HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2021 Pazar - 09:11

CHP'li Bakan: Döviz kuru çiftçileri teğet geçiyor!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, düşen döviz kuruna rağmen hayvan yemi fiyatlarının sabit kalmasına tepki gösterdi. Kur yükseldikçe fiyatı artan yem fiyatlarının, kur düşüşünden neden etkilenmediğini meclis gündemine taşıyan Bakan, "Tüm çiftçilerimiz şunu bilsinler; kısa bir süre sonra iktidara geldiğimizde, hızla dışa bağımlı bu politikaları sonlandırıp, iklim krizinin bilincinde olarak uygulayacağımız politikalarla, verimli Anadolu topraklarında sürdürülebilir tarımı hâkim kılacak, yerli üreticiye yatırım yapacak ve tarımdan zenginlik üreteceğiz" dedi.

CHP li Bakan: Döviz kuru çiftçileri teğet geçiyor!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarım üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine getirdi. “Dolar düşüyor, yem yükseliyor. Bizim halimiz ne olacak?” diyen İzmir Torbalı’dan bir çiftçinin kendisine söylediklerini aktaran CHP’li Bakan, “Market raflarında etiket kovalıyor, patates soğan deposu basıp kendi hatalarını yüklemek için soğanın cücüğünden lobi yaratıyorlar. Tüm çiftçilerimiz şunu bilsinler; kısa bir süre sonra iktidara geldiğimizde, hızla dışa bağımlı bu politikaları sonlandırıp, iklim krizinin bilincinde olarak uygulayacağımız politikalarla, verimli Anadolu topraklarında sürdürülebilir tarımı hâkim kılacak, yerli üreticiye yatırım yapacak ve tarımdan zenginlik üreteceğiz. Çünkü üretim ideolojik bir anlayış, politik bir duruştur” dedi.

‘Kendi hatalarını yüklemek için soğanın cücüğünden bile lobi yaratıyorlar!’

Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlara değinerek, iktidarın üretim politikalarını eleştiren CHP’li Bakan, “Siz tarımda üretim planlaması yapmazsanız, tarım alanlarının daralmasının bizzat sebebi olursanız, gübre ve mazot başta olmak üzere çiftçinin üretim yapmasını engelleyen yüksek girdi fiyatlarına çözüm bulamazsanız, üreticiyi teşvik etmez tamamen dışa bağlı bir politika izlerseniz; tarladan sofraya kadar olan sürecin hiçbir aşamasını doğru yönetemezsiniz. Sonra market raflarda etiket kovalarsınız, patates soğan deposu basıp kendi hatalarınızı yüklemek için soğanın cücüğünden bile lobi yaratırsınız” dedi.

‘Dolar düşüyor, yem yükseliyor’

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İzmir’de her şeye rağmen toprağından vazgeçmeyen, bir şekilde ekip biçen üreticiler bana ulaşıyor, içinde bulundukları çıkmazı anlatıyorlar. Bir yandan Koronavirüs, diğer yandan iklim krizinden kaynaklanan kuraklık, ani yağışlar, değişen ekim ve hasat zamanları, öte yandan ekonomik krizden dolayı artan maliyetler, tarlalarda kalan ürünler… Üretici için her zamankinden daha zor zamanlar yaşanıyor. İzmir Torbalı’dan bir üreticinin söylediklerini birebir aktarıyorum: ‘Sayın vekilim marketlerdeki yağı, zeytini, şekeri denetliyor fakat yılbaşından bu yana 100 liralık gübre 160 lira oldu. Hala da yükselmeye devam ediyor. Bunu denetleyen yok. Dolar düşüyor, yem yükseliyor. Bizim halimiz ne olacak?’ Tarım Bakanı sayın Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdim ve döviz düşerken yem fiyatlarının yükseliyor olmasını açıklamasını istedim. Ayrıca sürdürülebilir tarım, gıda güvenliği, tarımdaki yüksek maliyetlerin düşürülmesi konularında sorduğum sorulara da yanıt bekliyorum. İktidarlarını kaybetmeden bu sorulara tatmin edici bir yanıt verebilirler mi, çiftçinin sorunlarını çözebilirler mi? Umudum yok... Ama tüm çiftçilerimiz şunu bilsinler; kısa bir süre sonra iktidara geldiğimizde, hızla dışa bağımlı bu politikaları sonlandırıp, iklim krizinin bilincinde olarak uygulayacağımız politikalarla, verimli Anadolu topraklarında sürdürülebilir tarımı hâkim kılacak, yerli üreticiye yatırım yapacak ve tarımdan zenginlik üreteceğiz. Çünkü üretim ideolojik bir anlayış, politik bir duruştur.”

 
Karaburun'da kadın emeğine değer
 
CHP'li o isimden flaş disiplin yorumu: Yapacakları en doğru şey beni ihraç etmek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'kahvecilere destek' çıkışına yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti ...
Sel mağdurlarına müjde: Nakit para yardımı başlıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çiğli Tramvayı’nın ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a ‘Konak’ sorusu: Kahvecilere yardıma neden karşı çıktınız?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Meclisi’nde kahvehane ...
 
AK Partili Dağ’dan ‘açılış’ eleştirisi: Davet etselerdi katılırdık!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Büyükşehir ...
Tayfun MARO yazdı... Oyunun kuralları değil, kendisi değişti
Tayfun MARO yazdı... Oyunun kuralları değil, kendisi değişti
Menemen'de CHP'li Meclis Üyesi istifa etti!
Menemen Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Seval Bozkurt partisinden istifa ...
 
CHP’li Bakan’dan Boğaziçi çıkışı: İzmir iş insanları kafasını kuma gömdü
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ...
Erdoğan kongreyi selamladı: 2023 İzmir’de bir başka yıl olacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir İl ...
'Teröre bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız'
Boğaziçi olayları üzerinden ABD ve AB'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva