HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2021 Perşembe - 12:03

CHP'li Bayır'dan '15 ilçe' yorumu: Hedef CHP değil, MHP!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın 'İzmir'de 15 ilçeyi alabilecek güce sahip olacağız' açıklamasını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Buradaki hedeflenen vurgu; İYİ Parti'nin herhangi bir biçimde baraj sorunu yok güçlenerek geliyor imajını kendi tabanına ve MHP tabanına vermek" dedi. Bayır ayrıca, "İYİ Parti'de, hedef olarak CHP'den çalamayacağına göre, partili arkadaşlarımızın olayın mantıklı tarafına bakması lazım. Mantıklı tarafı nedir? Onlar MHP tabanına hitaben bu ifadeleri kullanıyorlar" dedi.

CHP li Bayır dan  15 ilçe   yorumu: Hedef CHP değil, MHP!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde sıkça konuşulmaya başlanan 'erken seçim ve yerel seçimlerde partilerin oy dağılımı' konuları sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'dan kritik bir çıkış gelmişti.

Sonsöz TV'ye konuk olan Kırkpınar, “31 Mart seçimlerinde 19 ilçeyi destekledik, 3 ilçede yarıştık. Yeni bir yarışta ilçe sayısı artabilir. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerindeki oya göre pozisyon yaratılacak ancak İYİ Parti’nin, en az 15 ilçe belediyesini alabilecek güce sahip olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanmış ve bu açıklamalar 'Millet İttifakı'nda İzmir'de çatlak mı var?' sorularına neden olmuştu.

İYİ Parti'nin '15 ilçe' çıkışını Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, açıklamalarda tepki gösterecek bir konu olmadığını ve İYİ Parti'nin açıklamalarındaki asıl hedefin Milliyetçi Hareket Partisi tabanı olduğunu belirtti. Bayır, ayrıca İYİ Parti'nin partileşme sürecinde TBMM’de grup kurmasının yolunu açmak amacıyla CHP'den istifa ederek, İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilli arasında yer alıyordu.

AMAÇ MHP OYLARINI İYİ PARTİ'YE GEÇİRMEK
Kırkpınar'ın açıklamalarının MHP tabanına yönelik olduğunu ve oradan oy alınması hedefinde olduğunu belirten Tacettin Bayır, "Yeni kurulmuş siyasi parti. Şu anda görev yapan arkadaşlarımız gerek İl Başkanı arkadaşımız gerek ilçe başkanı arkadaşımız bir takım iddialar ortaya koyacaklar. Onlarda genel merkezlerine ve Genel başkanlarına sorumlu. Genel Başkanları, genel merkez yöneticileri, genel başkan yardımcıları Aytun Bey, Müsavat Bey… Bunlar bastırıyordur, bu tip söylemlerle 'partiyi güçlendirmeye çalış' diye. Buradaki hedeflenen vurgu 'İYİ Parti'nin herhangi bir biçimde baraj sorunu yok, güçlenerek geliyor' imajını özellikle tabanına MHP tabanına vermek. Özellikle daha önce AKP ile ittifak yapmasına rağmen MHP'ye oy vermiş ancak bugün rahatsız olan MHP oylarını İYİ Parti'ye geri çekmek" dedi.

SÖYLEMLER BENİ RAHATSIZ ETMEDİ
İYİ Parti'nin MHP'den daha fazla oy aldığını bu nedenle açıklamalara daha geniş açıdan bakılması gerektiğini belirten Bayır, "Burada, MHP kan kaybediyor, baraj sorunu var, bu nedenle barajı düşürüyorlar, Cumhur İttifakı barajı düşürerek MHP'yi kurtarmaya çalışıyor, diğer yandan yeni kurulmasına rağmen çok güçlenmiş ve MHP'den daha fazla oy almış bir İYİ Parti var.  Bu söylemleri bir CHP'li olarak 38 sene partiye hizmet vermiş biri olarak beni rahatsız etmez. Sonuçta onlar bizim ittifak ortağımız.  Konuya bu kadar küçük bakmamak için" ifadelerini kullandı.

30 İLÇEYİ ALACAĞIZ DEMEMİZ İTTİFAKIMIZIN BOZULMASI ANLAMINA MI GELİYOR?
Kırkpınar'ın açıklamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partili üyelere de seslenen Bayır, kendilerinin de zaman zaman İzmir'de '30 ilçeyi alacağız' çıkışının olduğunu hatırlatarak, "Bende zaman zaman çıkış yapıyorum 30 ilçeyi alacağız diye... İzmir'de 30 ilçeyi alacağız demek; İYİ Parti ile ittifakımın bozulması anlamına gelmiyor, gücümü korumaya çalışıyorum. İYİ Parti'de hedef olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden çalamayacağına göre, partili arkadaşlarımızın olayın mantıklı tarafına bakması lazım. Mantıklı tarafı nedir? Onlar MHP tabanına hitaben bu ifadeleri kullanıyorlar. Yani 'MHP eriyor, baraj problemi var' ancak 'İYİ Parti güçleniyor, bizde güçlenerek 15 ilçeyi alacağız'  ifadelerini kullanması çok doğaldır. Yani bu açıklama aslında ittifakı güçlendiren açıklama olarak da değerlendirilebilir" dedi.

 
Narlıdere’de Haydar Gültekin Parkı açıldı
 
Bakan Koca TURKOVAC'a tarih verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu gidişle 18 Kasım 2021 Perşembe 21:41

İyi parti MHP tabanına seslenmekten vazgeçmediği sürece CHP için rakip olmaz. Ne zaman ki, kendilerine güvenip MHP'yi dikkate almadan, MHP ağzı kullanmadan sağ kesime oynar, işte o zman Büyükşehiri bile alabilir. Bakalım, Aytun Çıray partiyi ne kadar MHP'den uzaklaştırıp, sağ merkeze çekebilecek?

Yorumu oyla      2      3  
Balaban 18 Kasım 2021 Perşembe 18:28

Sn. Vekil gerçekler ortada; örnek Gaziemir chp nin ilçe üye sayısı düşmüş te düşmüş,dolayısıyla bu güzelim ilçeye layık olmayan belediye başkanını gönderirseniz olacağı bu!!! Üç gün önceki 30 ilçe belediyeleri ile ilgili anketten % 63 gibi ciddi bir beceriksiz belediye başkanı sıralamasında maşallah birinciliği kimseye kaptırmamış bi belediye başkanınız var!!! Gaziemir de İYİ parti rahat rahat ikinciliğe oynar...Yani ANA MUHALEFET partisi olur.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Kaçakçılıkla ilgili veriler gerçeği yansıtmıyor
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Plan ...
AK Partili Sürekli'nin gündemi 'tarım': Güdük değil, büyük yatırım yaptık!
İzmir’deki Ziraat Odalarının başkanlarıyla Türkiye ve İzmir tarım yatırımlarını ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, hedefi açıkladı: 6 vekil, 15 ilçe belediyesi!
İzmir’de yüzde 25 oy oranını yakaladıkları takdirde her iki bölgeden 3’er ...
 
5 vekilin dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de!
CHP'li 2, HDP'li 3 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ...
CHP Konak'tan yeni başkan ile Batur'a ziyaret
CHP Konak İlçe Başkanlığı görevine getirilen Akın Küçükoğullarından ve ...
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ...
 
Erdoğan’ın programı netleşti: Önce danışma sonra miting!
İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı büyük ...
Prof. Dr. Kalyoncu'dan körfez için komisyon talebi: Gediz planı hayata geçmeli
İzmir Körfezi’ndeki kirlilikle ile meclise araştırma önergesi veren MHP ...
Beştepe'de 45 dakikalık kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Beştepe'de 45 dakika süren bir görüşme yaptı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva