HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2022 Perşembe - 09:21

CHP'li Bakan’dan ‘kooperatif’ eleştirilerine yanıt, Soyer'e övgü: Türkiye’ye örnek olacak bir model!

İZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek bir model oluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilere yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Büyükşehir şunu mu yapsaydı; 3-4 bin konutluk TOKİ konutları gibi insanlara gel sen mi yap deseydi? TOKİ seramiği, TOKİ kapısı gibi şeyler oluştu. TOKİ'de her şeyin standardı düşük. Bu mantıkla mı yapılmalı, yoksa insanların kendi oturacakları evi yaparken oradaki kentsel dönüşümdeki insanların evini  de yaptığı sistemle yapılması mı daha doğru? Türkiye'ye örnek olacak bir modeldir bu” dedi.

CHP li Bakan’dan ‘kooperatif’ eleştirilerine yanıt, Soyer e övgü: Türkiye’ye örnek olacak bir model!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde deprem sonrası riskli yapıların dönüşümü için iştiraklerinden İZBETON'a yetki vermiş ve kentin birçok yerinde dönüşüm start almıştı.

Süreç içinde yetki alanı genişleyen İZBETON'da dönüşüm için yeni bir alternatif bulunmuş ve iş insanlarının oluşturduğu kooperatifler devreye alınmıştı. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli-Güzeltepe ve Karşıyaka-Örnekköy gibi alanlardaki inşaat yapım hakkını İZBETON bu kooperatiflere devrederken, alınan karar kent muhalefeti tarafından eleştiri konusu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu.

KOOPERATİFİ İLE ANLAŞMA SAĞLAYIP ONLARLA YAPTIRABİLİR
Cumhur İttifakı’nın ve meslek odalarının ‘hukuka uygun değil’ eleştirilerini yönelttiği süreci değerlendiren Bakan,  “Büyükşehir Belediyesi’nin bir defa yasal bir problemi yok. İZBETON, kooperatif ile anlaşma sağlayıp onlarla yaptırabilir. Kooperatifleşmeyi ve sözleşme yapılmasını eleştiren arkadaşların geriye dönük Türkiye’deki 5 şirket hakkında bir şey dememesine şaşırıyorum. Dünyada kamudan davet usulü ile ihale alan 5 şirket bu idarenin verdiği 5 şirket. İsimlerini biliyoruz. Bunlar ile ilgili bir şey demeyip, iş insanlarının oluşturduğu kooperatife sözleri var. Kooperatif kamudur. Bir kooperatif başkanı bir suç işlediğinde bir kamu suçu işlemiş olur. Çünkü kooperatiflere devlet bir takım muafiyetler getirir. Çünkü insanların dayanışma ile bir araya gelmesini özendirmek ister. Kooperatifçilik bir bakımdan kamucu bir iştir. Bu anlamda sen bir kooperatif kuruyorsun, aydan aya  artırdıkları para ile konut sahibi oluyorlar, diğer yandan kentsel dönüşüme destek oluyorlar. Bundan daha iyi kamucu bir anlayış olur mu? İBB şunu mu yapsaydı; 3-4 bin konutluk TOKİ konutları gibi insanlara gel sen mi yap deseydi? TOKİ seramiği, TOKİ kapısı gibi şeyler oluştu. Her şeyin standardının daha düşük olduğu TOKİ standardı diye bir şey var. Bu mantıkla mı yapılmalı, yoksa insanların kendi oturacakları evi yaparken oradaki kentsel dönüşümdeki insanların evini  de yaptığı sistemle yapılması mı daha doğru? Türkiye'ye örnek olacak bir modeldir bu” dedi.

Eleştirilerin içinin boş olduğunu da vurgulayan Bakan, “Siyaseten eleştiriliyor tabi. İçine bakıyorum içi boş. Cumhur İttifakı’ndaki arkadaşlar geriye dönüp bakmıyorlar. Türkiye'ye model bir iş yapılıyor” diye konuştu.

CUMHURİYET KADINI OLARAK…
Köy Koop Başkanı Neptün Soyer’e övgülerini de dile getiren Bakan, “Kooperatifleşmede konut kooperatiflerinden bahsettim ancak tarım kooperatifleri de oldukça başarılı. Neptün Soyer tam bir adanmışlık ile Cumhuriyet kadını olarak güçlü, bağımsız, eşinden dolayı değil özgür bir kadın olarak bir mücadele yürütüyor ve Türkiye'de kooperatifçilikte rol model olacak bir süreç yaşanmasını sağlıyor. Küçük kooperatiflerin yani holdingleşmiş kooperatiflerden bahsetmiyorum, ufak ufak bir sürü kooperatifi bir araya getirerek, onların dayanışma ile üretim yapmasını sağlıyor, bunun için mücadele ediyor. Neptün Hanım ile birlikte Tunç Başkan ile geldikten sonra ayrı bir hikaye yazılmaya başlandı. Neptün Soyer’de bu hikayeyi kendi mücadelesi ile başka bir boyuta taşıdı. Tebrik ve takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Sındır: Kaçakçılar, uyuşturucu baronları kol geziyor!
 
Almanya enerji fiyatlarına üst sınır getiriyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 3 Kasım 2022 Perşembe 14:22

Sayın milletvekili izmir büyük şehir belediyesi başkanı,köy-koop başkanı izmir için büyük bır kazanım onun içinde halkın bu yokluk ve pahalılığı yenmiş durumdalar,hesaplı marketler,tarım alanında köylülerin ürünleri değerlendiriliyor,daha bir çok yatırımları vardır,onun için izmir halkı temiz ortamda yaşıyor ve rahat bir şekilde yaşıyorlar mı?...

Yorumu oyla      10      6  
Ömer 3 Kasım 2022 Perşembe 10:07

Dünya KOşuyor İzmir Yaya. Citta Slow hikayesi devam ediyor.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Kaçakçılar, uyuşturucu baronları kol geziyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM genel kurulunda Gelir ...
Erdoğan: Yargıda gereken hesabı verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.
'Recep Tayyip Erdoğan bir devrimcidir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 'İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum ...
 
Erdoğan: Gereken her türlü adımı atacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi, ...
Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu!
Suç duyurusu dilekçesinde, uyuşturucuyla ilgili iddiaları nedeniyle CHP ...
Konu: TOKİ... AK Partili Nasır ile CHP'li Bakan arasında atışma!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP İzmir Milletvekili Murat ...
 
CHP'den tam kadro saha çalışması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 'kardeş ilçe uygulaması' ...
'Dünya bir kez daha bir derin nefes aldı'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tahıl koridoruna ilişkin, "Rusya'nın ...
MHP'li Osmanağaoğlu duyurdu: Bakanlıktan İzmir'in 5 ilçesine havuz sözü!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva