HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2023 Çarşamba - 08:37

CHP’li Bedri Serter, iddialı konuştu: AK Partililerin de oyunu alacağım!

İzmir Büyükşehir için de adı geçmesine rağmen Karabağlar’dan aday adayı olmayı tercih eden Bedri Serter, bunun nedenini “Karabağlar’da performansımın çok daha iyi olacağına inandığım için böyle karar verdim” sözleriyle açıkladı. Geçmiş dönem İzmir Milletvekili Serter, “Karabağlar siyaseten zor bir ilçe değil. Ben sadece CHP’lilerin değil, AK Partililerin, MHP’lilerinin de oyları almak için yola çıktım. Son seçimdeki oylarımızı en az yüzde 15 yukarıya çekeceğim” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bedri Serter, iddialı konuştu: AK Partililerin de oyunu alacağım!

EGEDESONSÖZ – 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Bedri Serter,   SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in programına konuk oldu. Aday adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Serter, çocukluğunun Karabağlar’da geçtiğini, işyerinin Karabağlar’da olduğunu hatırlatarak, “Adım Büyükşehir için de geçmişti ama ben Karabağlar’da daha iyi performans göstereceğime inandığım için Karabağlar’dan aday adayı olmayı istedim” açıklamasında bulundu.

YARIM KALAN BİR HİKAYEM VARDI, ONU TAMAMLAMAK İSTİYORUM
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde de Karabağlar Belediye Başkan adayı olan Bedri Serter,  “Orada yarım kalan bir hikayem vardı, onu tamamlamak için Karabağlar’dan aday adayı olmaya karar verdim. 38 yıldır Karabağlar’da ticaret yapıyorum. Çocukluğum Karabağlar’da geçti. Karabağlar’ı çok seviyorum. 2004-2009 yılları arasında Konak Belediye Meclis üyesiydim ve o zamanlar Konak ile Karabağlar bir bütündü. 2009’da 55 mahallesiyle ayrıldı, ilçe oldu Karabağlar. İlçe olduğundan beri Karabağlar CHP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Sıtkı Kürüm başkanım, Allah rahmet eylesin, kurucu başkanımızdı, çok güzel işler yaptı. Muhittin Selvitopu başkanım da çok başarılı iki dönem geçirdi. Bu bir bayrak yarışıdır. Adım Büyükşehir’de de geçti. Ancak Karabağlar’da performansımın çok daha iyi olacağına inandım. Bu nedenle Karabağlar’dan aday adayı oldum. Karabağlar’da 8 aday adayıyız. Hepsi çok kıymetli arkadaşlar. 2015-16 yıllarında ben CHP’nin İl başkanlığını yaptım. O dönemde Mehmet Şakir Başak, Konak ilçe başkanımızdı. Muhittin Selvitopu, yine Karabağlar Belediye Başkanımızdı. Dediğim gibi bu bir bayrak yarışıdır. Birimiz o bayrağı alacağız. Adaylığım kesinleştiğinde hepsiyle kucaklaşacağım, projelerini dinleyeceğim. Muhittin Selvitopu başkanımızın yarım kalan projelerini tamamlayacağım. Benimle birlikte aday adayı olan arkadaşlar, yarıştığım arkadaşlar değil, kol kola yürüdüğüm arkadaşlarımdır” dedi.

KARŞIYAKA, BORNOVA GİBİ GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL AMA ZOR DA DEĞİL
Karabağlar’ın CHP açısından zor bir ilçe olmadığını, kuruluşundan bu yana üç dönemdir CHP’li belediye başkanları tarafından yönetildiğini hatırlatan Bedri Serter, şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti kimi aday gösterirse göstersin, Karabağlar CHP için zor bir ilçe değil. Karşıyaka, Bornova gibi güllük gülistanlık bir yer de değil. Kazanmamızda bir sorun olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Dışarıdan çok göç alan bir ilçeyiz. Siyaseten bence hiç de zor bir yer değil. Güzel hizmetler sunduktan sonra sorun çıkmaz. Yeni göçlerin de CHP aleyhine bir sonuç çıkaracağını düşünmüyorum. Ben sadece CHP’lilerden değil, tüm partilerden oy almak için yola çıktım. CHP’liler bana zaten gönülden oy verecek ama AK Partili seçmenden de MHP’li, İYİ Partili seçmenden de oy alacağım. Oy patlaması yaparak Karabağlar’da belediye başkanı olacağıma inanıyorum. En son yerel seçimde aldığımız oyların yüzde 15 üstünde oy alacağımı, 150 bine yakın oyla seçileceğimi düşünüyorum.”

KARABAĞLAR’DA İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİM
Bedri Serter, belediye başkanı olması halinde Karabağlar’daki işsizliği bitireceğini vaat etti, hayata geçirmek istediği projeleri özetledi:

“Karabağlar’ın çok şeye ihtiyacı var. Öncelikle de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Deprem felaketinde yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için hükümetin bir irade ortaya koyması lazım. Hükümet, Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi olarak üçlü konsensus oluşturmamız lazım. Halkımızı ikna etmemiz lazım. Bu bina mezarınız olmasın, yaşanır bir binada oturun, demeliyiz, ikna etmeliyiz. Uzun süredir Karabağlar’da kentsel dönüşüm yapılıyor. Ben yaptım oldu, kabul görmez. Vatandaşla uzlaşarak kentsel dönüşümü yapmak lazım. Uzundere’de yapılan evlerde insanlarımız mutlu mutlu yaşıyor. Örneklem bir sokak yapıp, insanların ikna edilmesini kolaylaştırmamız lazım. Vatandaş, nasıl bir ortamda yaşayacağını bilmeli. Burnumuzu oynatarak kısa zamanda bitecek bir iş değil, kentsel dönüşüm.  Ayrıca Karabağlar, İzmir’de tanınması gereken bir ilçemiz. Karabağlar, sadece mobilya kenti olarak biliniyor. Evet; mobilya sektörünü büyütmemiz gerekiyor. Karabağlar’ın çok güzel mahalleleri, köyleri var. Arkeolojik bir alan bile tespit ettik Karabağlar’da. İnsanlar, hoşça vakit geçirecekleri yerler arıyorlar, ihtiyaç duyuyorlar. Kavacık’ta üzüm festivalimiz bir haftada bitiyor. O bölgede turizmin daha uzun süre devam etmesi için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Poligon’da denizcilerin bir yeri vardı, orası boşaltıldı. Hükümet orada bina yapmayı planlıyor ama bunu izin verilemez. Biz burayı ortak akılla, büyük bir yeşil alarak değerlendirmek zorundayız. Bunun için çok büyük mücadele vereceğim. Ankara’nın nasıl Dikmen Vadisi varsa, bizim de Poligon Vadimiz olacak. 24 yaşayan kütüphaneler açmak istiyorum. Karabağlar nüfusunun yüzde 13,5’u engelli. 65 bin engelli kardeşimiz var. 65 bin engelli kardeşimizi ve ailelerini sosyal hayatın içine katmak için olağanüstü çalışacağım. Kreşlerin sayısını artıracağız. Karabağlar’da işsiz bırakmayacağım hiç kimseyi. Mobilya Akademi’nin çalışma alanını genişleterek, İŞKUR, Büyükşehir, iş dünyası, hükümet ve Karabağlar belediyesi ile beşli ayak oluşturarak ilçedeki işsizlik sorununu çözeceğim.”

DOĞRU ADAYLARLA 30 İLÇEYİ DE KAZANIRIZ
CHP’deki değişimin, 31 Mart’ta  sandığa da yansıyacağına inandığını belirten Bedri Serter, “İzmir’de CHP kaç ilçeyi kazanır?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben hedefi her zaman yüksek tutarım. Büyükşehir dahil olmak üzere 30 ilçeyi de kazanma gücümüz var. Şu anda Büyükşehir ve 24 ilçede CHP bayrağı dalgalanıyor. Doğru adaylarla 30 ilçeyi de kazanırız. Partimizdeki değişim rüzgarı halkımızda da büyük heyecan yarattı. CHP’nin yönettiği şu anda 11 Büyükşehir var. Bu sayıyı 14’e çıkaracağız. CHP, Bursa ve Balıkesir adaylarını açıkladı. Bu illere 31 Mart’ta CHP bayrağı dikilecek. 253 ilçedeki iktidarımızı 300’e dayandıracağız. Bunları gerçekleştirdiğimizde, değişimin nereye varacağını hep birlikte göreceğiz.”

BELEDİYE BAŞKANLIĞIYLA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUM
14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmediği için “Adaylık benim hakkımdı. Bir dönem yaptım, ikinci kez aday gösterilebilirdim. Kırgın değilim ama çok üzgünüm” sözleri hatırlatılınca Bedri Serter, “Evet; benim ilk dönemimdi. İkinci dönemi hak ediyordum. Nasip olmadı. Kısmet olursa, bunu Karabağlar Belediye Başkanlığı ile taçlandırmak istiyorum. O dönemdeki kırgınlık da gitti, üzgünlük de bitti. Şimdi yeni hedeflere koşma zamanı” dedi ve CHP’nin adayları belirleme yöntemiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“2015’te önseçim yapıldığında il başkanıydım. Önseçim, bizim partimizin olmazsa olmazlarından biridir. Tüzüğümüzde de var önseçim. Kurultayı yeni yaptık. Genel merkezimiz dört beş ekiple çok ciddi bir şekilde saha çalışmalarını yapıyor. Bu çalışma, belki önseçimden de önemli veriler sağlıyor genel merkeze. O veriler ışığında, örgütün de tansiyonunu ölçerek adaylarımızı netleştirmeye çalışıyorlar. Belediye başkan adayları için önseçim pek yapmadık. Bu dönem 653 yerde önseçim yaptık, oraların belediye başkan adayları netleşti, sırayla açıklanıyor. Büyük şehirlerimizde zaman yoktu ama keşke yapılabilseydi. Adaylarımızın, aday adaylarımızın hepsi çok kıymetli.  Yapılan saha çalışmasının sonuçlarının çok doğru olacağından kuşkum yok.”

 
İzmir'de gece yarısı kovalamaca... Uyuşturucu ve silah çıktı!
 
Narlıdere'nin dostluk parkı yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP 22 Aralık 2023 Cuma 03:28

En çok çalışan aday sizsiniz başka aday göremiyoruz

Yorumu oyla      1      1  
Ece 22 Aralık 2023 Cuma 03:27

Gerek vekillik zamanlarında gerekse şimdi her zaman esnafın halkın yanında olan bir başkan Bedri Serter.

Yorumu oyla      1      1  
Yorum 20 Aralık 2023 Çarşamba 21:57

Bırakınız Ceyhan alsın. Nargile cafeler canlansın

Yorumu oyla      1      1  
tuna 20 Aralık 2023 Çarşamba 13:13

nah alırsın

Yorumu oyla      2      1  
AKPARTİ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:30

YAPARSA AKPARTİ YAPAR

Yorumu oyla      2      1  
AKPARTİ 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:30

busefer chp liler AKPARTİYE VERİÇEK İZMİRİN HALİ ORTADA....

Yorumu oyla      2      1  
Alo 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:24

Milletvekili olduğunda niye akepe oylarını alamadın atma atma atma

Yorumu oyla      2      1  
izmir 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:53

chp li çalışan bir tane başkan var mı? olsa izmir bu halde olmaz. nokta. troller başka kapıya

Yorumu oyla      3      3  
CEMAL 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:36

O kadar oy alabiiliyorsan o zaman bağımısz aday ol.İnsan aklıyla alaymı ediyorsun.Senin vekilliğinde kime faydan oldu. Kasıntılığından kimse yanına gelemiyordu. Denin adaylığın demek oy kaybı demektir.

Yorumu oyla      5      3  
mehmet 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:27

sayın serter hızlı girmiş başarılar diliyorum...............

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gece yarısı kovalamaca... Uyuşturucu ve silah çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde uygulama yapan polis ekiplerinden kaçan otomobildeki ...
İzmir'de çete 'Kafes'e kıstı!
Aralarında İzmir'in de olduğu 63 ilde Mali Suç Örgütleri Üyelerine Karşı ...
İzmir'e sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Aralık hava durumu raporunu paylaştı. Rapora ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gemileri bu defa gerçekten yakıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Gemileri bu defa gerçekten yakıyor!
Akraba kavgası kanlı bitti: 3 yaralı
Diyarbakır'da iki akraba aile arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek ...
Balıkesir'de 3,6 büyüklüğünde deprem
AFAD verilerine göre 07.21'de Balıkesir Altıeylül'de 3,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
YSK kararları Resmi Gazete'de!
Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı'na göre; güneşin ...
Google'dan Türk mimara özel doodle
Google, ana sayfasında bugüne özel hazırladığı "doodle" ile mimar Sedad ...
Banyoda doğum yaptı... Bebeği boşluğa attı!
İstanbul Şişli'de 22 yaşındaki kadın evinin banyosunda dünyaya getirdiği ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva