HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:43

CHP’li Bayır’dan Ankara ziyareti çıkışı ve Başkan Aslanoğlu’na uyarı: Biraz daha mesafeli olmalısın!

CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları ziyaret üzerinden açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu’nu uyaran Bayır, belediye-parti ilişkisine dikkat çekerek “Yerel yönetimlere biraz daha mesafeli durmasını öneririm. Tabii ki büyükşehir belediye başkanı ile uyumlu olacaksınız ancak bu seçim sonuçları ile ilgili atlayalım uçağa genel başkana birlikte gidelim diyerek ve bunu basına servis ederek siyaset yapmak doğru değil” dedi.

CHP’li Bayır’dan Ankara ziyareti çıkışı ve Başkan Aslanoğlu’na uyarı: Biraz daha mesafeli olmalısın!

EGEDESONSÖZ- CHP 26, 27, 28’inci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programa 14 Mayıs ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları parti içinde yaşanan tartışmalar damga vurdu.

SENİ DENETLEYECEK ADAMI SEN SEÇERSEN İLÇE BAŞKANLARI VE İLÇE YÖNETİMİ ÜZERİNDE KONTROL KURAMAZSIN
Son dönemde büyükşehir belediye başkanlarının il örgütlerini dizayn ettiğini ve bunun parti örgütünde sorunlar yarattığını söyleyen Bayır, “Milletvekili aday tespitinden başlayan parti danışmanlığına farklı kişileri getirerek parti oluşumunu il yöneticileri yerine yerel yönetimlerin oluşumu ile şekillendiren tutumun ne kadar yanlış olduğu ortaya açıktı. İzmir’de de yerel yönetimlerdeki arkadaşların gerek PM’leri, gerek milletvekili adaylarını belirlemede önemli rol aldığını biliyorum. Bizim başından beri söylediğimiz yerel yöneticiler kendi işini yapsın. İl başkanı meclisin ve belediye başkanının amiri konumundadır. Ancak biz de genel merkeze aday öneriliyor. Büyükşehir belediye başkanı gidip isim veriyor ‘uyum içinde çalışırız’ diyerek. ‘Ben belirledim, bu olacak’ dersen ve seni denetleyecek adamı sen seçersen ilçe başkanları ve ilçe yönetimi üzerinde kontrol kuramazsın. Bu doğru değil. O zaman bu damgayı yersiniz. Bu nedenle önemli olan kadroların kendi seçmesidir. VİP araçlarla genel merkez yöneticileri havaalanından alarak 5 yıldızlı otele götürerek parti yönetilmez.  Sorunları halının altına süpürmek de bize yakışmaz” dedi.

ASLANOĞLU’NA: YEREL YÖNETİMLERE BİRAZ DAHA MESAFELİ DURMASINI ÖNERİRİM
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun performansını yorumlayan Tacettin Bayır, “Şenol kardeşimiz iyi niyetli. Çalışmadı dersem yanlış olur. Ancak becerisi ve deneyimi bu kadar. Bir insandan olmayanı da isteyemezsin. İl başkanlığı dediniz şey deneyim ister. Seçim arifesinde diye böyle oluyor. Eski il başkanı ayrılıyor dışarıdan birini atıyorsunuz. Partiliyi, ilçe başkanını tanıyana kadar seçim geliyor. İl başkanına haksızlık yapmak istemem ancak eski mevkidaşı ve abisi olarak şunu demek isterim. Siyasette dik durmak omurgalı durabilmek, kendi kararını il yönetimi ile alan biri olmak önemlidir. Yerel yönetimlere biraz daha mesafeli durmasını öneririm. Tabii ki büyükşehir belediye başkanı ile uyumlu olacaksınız ancak bu seçim sonuçları ile ilgili atlayalım uçağa genel başkana birlikte gidelim diyerek ve bunu basına servis ederek siyaset yapmak doğru değil” değerlendirmesini yaptı.

İL BAŞKANI, GENEL BAŞKANI TEMSİL ETTİĞİ İÇİN BİRİNCİ SIRA ADAYLARA BİLE TALİMAT VEREBİLİR
Yeniden il başkanlığı koltuğuna dönmesi yönünde gerek genel merkez gerek parti tabanından çağrı yapılması durumunda tavrının ne olacağı yönünde gelen soruya yanıt veren Bayır, “Bu aşamada diğer arkadaşlara haksızlık olur. Mevcutta bir il başkanı var. Serbest çalışma diye bir şey çıkarılmış sanırım şimdi. Bizim zamanımızda kimin, nereye gideceği, nasıl çalıştığı 1 hafta önceden belli olurdu. Ancak sanırım bir de genel başkan yardımcılarına görev vermede çekindi sanırım Şenol kardeşim.  İl Başkanı, genel başkanı temsil ettiği için birinci sıra adaylara bile talimat verebilir” şeklinde konuştu.

 
2 milyonluk bonus... Altay'a Kazımcan piyangosu!
 
Kemalpaşa Bağyurdu'nun altyapısı tamam sıra üstyapıda!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meraklı 1 Haziran 2023 Perşembe 10:12

bir önceki başkanın tüm hukuksuz işlerine , kayıp beş yılına sessizdiniz ne oldu?

Yorumu oyla      2      4  
Delege 31 Mayıs 2023 Çarşamba 19:32

Bu partide delege sistemi hiç çalışmıyor,atama sistemi her zaman çalışıyor,genel merkez yöneticileri kendi arkadaşlarını,akrabalarını milletvekili ve belediye başkanları atama için genel merkez yöneticileri kendileri ve genel başkan Kılıçdaroğlu'nu istifa ettirmiyorlar,izmir CHP örgütü hemen genel merkezi ziyaret ederek ne yapmak istiyorlar? Çünkü izmir'e bir kaç milletvekili veriyorlar diğerleri izmir dışından gelerek milletvekili olarak çekip gidiyorlar,bunlara verilen oylara yazık...

Yorumu oyla      7      3  
İşçi 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:38

Sayın başkanım haklılık payınız vardır lakin kamuoyuna bunu anlatmaniz yakışık olmamış madem Bu tur sorunlar var tecrubelisiniz kabul bizzat makaminda gidip anlatmanız partiye ve örgüte faydalı olur saygılarımla

Yorumu oyla      4      4  
Kemal 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:16

Esinizi secilecek sıraya koysalardi sesin cikmazdi degilmi ? Senide gördük il başkanı ve vekil döneminde ki sergiledigin yalakaligi

Yorumu oyla      4      7  
DELEGE 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:15

SAYIN BAYIR ASLINDA PARTİMİZE TEPEDEN AŞAĞI BİR YENİLEME GEREK ARTIK ACİL DÜZGÜN BİR KURULTAY ŞART YEREL SEÇİMLER YAKLAŞMADAN TABİKİ ÖRGÜTLERİN SECECEĞİ İNSANLARLA..TAZE KAN YENİ VE GERÇEK PARTİLİ İNSANLARIMIZLA GİRMELİYİZ TEREL SEÇİMLERE AKSİ BU KADROLARLA VE BU ŞARTLARDA İZMİRDE BİLE İŞİMİZ ZOR

Yorumu oyla      3      3  
örgüt... 31 Mayıs 2023 Çarşamba 13:32

baskan rotayı ıl baskanlıgına çevirdi hayırlıolsun... ne varsa eskilerde var

Yorumu oyla      4      4  
Can Seçkin 31 Mayıs 2023 Çarşamba 13:20

Tacettin bey, çıktığınız her programda kendi partinizin il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanlarını eleştirip duruyorsunuz. Sonra ben örgüt adamıyım partiliyim diyorsunuz. Bu söylediklerinizi basında malzeme yaparak, il başkanına üstü kapalı omurgasız diyerek nasıl bir CHP'lilik örneği gösteriyorsunuz anlamıyoruz. Neden il başkanının yanına gidip anlatmıyor veya eleştirmiyorsunuz. Niçin Tunç beyi hedef gösterip duruyorsunuz. Madem il başkanlığı yapmışsınız, o zaman basın üzerinden partililerinizi küçük düşürmemeniz gerektiğini en iyi sizin bilmeniz gerekir. Sürekli aynı şeyi yapıyorsunuz, Bence kasıtlı bir şekilde yapıyorsunuz. Partinin ilgili kurumlarının buna bir önlem alması şart artık.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Uçağın gecikmesinin sebebi hava muhalefetidir'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ankara-İstanbul uçağında yolcularla ...
Erdoğan'ın yurt dışı ziyaret programı belli oldu
Cumhurbaşkanı seçimini üçüncü kez kazanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
Kabine bugün son kez toplanacak!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.30'da toplanacak. Yeni kabine ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan adına vakıf kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Kurucuları arasında, ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bir lider doğuyor!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bir lider doğuyor!'
AK Parti grup yönetimi belirlendi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Değişim öncesi kabinede son toplantı yarın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın saat 15.30'da kabineyi toplayacak, yeni kabine ...
Meclis’te boş vekil odaları için kura çekimi
28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından Meclis’te yeni dönem ...
Soyer ve Aslanoğlu’ndan Lider’e ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva