HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 12:53

CHP’li Bakan, ‘okullarda fişleme mi var?’ diye sormuştu: Bakanlıktan cevap geldi!

İzmir Milletvekili Bakan’ın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi. Okullarda fişleme yapıldığını ifade eden Vekil Bakan, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medyada yasa dışı ve siyasi paylaşım yapan öğretmen ve öğrencilerin tespitini istemesi için soru yöneltmişti. Bakanlık ise, ‘Öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yazılı temel ilkeler doğrultusunda yetişmelerini sağlamak için değerlendirme yapılmakta olduğu belirtilmektedir’ cevabını verdi.

CHP’li Bakan, ‘okullarda fişleme mi var?’ diye sormuştu: Bakanlıktan cevap geldi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın geçtiğimiz Mayıs ayında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun imzası ile okullara gönderilen yazı için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi.

Torbalı’daki okullara ‘okul müdürleri toplantı karar metni’ konulu iletilen metnin içeriğinde “Okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrencilerin kişisel medya hesaplarında yasa dışı ve siyasi içerikli paylaşımda bulunmaları tespit edilmesi durumunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hukuk Bölümüne bildirmesine karar verildi” ifadeleri yer almıştı.  Eğitimcilerin, öğrencilerin ve velilerin itiraz ettiği karara Eğitim-Sen de tepki göstermiş CHP’li Vekil Bakan da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşımıştı.

CHP’li Vekil Bakan, Bakan Selçuk’a, ‘Söz konusu karar ve verilen bu yetki hangi kanun ve Anayasa maddesi ile temellendirilmektedir?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve takibi yürütmekle yükümlü kılınan okul yöneticileri ‘yasa dışı’ ve ‘siyasi içerik’ tanımını, tespitini ve sınırlamasını neye göre ve kime göre yapacaktır?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hangi şikayet üzerine kişisel medya hesaplarını incelemeye alacaktır?

“Okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrencilerin kişisel medya hesaplarında yasa dışı ve siyasi içerikli paylaşımda bulunmalarının tespit edilmesi” okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve dolayısıyla Bakanlığınızın görev ve yetkileri arasında mıdır?’ şeklinde 4 soru yöneltmişti.

İŞTE BAKANLIĞIN CEVABI!
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, ‘İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın 7/12554 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesine İlişkin Bilgi’ başlığı adlında verilen cevapta şu ifadeler yer aldı: İzmir Valiliği’nce konuya ilişkin olarak; Söz konusu toplantının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7’nci Maddesi, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2’nci Maddesinin birinci ve ikinci fıkrası, Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 6’ncı Maddesinin birinci fıkrası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 07.03. 2017 tarihli ‘Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması’ konulu Genelgesi (2017/12), Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirildiği, öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yazılı temel ilkeler doğrultusunda yetişmelerini sağlamak, öğrencilerimizin ve personelimizin sosyal paylaşım platformunda; ailelerine, vatanına, bayrağına bağlı, iyi yurttaşlık anlayışı içinde yetişmelerini engelleyici, kanuna aykırı, siyasi, ideolojik, toplumsal ahlaka ve temel değerlerimize zarar verecek hususlarda yapacakları paylaşımlarla ilgili olarak sözlü, yazılı şikayetler ve alınan duyumlar çerçevesinde öğretmen ve öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için değerlendirme yapılmakta olduğu belirtilmektedir.

 
Yaşlı adama pizzacı dayağı
 
Ege Denizi'nde ölüm yolculuğu: Yüzerek kaçmaya çalıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan velilere 'okula başlama yaşı' hatırlatması
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Instagram hesabından "Okula yeni başlayacak ...
Yerli üretim logolu etiketlerde düzenleme
Yerli üretim logosu bulunan etiketlerde ve fiyat listelerinde üretim yerinin ...
Vekil Nasır’dan Büyükşehir’e yönetmelik çağrısı ve taahhüdü: Hazırlayın bakanlık onayı için gerekeni yapacağız!
AK Parti İzmir Milletvekili Nasır, kentin imar yönetmeliğinin hazırlanması ...
 
CHP'li Sındır iktidarı uyardı: Esnafımız kırmızı alarm veriyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, esnafın ayakta kalabilmesi ...
CHP'li Bakan 'kötü muamele' iddiasını meclise taşıdı
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir’deki Harmandalı Geri Gönderme ...
Türkiye'den BM'nin 'Kıbrıs' kararına tepki
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM Güvenlik ...
 
Erdoğan müjdeyi verdi! Bayram öncesi ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yağlı tohum ve hububatta bekleyen 1 milyar 200 ...
CHP'den anlamlı öneri: İzmir insan hakları başkenti olsun
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Barosu nezdinde başlatılmış ...
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’li Beko’ya 'hizmet' cevabı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva