HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:54

CHP'li Bayır'dan 'Karaburun' yorumu: Çok çalışsın, kendini affettirsin!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye bünyesindeki şirkete kendisini müdür olarak atayan ve huzur maaşı bağlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile ilgili açıklama yaptı. İki karardan da vazgeçen Erdoğan'ın kendini affettirmesi için çok çalışması gerektiğini vurgulayan Bayır, " Biz CHP’liler yaptıklarımızda biraz dikkatli olmalıyız. Attıklarımız her adımı iki kez düşünmeliyiz" dedi.

CHP li Bayır dan  Karaburun  yorumu: Çok çalışsın, kendini affettirsin!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonsözTV yayınına konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Seçimin ardından geride kalan 100 günlük sürede belediye başkanlarının icraatlarını değerlendiren Milletvekili Tacettin Bayır, “Belediye Başkanlarının 100 günlük icraatları önemlidir ancak tebrikler ve ziyaretler sebebiyle pek icraat yapma fırsatı bulamazlar. Herkes yeni gelen belediye başkanına kendini anlatma sorunları anlatma derdinde. Vatandaş bu arada sokakta çöplerin toplanmasını bekliyor, personel omzuna dokunulmasını bekliyor. Ben bunun için 100 günün bir ölçüt olduğuna inanmıyorum. Kentimizde bir çok belediye başkanı değişti, ilk kez başkanlık yapan çok isim var, acemilikler olabilir. Uyarılarla her şey rayına girer, girmek zorunda. CHP’nin bir çok ilde daha önce kaybettiği illeri kazanması, artık halkın CHP’nin belediyelerinin başkanlarının başarısına göre 2023’te iktidarı verme testini gerçekleştiriyor. Bunun için başkanların konuşurken, otururken ve hatta selam bile verirken dikkatli olmaları gerekiyor. Şimdi halk için bir şeyler yapmalısınız ki, ülkeyi yıllardır yönetenler, parlamenter sistemi askıya alanlar, ekonomiyi bu hale getirenlere karşı bu sınavdan geçilerek, iktidara taşımalıyız diye düşünülsün” dedi.

BİNALİ YILDIRIM MERAK ETMESİN…
Geçtiğimiz günlerde kentimize gelen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın açıklamalarına da cevap veren Bayır, “Geçen gün Binali Yıldırım gelmiş bir şeyler söylemiş CHP’li belediyeleri takip edin falan diye. Merak etmesin zaten halk takip ediyor, takip ettiği için de CHP’ye oy veriyor. Bu sebeple de İstanbul’u size vermediler. En azından Binali Bey artık bu seçimlerden sonra ayrıştırmaktan ziyade birleştirici bir dil kullanmasını öneriyorum. Sadece Binali Yıldırım değil tüm siyasetçilerin böyle davranması gerekiyor çünkü halk artık birlikte yaşamak, barış içinde yaşamak istiyor. Halk böyle ayrıştırıcı söylemlere sandıkta tepki gösteriyor. Biz de tüm örgütlerimizle belediyelerde yapılan çalışmalarını mercek altında tutacağız” diye konuştu.

İLKAY BAŞKAN ÇOK ÇALIŞARAK KENDİNİ AFFETTİRMELİ
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hakkındaki iddialar üzerine de değerlendirmelerde bulunan Bayır, “İlkay Başkan hakkında partimiz tarafından gerekli açıklamalar yapıldı. Biz CHP’liler yaptıklarımızda biraz dikkatli olmalıyız. Attıklarımız her adımı iki kez düşünmeliyiz. Yaptıklarımızın tamamını yasaya göre değil etik ve ahlaki kurallara göre de değerlendirilmesi gerekiyor. Başkanın o maaşının bir okula bağış şeklinde değerlendirileceğini duyduk, zaten partimiz de gerekli açıklamaları ve uyarıları yaptı. İlkay Başkan da hatasını anlamış olmalı ki geri adım attı ancak bundan sonra daha çok çalışarak halka kendisini affettirmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE DEĞİŞİM KADEFEKALE’DEN BAŞLADI
İzmir’de değişimin Kadifekale’den başladığını söyleyen Bayır,“Eskiden insanların gitmeye imtina ettiği Kadifekale’de artık açılan pazarla insanlar akın edecek. Pagos pazarı ile bölge önemli bir yer haline geldi ve artık değişimini gösterdi. İzmir’de değişim burası ile başladı ben de vatandaşlarımızı, hem üreticilerimizin, hem de gezmek isteyenleri buraya gitmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP SEÇİME EN HAZIR PARTİDİR AMA…
Erken genel seçim söylentileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bayır, “Halk İstanbul’da bize çok ciddi bir yük yükledi. Orada devletin tüm mekanizmalara karşı yarışıldı. Valiler, kaymakamlar seferber olmuştu seçimde. İstanbul halkı her şeyi gördü ve artık bu şehri siz yönetmelisiniz dedi. Halkın tüm taleplerini yerine getirmeliyiz orada. Halkın verdiği bu ödevin iyi çalışılması gerektiğini ve bu şansın iyi kullanılması gerektiği konusunda örgütlerimize anlatmaya çalışıyoruz. Artık 2023 seçimleri için iktidara hazırlanıyoruz ve buna göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bahçeli’nin ne dediğine çok bakmıyorum, yarın eline bir kağıt verip al bunu oku dendiğinde ben erken seçimin de mümkün olduğunu düşünüyorum. Ancak biz son yıllarda seçimden kafamızı kaldıramadık. Seçim atmosferi sebebiyle yatırım yapılamıyor ülkede. Seçim ekonomisinden uzaklaşmamız gerekiyor. Seçim daha yeni bitti ama halkın dilinde seçimlerin 2023’e kadar bekleyemeyeceği 2020’de yapılması konuşuluyor. Şu an seçimlere en hazır parti CHP’dir ancak biz ülkemizi düşünüyoruz. Her seçim ekonomisinde yatırımcılar frene basıyorlar. Bizler iktidar olmak istiyoruz tabii ki ancak ülkemiz her şeyden önce gelir” açıklamasını yaptı.

SEÇİMLERDE AK PARTİ KAYBETTİ MHP KAZANDI
Geçen seçimlerde Türkiye geneline baktığımızda AKParti kaybeden konumunda MHP ise kazanan konumunda yer aldığını ifade eden Bayır, “MHP iyi pazarlık yapmış ittifakta. Mesela Silivri’de MHP’nin önceki seçimde oyu yüzde 8 iken orada seçim kazandı. Bu bize gösteriyor ki orası AK Parti’ye bırakılsaydı MHP’liler gidip AK Parti’ye oy vermezdi ama AK Partililer’e talimat gidince MHP’ye oy vermeleri konusunda onlar da kuzu kuzu gidip MHP’ye oy vermiş. Ben genel olarak İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na engel olunacağına inanmıyorum. Belediye meclisinde AK Parti’nin çoğunluğu olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’nun başarısına engel olmayacaklarını düşünüyorum. Çünkü sonrasında halka bunların anlatılması var. Halka rağmen böyle bir şey yapamazlar” dedi.

EREN ERDEM İÇİN ÖZGÜRLÜK DİLİYORUM
Adalet reformundan çok şey beklediklerini söyleyen Bayır,“Gecikmiş adalet, adalet değildir. Bugün yıllardır Silivri’de olan ve 3 yıldır hakim kararı olmadan orada tutulan arkadaşlarımız var. 3 yılda bir mahkeme bitmez mi, bu kadar perişan edilir mi insan. Eren Erdem’den bahsediyorum. Bir an önce ona özgürlük diliyorum ve Eren Erdem durumunda olan herkes için adalet diliyorum. Bu işler hızlandırılmalı, gecikmiş adalet, adalet değildir diyorum” diye konuştu.

EKONOMİ ÜRETİM İLE CANLANDIRILMALI
Ülkemizdeki ekonomik durum hakkında konuşan Bayır, “Ekonominin canlandırılmasının, üretimin arttırılması ve ithal mallardan ziyade yerli üretim kullanılmasıyla olur. Kalkınma köylüden başlar, köylü kazanacak ki o para çarşıya yansısın. Üretimin olmadığı yerde, elimizdeki mirasla dışarıdan alım yaparsak o ülkeyi kalkındırırız. Kullanılan her ithal ürün birini aç ve işsiz bırakıyor. Tüketim toplumu olarak tüketimimizin yerli olmasına dikkat etmeliyiz, paramızı ülkemizde tutmalıyız. Çocuklarımızı okutarak iş sahibi yapabileceğimizi düşünüyoruz ama sadece okumakla olmuyor. Ülkemizde üretmezsek, o çocuklarımız iş bulamaz” açıklamasını yaptı.

BAKANLARIN DEĞİŞMESİ FAYDA SAĞLAMAZ
Seçimlerin ardından konuşulan kabine değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayır, “17 yıl önce kurulan AK Parti aslında Refah Partisi kökenliydi ama farklı katmanları da içine kattı. İlk kurulduğu dönemde ülkesini seven insanlar yer alıyordu ancak sonradan Erdoğan tek adam haline geldi, Abdüllatif Şener’den ayrıldı, Abdullah Gül’den ve daha birçok kişiden ayrıldı. Şu an freni patlamış kamyon gibi ilerliyor. Şu an AK Parti içinden yeni parti kurulacağı konuşuluyor. Söylentiden öteye yapılan açıklamalarla bu ortada, anlaşılan Türkiye’de yeni bir muhafazakar sağ parti olacak. Freni patlamış kamyon gibi giderken şoför değiştirmenin anlamı olur mu bilmiyorum. Anlayışın değişmesi gerekir. Bu sebeple bakanların değişmesinin de bir faydası olmayacağını düşünüyorum” dedi.

 
5 yaşındaki çocuk otelin havuzunda boğuldu
 
Çeşme’ye müjde: 'Akıllı Kavşak' geliyor!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 25 Temmuz 2019 Perşembe 09:49

bende doğru bulmuyorum tabi ki ama bu kadar neden büyütüldü bu konu ilkay hanımda bu yanlıştan geri döndü zaten ... meğerse ne kadar düşmanı varmış ilkay hanımın çekemeyenler kuyruğuna bastıklarına gün doğdu sanırım .

Yorumu oyla      6      5  
Xxxx 24 Temmuz 2019 Çarşamba 21:36

Karaburun ve Mordogan Ferhan eroglunu secmedigine çok pişman olacak çok...

Yorumu oyla      4      8  
Aysel 24 Temmuz 2019 Çarşamba 21:34

Bu kadin geldiğinden beri sahiller pislikten gecilmiyo özellikle ardıç plji rezalet.sinek ilaçlama yapılmıyor sineklerden midemiz bulandı.ayrica belediye cafeleri uygun fiyatlı olması lazimken diğer özel cafelerden daha pahalı.diger başkana kıyasla İlkay hanım en başta sınıfta kaldı.cok çalışacak göz yok onda anca zeytin ağaçlarının meydandaki yerini degirtirsin.kendisi belliki cebini doldurmak icin başkan olmak istemiş hizmet için değil.

Yorumu oyla      5      8  
Karaburun 24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:14

öğrenirsiniz ilkay hanım sizde bazı belediye başkanları gibi sadece belediye başkan maaşı alır gibi yapıp ihalelerden başka yollarla el altından keseyi doldurmayı :) böyle gözünün içine sokar gibi ikinci maaşı bağlatmak ne demek çok safsınız böyle tepenizde zıplarlar işte (şaka bir yana umarım öğrenmezsiniz bu küçük hata ile kalsın bu yanlışınız son olsun)

Yorumu oyla      8      11  
TC misafir 24 Temmuz 2019 Çarşamba 15:06

Sn. Tacettin Bayır, İlkay Hanım'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdiği yazıyı bir okuyun çevre koruma imar planı ve bölge inşaatı için neler demiş ne talep etmiş bakmanızda fayda var Chp'yi ve Karaburun'u bitirecek benden söylemesi. Bu kafayla akp den farkı kalmaz Chp'nin. Eleştirileri maksatlı olarak görenlere de şunu söylemek isterim ki akp seçmeni gibi seçtiklerimizi her yaptığında desteklersek onların yaptıkları hataların ve yanlışların sonuçlarını bizler ve bizim çocuklarımız çeker bunu sakın unutmayın. Bizler vatandaşız taraftar değil.

Yorumu oyla      11      10  
ALO 24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:49

BAK BENİM PARTİM CHP İYİ BİR HAREKET 4 KİŞİYİ ETKİLER KÖTÜ BİR HAREKET 37 KİŞİYİ ETKİLER BU BİLİMSEL VERİ SİZE BİR ÇAĞRIŞIM YAPMIYOEMU SİZLER BUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ANLAYAMADINIZMI

Yorumu oyla      10      7  
ahmet 24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:25

hangi hakla ilkay hanımı eleştiriyorsun ki..sen bir chp'li bir iyi partilisin..yarın kimbilir nerede olacaksın...

Yorumu oyla      9      8  
alo 24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:23

CHP VE KARABURUN BELEDİYESİ BU KONUDA SINIFDA KALDI

Yorumu oyla      10      10  
Nurettin 24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:22

CHP belediye başkanını üyelikten çıkarmalı. Ancak öyle temizler elini.

Yorumu oyla      12      10  
ahmet 24 Temmuz 2019 Çarşamba 12:49

Karaburun işi en uygun şekilde çözümlendi herkes işine baksın uzatmasın.

Yorumu oyla      11      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğu Akdeniz ve Suriye'de attığımız adımlar, milletimizin ...
CHP’li Beko’dan Binali Yıldırım’a ‘rozet’ cevabı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Binali Yıldırım’ın Kınık Devlet Hastanesi ...
Karataş’a 'kurdele' şoku! İhracını istedi
Urla’dan il yönetimine gelen dilekçede Belediye Meclis Üyesi Ayşe Açılan’ın ...
 
CHP’li Yücel: Lozan modern Türkiye’nin ilanıdır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Lozan Barış Antlaşmasının ...
Tartışmalara noktayı koydu: İşte kurultay kararı!
CHP MYK'da olağan kurultay süreci de tartışıldı. Bazı genel başkan yardımcılarının ...
Suriye'de güvenli bölge çalışmaları başladı
Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli ...
 
Dışişleri'nden İsrail'e sert tepki
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te Filistinlilere ...
Erdoğan'dan, Johnson'a tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Birleşik Krallık'ın 77. Başbakanı ...
Bakan Kurum açıkladı: 66 bina boşaltılacak
Düzce'deki sel felaketine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva