben vekilliklerle ilgili de aynı şeyi söylüyordum. O şehirde yaşarsanız o şehrin sorunlarına daha çok hakim olursunuz. Milletvekili olarak bu şehirde yaşamasam o şehirdeki sorunların çözümü ile ilgili konulara ikna olmam. Biri söylediğinizde inanmazsınız ama çukura takıldığınızda hemen oraya çözüm bulursunuz. Tozun, toprağın yutulduğu yerlerde daha doğru adayların bulunacağına inanırım. Umarım partilerde buna riayet gösterir. Siyaset üslubu bu kentte değişecekse İzmir’den başlamalı. Sorun İzmir’in sorunuysa parti rozetini bırakıp bir araya gelmeliyiz. Bir yerden başlamalıyız. Parti içindeki siyasette böyle... Bir yerden insani temelde bir siyaset anlayışının olması gerekiyor”

 
Saniyeler hayat kurtarıyor... Sepsis hastalığına dikkat!
 
Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün yapılacak
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melami 12 Eylül 2023 Salı 13:49

Belediyelerin el degistirmesi lazim hizmet uretmeyi biraktilar icerisi pislik dolu liyakat yok tranvay metro izban baska bisi yok yollarin haline alt yapinin haline hic bakmayin parsel parsel sizde satin On secimden cikamayip atamayla milletvekili mi olur orgut istemiyor istemiyor o da bunu iyi biliyor izmir in dizayni icin hic adi gecmio tatli su kurnazi

Yorumu oyla      3      3  
private35 12 Eylül 2023 Salı 13:09

chp ye oy vermiş biri olarak yazıyorum. Bu üstenci bakışınız ve iş bilmez yönetimlerinizin cezasını sandıkta göreceksiniz. hüsran yaşayacaksınız. Adayınız şimdiki başkan olsun yeter ki.

Yorumu oyla      3      3  
Oğuz Kaan 12 Eylül 2023 Salı 12:41

Sayın Kılıç siz İzmirliyi yanlış tanıyorsunuz. İzmirli Atatürk ilkelerini bağlı, demokrasiye aşık, laiklik ilkesinden ödün vermeyen, bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetlerine göz bebeği gibi bakan insanlardır. CIA ajanı olduğu iddiaları havalarda uçuşan terör destekçisi Sezgin Tanrıkulu ve ona destek açıklaması yapan İzmir 1. sıra milletvekilini Taşkın’ı hazmedemez.

Yorumu oyla      3      3  
Izmirli 12 Eylül 2023 Salı 11:22

Sayın vekil öncellikle sizler hiç kayıp etmiyorsunuz,parti elinizde istediği gibi milletvekili atama,belediye başkanı ve il yönetimi atama yapılıyor halk uyandı dayatma adaylar olursa kesinlikle oy yoktur...

Yorumu oyla      2      4  
gerçekler 12 Eylül 2023 Salı 10:50

30 un 15 ilçesi kayıp yazın bi yere büyükşehir meclis dağılımı bile tehlikede. sevda hanımda aynı tarikattan olduğu için mecbur kk ve şürekası ağzından konuşmak zorunda.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Taşkın'dan Sezgin Tanrıkulu'na destek!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, sosyal medyadan Tanrıkulu'na destek ...
Canlı yayında duyurdu: CHP'li belediye başkanı istifa edecek!
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın partisi CHP'den istifa edeceği ...
Altun: Tarihin kara lekesi olarak anılacaklar
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin, "Kan ...
 
AK Parti İzmir'de atama rüzgârı... 12 ilçenin başkanı belli oldu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın göreve geldikten sonra başlattığı ...
Türkiye'den Libya'ya taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Libya'yı etkileyen kasırgada yaşamını yitirenler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. ...
 
Öztrak: Yenilenerek yerel seçimlere gidiyoruz
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Yenilenme ...
CHP’li Kılıç ekonomiden dert yandı: Bu yıl kimse kışlık yapamadı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Sonuçta biz de saray da yaşamıyoruz. ...
Erdoğan yerel yönetimi hedef aldı: İzmir felaketi yaşıyor!
G20 Liderler Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva