HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2021 Perşembe - 13:25

CHP’li Bakan, Erdoğan'dan örnek verdi: Algı operasyonu yapılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir trafiğinin çözümü konusunda verdiği “Londra modeli” ile ilgili olarak bazı basın ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. Getirdiği önerilerin benzerlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı ve başbakanlık yaptığı dönemlerde dile getirdiğini söyleyen Bakan, “Bu konuda fikrini söyleyene yönelik söylediklerini çarpıtarak linç etme girişiminde bulunmak, bunun üzerinden siyasal algı operasyonu çekmeye çalışmak beyhude” dedi.

CHP’li Bakan, Erdoğan dan örnek verdi: Algı operasyonu yapılıyor!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda İzmir trafiğinin çözümüne ilişkin olarak “Londra modeli”ni önermişti.

Bakan canlı yayında yaptığı açıklamada “Londra gibi büyük metropollerde zonlar var. Metroyla seyahat ederken de birinci zona girdiğinizde, kentin en dar, kent merkezine girdiğinizde en yüksek ücreti ödüyorsunuz. Onun bir dışındaki halkaya girdiğinizde biraz daha az, bir dışındaki halkaya girdiğinizde biraz daha az ödüyorsunuz. Dolayısıyla kentteki hareketliliği kent merkezinden yaymayı hedefliyor. Londra’da bu böyle. Bu sadece belediyenin istemesiyle olmaz... Bir devlet politikası olması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan açıklamalarının ardından bazı medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden hedef alındığını söyleyen CHP’li Bakan, getirdiği örneklerin benzerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı ve başbakanlık yaptığı dönemlerde dile getirdiğini aktardı.

Yazılı bir açıklama yapan Bakan şunları söyledi:

“Trafik sorunu sadece İzmir’in değil ülkenin sorunu. Dünyanın tüm büyük metropollerinde trafik sorunu var ve her birinin ürettiği çözümler var. Ben Londra örneğini vererek bunu anlatmak istedim. Mesela Cumhurbaşkanı Başbakanlık görtevini yürütürken Japonya örneğini de vermişti. Japonya’da 1962 yılında çıkarılmış bir kanun ile evinize ya da işyerinize 2 km mesafede park yeriniz yoksa araç alamıyorsunuz. Park yeriniz olmalı ve bunu polise ispat etmelisiniz.

Japonya örneğini veren bir CHP’li olsaydı herhalde trol medyası CEHAPE zihniyeti vatandaşın mülkiyet hakkını engelliyor diye manşet atardı. Ama söyleyen biz değiliz; Cumhurbaşkanı.

Bu arada Londra örneğini de ilk veren ben değilim. Bizzat Cumhurbaşkanı verdi. Trol arkadaşlar haberi yapmadan Google’da zahmet edip araştırsalardı bunu görürlerdi. Üstelik Cumhurbaşkanı bu konuyu Belediye Başkanı iken de Başbakanken de çok defa dile getirdi.

‘İstanbul’a vize ile girilsin’ diyen de o, ‘plaka sayısı dondurulsun’ diyen de o, Londra ve Tokyo örneğini veren de o!

Şimdi biz farklı çözümler telaffuz ediyoruz diye trollerin hedefi oluyoruz. Böyle ucuz ve gerçekten uzak polemikler yaratmaya çalışmakla olmaz. Bu konuda fikrini söyleyene yönelik söylediklerini çarpıtarak linç etme girişiminde bulunmak, bunun üzerinden siyasal algı operasyonu çekmeye çalışmak beyhude! 

Konuyu onların da anlayabilmesi için tane tane anlatayım:

Dünya karbonsuz bir ekonomik düzene doğru gidiyor. Bu düzen karbon emisyonlarını da azaltmayı bir vadede karbon nötr hale gelmeyi zorunlu kılıyor. O bakımdan benim Egede Sonsöz TV’de de söylediğim; sürdürülebilir bir kent içi ulaşım sistemi için toplumun tüm bireylerine eşit erişim olanağı sunan toplu taşımayı artırmak ve motorsuz ulaşım alternatiflerini yaratmak zorundasınız. Tam da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi… Türkiye’de raylı sistem yatırımında birinci sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi geliyor. Üstelik tamamını merkezi hükümetin bulamadığı uygunlukta uzun vadeli kredilerle yapıyor. Aldığı krediyi de hükümet gibi cari harcamaları için değil yatırım harcamaları için kullanıyor.

Kentin yoğunluğunu merkezden çevreye yaymak zorundasınız. Bunu teşvik eden yaklaşımlar da düşünülebilir Londra’da olduğu gibi! Ben daha fazla yol, otoyol, otopark, katlı kavşakların yapıldığı, yapıldıkça otomobil sayısının arttığı bir kent istemiyorum. Daha fazla raylı sistem, daha fazla bisiklet, yaya ulaşımı, deniz ulaşımı olan, ulaşımda dengenin olduğu, kentliye daha fazla mekanın ayrıldığı insan odaklı kentler istiyorum.

Kentin zone'lara ayrılması, tarihi kent merkezinde yayalaştırma gibi uygulamalar zenginleri koruyan bir planlama değil. Bunu böyle yorumlamak ucuz siyasi söylem peşinde koşmaktır. Zenginler uzun zamandır kent merkezinde yaşamıyor, şehirden uzak müstakil villalarında yaşıyorlar.

Burada mevzu pandeminin de etkisiyle daha da artan trafiği çözmek, basitleşmeden medeni ve sorumlu yurttaşlar olarak bu soruna çözüm bulmak.

Kent yoksullarının sorunlarına çözüm üretmek ise ayrı bir konu. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi gövdesini taşın altına koymuştur. Saraydaki şahsım ise "Millet açsa siz doyuruverin" diyerek kendince çözümü bulmuş, noktayı koymuştur. Biz günden güne yoksullaşan halk için çalışıyor, çözüm üretiyor, politikalarımızı da hizmetimizi de buna göre yapıyoruz. Gerisi lakırtı”

 
Mustafa Denizli'den iki isme veto!
 
FETÖ'nün Ege Bölgesi imamıydı... Kırgızistan'dan çıktı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-O Muallayı... 15 Temmuz 2021 Perşembe 19:18

Velev ki deprem oldu altınyol eski turyağ önündeki köprü çoktü. İzban bitti. Araç trafiği? O da bitti. 70 bilmem kaç kmlik bisiklet yolu da bitti! Sandal, jetski satışları patlar valla!! 22 yıldır tek sıkımlık kurşunla yönetiyor bu laisizm istismarcıları İzmir'i!! Diğer 5 oku arayan yok!!! Diyoruz ya gardrop Kemalizmi diye. Bu işte!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 15 Temmuz 2021 Perşembe 16:06

İzmir rumuzlu yorumcu 25 senede Ankara ve Istanbul'da trafik sorunu çözüldü mü? Muhtemelen sen veya büyüklerin 1980 li yıllarda tek çift plaka uygulaması yapan belediye başkanına oy vermiştir. O zaman bunun onda biri kadar araç varken.

Yorumu oyla      6      5  
15 Temmuz 2021 Perşembe 14:33

Yüzde 80'i, belki daha fazlası çarpık yapılaşmış şehir olan İzmir'de londra modeli en uygun modeldir.

Yorumu oyla      5      4  
izmir 15 Temmuz 2021 Perşembe 14:10

19 yıldır izmire alternatif hangi yolu yaptınız. yat iç ye gez.. olacağı buydu.. saçma sapan gündemlerle izmir i ve izmirliği beklettiniz

Yorumu oyla      5      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter’den 'Çeşme Projesi' tepkisi: Yandaşlara peşkeş çekilmeye çalışılıyor
İzmir Milletvekili Bedri Serter, turizmin iktidarın oyuncağı haline geldiğini ...
CHP’li Sertel: TCDD zarar ediyor denilip özelleştirilecek mi?
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) 2020 yılındaki zararı ...
Erdoğan'ın 'siyasi hırsızlık' eleştirisine CHP'li Torun'dan sert yanıt!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'siyasi ...
 
Şehir Hastanesi’ne komşu beton santrali meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Laka Köyünde mevcut ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Soyer Yunan vatandaşı olsun!
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Tunç Soyer; 100 yıl geç doğduğu ...
Başkan Sandal'dan Lider'e ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Vali Köşger'den 15 Temmuz mesajı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e: Yesinler sizin çevreciliğinizi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Gediz Havzası’ndaki ...
MP'li Şahin'den Serdar Aksoy'a yanıt: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır!
Cumhuriyet Halk Partisi'nden kovulması sonrası Memleket Partisi'ne geçen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva