HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2023 Salı - 13:21

CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya ve İnan’a yanıt: Soylu'nun yancısı mısınız?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşadığı tartışmaya dahil olan ve kendisini hedef alan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya yanıt verdi. CHP’li Bakan, İnan ve Kaya’ya “Süleyman Soylu’nun peşine takılıp bana laf etmeye çalışan, yancılar var" dedi.

CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya ve İnan’a yanıt: Soylu nun yancısı mısınız?

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP’li Bakan, kendisini hedef alan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya yanıt verdi.

İnan, CHP’li Bakan’ı kastederek “Emniyet’te paralel yapı kuruyor’ derken Kaya ise “İçişleri Bakanımıza karşı değişik noktalarda refleksleri var. Farklı bir noktaya evrildi kendisi…” demişti.

İNAN’A: BU SÖZLER ONUN HADDİNİ AŞAR, DAHA ÇOK EKMEK YEMESİ LAZIM!
Yayında ilk olarak İnan’a yanıt veren CHP’li Bakan “Süleyman Soylu’nın peşine takılıp bana laf etmeye çalışan, yancılar var. Bu sözler onun boyunu aşar, biraz haddini aşar onun. Daha onun çok ekmek yemesi lazım, mecliste görüşürüz biz onunla” dedi.

KAYA’YA: SOYLU’NUN PEŞİNE TAKILMASIN, KENDİNİ MAHCUP EDER!
AK Partili Kaya’nın Bakan Soylu üzerinden kendisi ile ilgili sarf ettiği sözler hakkında konuşan CHP’li Bakan, “Atilla Kaya da bence Torbalı’yla ilgilenmeye devam etsin. Ulusal meselelerle ilgili fikir beyan edecek durumda değil. Süleyman Soylu’nun peşine takılmasın, kendisini mahcup eder. Ben şu ana kadar İzmir milletvekilleriyle ilgili AK Parti yada hiçbir siyasi parti fark etmez, hangi siyasi parti olursa olsun aynı ilin vekiliyiz, yüz yüze bakıyoruz, her hafta Ankara’ya gidip geliyoruz, kentin sorunları noktasında uzlaşmamız lazım mantığıyla baktım. Eğer nezaket sınırlarının aşacak noktaya gelirsek hoş olmaz. 8 yıldır buna özen gösterdim. Atilla Kaya’nın da buna özen gösterdiğini düşünüyorum en son açıklamasına kadar. Süleyman Soylu meselesi benimle Süleyman Soylu arasındadır. Burada yancıya, arkacıya gerek yoktur. Süleyman Soylu çıkıp kendisini savunsun. Soylu’nun eğer zerre kadar  bir medeni cesareti varsa çıksın herhangi bir kanalda benimle konuşsun. Atilla Kaya’nın, Eyüp Kadir İnan’ın Soylu üzerinden sözleri gereksiz şeyler… Gereksiz olduğunu da çok kısa süre içerisinde anlarlar.  Suç işleri bakanı olarak anılan cumhuriyet tarihinin en başarısız bakanından bahsediyoruz. Yaptığı açıklamalara bakın” şeklinde konuştu.

AK Partili Kaya’nın seçim bölgelerinde geçmişte verdiği sözleri tutmadığını kaydeden CHP’li Bakan şunları söyledi:

“Ben Atilla Kaya’dan elektrikleri hala kesilen Torbalı’nın köyleri var. Ne yaptı 8 senedir. Subaşı’nda, Kırbaş’ta, kendi malını, kıymet takdir rakamların yüksekliği sebebiyle oturduğu evini satın alamayan vatandaşlar var. Bununla ilgili hükümet onlardaydı. Bununla ilgili ne yaptı? İnsanlar evlerinin bulunduğu araziyi, anasından, dedesinden kalan araziyi satın alamıyor. Bunu çözsün. Hala Dağkızılca’da telefon çekmiyor, Saipler’de hala telefon çekmiyor. Sen 8 yıldır milletvekilisin, Torbalı’lısın, senin annenin köyü Karakızlar, sen Torbalı’nın problemlerini çözememişsin, Torbalı’daki köylerin problemlerini çözememişsin. Sen gitmişsin Belenbaşı’nda araziyle ilgili söz vermişsin, Efemçukuru’nda arazi için söz vermişsin. Köylüye verdiğin sözleri tutamamışsın. Vatandaş kendi arazisini satın alamıyor. Efemçukuru’nda dağın başında, keçi çıkmaz yerde üzüm bağlarına belirledikleri fiyatları duysanız… O fiyatlara köylünün o araziyi satın almaları mümkün değil. Oralarda söz verdi. Söz verdikten sonra oyları arttı, şu an hepsi arkalarından hiç iyi konuşmuyor. Oralarla ilgilensin, Soylu’yla biz kendi aramızdaki tartışmayı yaparız. Herhalde Soylu’nun Atilla Kaya’nın Eyüp Kadir İnan’ın desteğine ihtiyacı yok. Kendini çok kudretli olarak gören bir bakan…”

 
‘PKK terör örgütüdür demeye korkuyorlar'
 
Türk Hava Yolları, 10 bin yeni çalışan alacak!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 9 Mayıs 2023 Salı 13:59

Sayın milletvekili BAKAN,boş ver diğer partilerin ilişkilerini öncellikle CHP'ye atanan milletvekilleri hal,ın ilgisi yoktur,bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz,seçim heyacanı yoktur herkes tepkisini sandıkta verecektir oyuncak yok

Yorumu oyla      5      6  
uğur 9 Mayıs 2023 Salı 13:47

Yvasş once anavatancı sonra mhpli şimdi chpli ulan adam ki m koltuk verirse hemen rozet değiştiriyor hala anlamadınız mı nokta

Yorumu oyla      3      9  
9 Mayıs 2023 Salı 13:34

Sayın SOYLU'ya Sayım Mansur YAVAŞ'ın cevabı bu seçim sürecinde hangi noktaya geldiğimize çok ilginç bir örnektir. Aralarında geçen bir tartışma sonrası Sayın YAVAŞ; “Bir İçişleri Bakanı kalkıp trollük yapamaz. Benim tırnağım etmez onun milliyetçiliği” ifadesi ile cevap vermiştir. NOKTA

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘PKK terör örgütüdür demeye korkuyorlar'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Biz teröristlerle beraber ...
AK Partili İnan’dan CHP’li Taşkın’a ‘KHK’ tepkisi: Lafı ağzında geveleme!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyyüp ...
AK Partili Kaya yerel yöneticilere yüklendi: CHP, İzmir'e değer vermiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes, Gaziemir, Karabağlar ...
 
AK Partili İnan’dan yerel yönetime eleştiri: Takoz siyasetine muhatap oluyoruz!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir'de muhtarlarla ...
'Meta ofisimizi kullanıma sunuyoruz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse ...
Saldırı sonrası İzmir’den Türkiye’ye örnek görüntü… AK Parti-CHP kucaklaştı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve AK Parti İzmir ...
 
AK Partili Bursalı’dan '14 Mayıs' yorumu: Ya varlık ya yokluk!
14 Mayıs seçiminin ya varlık, ya da yokluk tercihinin seçimi olacağını ...
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu
Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde liderlerin ...
Yunus Emre Mahallesi'nde coşkulu buluşma
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir milletvekili adayları, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva