HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2015 Pazar - 09:59

CHP'li Çıray: Sorun hendek değil, egemenlik!

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Güneydoğu’da yanan terör ateşine karşı MGK’dan çıkan kararın yanlış ve yetersiz olduğunu söyledi.

CHP li Çıray: Sorun hendek değil, egemenlik!

Çıray, AKP’nin adına önce “Kürt Sorunu” sonra içeriği belirsiz bir “çözüm süreci” dediği süreçler sonunda Türkiye’yi iç savaşa kadar getirdiğini anlattı ve şöyle devam etti:

“PKK ENERJİ KAYNAKLARIYLA İLGİLİ IRKÇI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”
“Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP hükümetleri bugüne kadar sorunu hep tek yanlı olarak ele aldılar ve gerçekte hiç olmamış olan sözde ‘çözüm süreci’ni kamuoyuna yıllardır akan kanın durdurulmasını hedefleyen bir iç barış projesi gibi sundular. AKP hükümetleri ve bir kısım sözde aydınların çabalarıyla ayaklanmayı başlatan ilk adımı PKK’nın attığı neredeyse unutturuldu. Ayaklanmanın, başından bu yana -bilinçli olarak- uluslararası nitelik taşıdığı özenle dikkatlerden kaçırıldı, bölgedeki zengin enerji kaynaklarıyla ilgisi gizlendi.”

“PKK BAYRAK VE CAMİLERİ YAKARKEN NEREDEYDİNİZ?”
AKP ve sözde aydınlar işbirliği ile insanlık tarihinin en kanlı terör örgütü olan PKK adeta hak mücadelesi yapan meşru bir milis gücü gibi sunulmasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Türk bayrağı, camiler ve Atatürk büstleri Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik sembolleridir. PKK egemenlik sembollerimize saldırırken, bayraklarımızı yakarken, Atatürk heykellerini kırarken MKG neredeydi. Valiler müdahale etmeme kararını kendi başlarına mı verdiler? Yoksa ‘çözüm projesi’ Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını kullanmaktan vazgeçeceğine dair taahhütler üzerine mi oturtulmuştu? Bu taahhütler kim veya kimler tarafından kime veya kimlere hangi gerekçelerle ne zaman verilmiştir? Egemenlik kaybına neden olan ve ‘devleti’ devlet olmaktan çıkaran politikalarınızın anayasal ve yasal dayanakları nedir? Böyle bir dayanak yoksa hükümetiniz Türkiye Cumhuriyetini egemenlik haklarını kullanmasına engel olma yoluyla vatana ihanet suçunu işlemiş olmadı mı?”
 
“MGK YANILIYOR; SORUN HENDEK SORUNU DEĞİL EGEMENLİK SORUNUDUR”
 Kobani’ye dönük IŞİD saldırılarını bahane ederek gerçekleştirilen yıkıcı eylemlere karşı pasif kalan hükümet ile güvenlik kurumlarının tutumlarının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Dr. Aytun Çıray, sadece yedi günde 28 yerde kalkışma olduğunu ve Başbakan’ın PKK terör örgütünün silâh yığınağı yapmasına ‘göz yumduk’ dediğini hatırlattı. “PKK eylemlerine müdahale etmeyen siyasi irade ile güvenlik kurumu yetkilileri Devletin egemenlik haklarının kullanılmasına engel olma yoluyla vatana ihanet suçu işlediler. Şehit olan evlâtlarımızın ve bölgede yaşayan yurttaşlarımızın kanı bunların ellerindedir. Son MGK bildirisinde sonu iç savaşa varabilecek bu kalkışmanın ‘Hendek Sorunu’na indirgenmesi ciddiyet dışıdır. Açıkça söylüyorum AKP’nin yarattığı sorun hendek değil egemenlik sorunudur.”

“GÖÇE MAHKUM OLAN VATANDAŞLARIMIZA 1500 LİRA MAAŞ VERİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERECEĞİM”
Güneydoğu’da yaşanan çatışmaların nedeninin AKP’nin kaybettiği egemenliğimizi PKK’dan geri alınmaya çalışılmasından kaynaklandığını ancak tüm eleştirilerine rağmen PKK ile mücadeleyi desteklediklerini söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, “AKP’nin suç teşkil eden PKK ilişkilerinin bedelini  şehit vererek ödüyoruz. Sivil yurttaşlarımızın kanı akıyor, yerlerinden yurtlarından oluyorlar. Vatandaşlarımıza ‘git başının çaresine bak’ diyemeyiz. Bir kanun teklifi vererek başlarını sokacak bir yuva ve karınlarını doyuracak bir maddi destek vermeliyiz. Bunun için bir kanun teklifi vererek yeniden evlerine dönene kadar barınmaları ve karınlarını doyurmaları için aylık 1500 YTL maaş verilmesini önereceğim.”

 
Karşıyaka'da fidan dikmeyene ruhsat yok!
 
Savcıdan Ahmet Hakan'a: Hata ettik, ödemeyin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel'den kongre öncesi 'çarşaf liste' çıkışı!
CHP İzmir İl Başkan Adayı Alaattin Yüksel kongreye saatler kala liste ...
Selahattin Demirtaş Rusya'ya gidiyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya'ya gideceğini bildirdi. ...
CHP'de nefes kesen maraton: Kongrede neler yaşandı?
Yüksel ile Kavalar’ın yarıştığı kongre nefesleri kesti. Kürsü konuşmalarıyla ...
 
Dışişleri'nden Başika kampı açıklaması
Türkiye'nin, Irak'ın hassasiyetini dikkate alarak ve IŞİD'le mücadelenin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul ...
CHP’de kongre arifesinde flaş gelişme: O aday…
Rodoplu kongreye 24 saatten az bir süre kala adaylıktan çekilme kararı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Halid Meşal'le görüştü
İstanbul'da gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas liderlerinden ...
Tarhan partisini neden kapattığını anlattı: Siyaset için para lazımmış
Kapanan Anadolu Partisi'nin kurucusu Emine Ülker Tarhan, "Yaşatmayı öngören ...
Yıldırım aradı, Erdoğan İzmir’in o köyüne seslendi!
Bakan Yıldırım Menderes temasları sırasında partisinin oran olarak en ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva