HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2023 Salı - 11:35

AK Partili Bursalı’dan '14 Mayıs' yorumu: Ya varlık ya yokluk!

14 Mayıs seçiminin ya varlık, ya da yokluk tercihinin seçimi olacağını belirten AK Parti İzmir Milletvekili adayı Şebnem Bursalı, “Bu ifadeyi ben aday olmadan da söylüyordum. Birliğimiz, beraberliğimiz çok önemli. İzmirliler, Atatürk’e ırkçı diyen birini ilk sıraya yazan CHP’yi bize şikayet ediyorlar. Bu seçimde İzmirliler bunun hesabını sandıkta soracaktır” dedi.

AK Partili Bursalı’dan  14 Mayıs  yorumu: Ya varlık ya yokluk!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayı Şebnem Bursalı, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

- AK PARTİLİ BURSALI’DAN ‘YAŞAM TARZINA MÜDAHALE’ ELEŞTİRİLERİNE YANIT: SAÇIM SARI, KİM SİYAHA BOYATABİLİR?

BENİM İÇİN ‘PARTİNİZ AÇISINDAN ZOR BİR YERDEN ADAYSINIZ’ DEDİLER
Bir aydır sahada olduğunu, bu sürenin kendisine dört gün gibi geldiğini belirten Şebnem Bursalı, seçim çalışmalarıyla ilgili şunları anlattı:

“Geçen gün arkadaşlarımızla konuştuk, bir yerden bir yere giderken 40 dakikalık yol gitmek zorunda kaldık ve o sürede sohbet edebildik. Ne kadar oldu başlayalı dediğimizde 3 haftayı geçti dediler. Ancak bana göre 4 gün falan olmuştu. Sahada gördüğümüz ilgi çok büyük. Hem kendi ekibimiz, teşkilatımızdan arkadaşlar… Arabamızı kullanan arkadaşlar yardımcılarımız dahil çok keyifli bir ekibiz. Sahada teşkilatımız, ekibimiz ile buluşmamızda çok güzel dönüşler alıyoruz. Başlarken ‘partiniz açısından zor bir yerden adaysınız’ dediler. Ancak saha bambaşka.  Ben bunu 2’nci gün fark ettim. Vatandaşların sorularından bile ilgi ve alakanın daha arttığını görüyoruz” dedi.

BEN BURSALI DEĞİLİM; BABADAN AYDIN, ANNEDEN İZMİRLİYİM; EGE KIZIYIM
Soyadı nedeniyle “Bursalı” olduğu sanılan Şebnem Bursalı, bu konuya  şu sözlerle açıklık getirdi:

“Soyadım Bursalı ancak Bursalı değilim. Osmanlı döneminde oradan Aydın'a gelmişiz. Baba tarafım yörük. Dedemiz ticaret yaptığı için Bursalı Ali Bey deniliyormuş. Soyadı kanunu çıkınca, öyle tanındığı için soyadı olarak Bursalı soyadını onu almışlar. Babam Aydınlı ancak annem İzmirli. Soyadım Bursalı olabilir ancak babadan Aydınlı, anneden İzmirliyim. Ben Ege kızıyım.”

ÇOK ŞÜKÜR, KRİZ YÖNETMEKLE MÜTHİŞ BİR TECRÜBESİ OLAN GENEL BAŞKANIMIZ VAR
AK Partili adayların söylemlerinin benzerlik taşımasıyla ilgili konuyu da değerlendiren Bursalı, “Benim avantajım gazeteci olmam. Ben sorunları takip eden, dünyayı takip eden biriyim, mesleğim gereği. Bunların takibi dışında bilgisini alıp yorumlayan taraftım. Benim dersimdi bu. Bu benim işimi kolaylaştırdı. Bize ortak bir metin falan verilmedi. Belli konularda  tabii ki siyasi parti olmamızdan kaynaklı belli söylemlerimiz de var. Biz bu disiplinin içinde olduğumuz için aday gösterildik. Parti politikaları tabii ki belirleyici ancak şunu söyleyin bunu söylemeyin diye kimse bir şey demedi. Adaylık benim 1,5 aylık konu. Ondan önce gazeteci ve yorumcuydum. Burada düzenli çıktığım tüm yayınlarda 14 Mayıs seçimlerinin varlık yokluk seçimi olduğunu yazıp söylüyordum. Türkiye büyük bir kırılma sürecine sürüklenmeye çalışılıyor. Pandemide de 6 Şubat depreminde de Cumhurbaşkanımızın devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini gördük. Bütün krizlerden Türkiye'nin etkilenmemesini beklemek safdillik olur. Ancak çok şükür kriz yönetmekle ilgili müthiş bir tecrübesi olan bir Genel Başkanımız var. Sahada dolaşırken soğan falan konuşan yok. Sadece bir yerde bu soğan sözü bize geldi. Bize ilk gelen konular yerel yönetim hizmetleri, ekonomi ile ilgili de bir an önce işbaşına geçin ve çözün diyorlar. Kentsel dönüşüm konusunda korkunç bir beklenti var. Yerel yönetim hem yapmıyor hem yaptırmıyor. Kentsel dönüşüm bu kentin kangreni. İzmir 1. derecede deprem bölgesi. Karabağlar örneği başlı başına bir örnek. Seçimden sonra da ilk atılacak adım kentsel dönüşüm ile ilgili. Yerel yönetimler hem yapmadığı hem kangren haline getirdiği için Atilla Kaya vekilimiz yakından ilgileniyor, yeni dönemde ilk ele alınacak konu” dedi.

TOGG VE TCG ANADOLU, GURURUMUZDUR
TGG ve TCG Anadolu üzerinden siyaset yapıldığı iddialarına da yanıt veren Bursalı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“TOGG sayın bakanlarımızın makam arabası olarak kullanıyor. Bakan dediğimiz bir partinin bakanı değil, devletin bakanı. Yüzde 100 yerli aracı kullanması çok güzel bir şey. TOGG çok önemli. TOGG da TCG Anadolu da gururumuzdur. 100 yıl önce bu körfezdeki Yunan donanmalarının bizi bombaladığı yerde, yerli ve milli savaş gemimiz var. Burada kalmasının özel anlamı var. Bu bir mesajdır. Bugün düşmanlık yapanlara, eski Türkiye hayali olanlara, kuruluşun ve kurtuluşun kentinden verilmiş en güzel cevaptır bu. Ben gözyaşlarım ile gezdim gemiyi. Lütfen vatandaşlarımız da gezsin ve Türkiye’nin 21 yılda nereden nereye geldiğini görsünler. Kartondan dediler, öyle bir gemi yok dediler! CHP vekil adayları da gelsin, birlikte gezelim.”

 ATATÜRK’E IRKÇI DİYENİN BİRİNCİ SIRAYA KONMASI AKLIMIZLA DALGA GEÇMEKTİR
Şebnem Bursalı, sahada gördüklerini, izlenimlerini şu sözlerle anlattı:

“Sahada ne söyleniyor derseniz... Bize CHP'yi şikayet ediyorlar. Biz çantada keklik görüyorlar, diyor CHP'li seçmen. Bu kent için Atatürk'ün kalesi deyip, Atatürk'e ırkçı diyen adayı ilk sıradan bize dayatmasına itirazımız var, diyorlar. Atatürkçülere, Atatürk düşmanlarını seçtirmeyi dayatıyorlar. Atatürkçülük kimsenin tekelinde değil. Uzun süredir PKK bölücü terör örgütüdür. PKK'ya terör örgütü demeyen parti de bana göre teröristtir.  Bu da HDP'dir. PKK ve onun devamı olan HDP'nin bölücülüğü üzerinden muhalefetin ittifak ettiğini görüyoruz. Yeşil Sol’la ittifak halindeler. Sen PKK'nın sözde lideri Apo'nun posterlerinin açıldığı miting, onların mitingi. Öcalan'a Özgürlük diye onların mitinglerinde sloganlar atılmıyor mu? Ben Ankara'da gazetecilik yaptım. Bunlar 6'lı koalisyon oturup kalktı, 12 toplantı yaptılar. Ben bu toplantıların tamamında masanın altında HDP var, dedim. Sonra ne oldu? Kemal Bey'in adaylığının açıklanmasının ardından rahatladılar. Tezkereye hayır oyu verdiler. Bu bir kırılma noktasıydı. Yani 14 Mayıs sonrası bu ülke saldırı altında kaldığında benim askerim sınırlarını korumak içi sınır ötesi operasyonu yapacağı zaman CHP tezkereye hayır oyu vereceğini söyledi. Tehlikenin farkına varmamız lazım. Ben bir gazeteci olarak bunun farkına varmıştım, inanın 4 haftadır sahadan dolaşırken İzmirlinin de vardığını gördüm. Atatürk'e ırkçılık diyen kişiyi ilk sıra adayı koymak bizim aklımız ile dalga geçmektir diyorlar vatandaş. Bunu ben demiyorum sahadaki vatandaş diyor.”

ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN TÜM GRUPLAR YANYANA GELDİ
İzmirlilerin, her zaman birliğimize bütünlüğümüze sahip çıktığını belirten Bursalı, “İzmirli çok önemli mesajlar vermiştir sandıkta. Birliğimize ve bütünlüğümüze hep sahip çıkmıştır. Bugün varlık yokluk derken anlattığımız bu. Ülkemizi bölmek isteyenler var. İsmi ne olursa olsun, bir tarafta terör örgütler, Avrupa’sı Amerika’sı bir tarafta... Ülkeyi bölmeye çalışan tüm gruplar yan yana geldi. Biden açıkladı seçim yolu ile Erdoğan'ı alt edeceğiz diye. Çünkü Türkiye’yi alt etmenin yolu Erdoğan'dan geçiyor biliyorlar. İçerideki aparatları eliyle bunu kurgulamaya çalışıyorlar. Bugün Türkiye kırılma noktası yaşıyor. 14 Mayıs'ta yine mesaj vereceğiz İzmir'den. Yerli ve milli olanlarla emperyalistler arasında bir seçim. Sahada gördüğüm çok rahatlıkla, yüzde 50'yi geçen bir oyla Cumhurbaşkanımız çok rahat seçilecek. İstanbul'da muazzam bir miting yapıldı. İzmir mitinginde de muazzam bir mesaj vermiştik. Cumhur ittifakı açısında da mecliste nitelikli bir çoğunluk sağlanacak” dedi.

 
Erzurum saldırısıyla ilgili Uzman Çavuş gözaltında!
 
Abidin Dino Parkı baştan sona yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öner 9 Mayıs 2023 Salı 20:51

eevet sizin döneminiz yokluk yeni dönem varlık içinde bir millet olacak

Yorumu oyla      2      3  
Dilerimki 9 Mayıs 2023 Salı 15:34

Dilerim ki sizin için yokluk olur.

Yorumu oyla      7      3  
VfV 9 Mayıs 2023 Salı 12:23

Vatandaşın beyniyle dalga geçmeye devam edin. Birkaç gününüz kaldı, sonra aranızda yaparsınız makarayı.

Yorumu oyla      12      3  
Bucalı.. 9 Mayıs 2023 Salı 12:06

Sadece Başlıktaki söz için bile herşeyi ortaya koyuyor. 14 Mayıs sonrası devam olurda seçilirlerse Millet daha da aç kalacak. Sen acaba pazara markete gidiyormusun haberin varmı fiyatlardan birde dalga geçiyor utanmadan. Millet mahallelerde Büyülşehirin mobilaşevlerinden kaplarla yemek alıp evlerine götürüyor sen hala ne konuşuyorsun .. Bunlar mı yerli ve milli. halktan bi habersiniz

Yorumu oyla      14      3  
vatandaş 9 Mayıs 2023 Salı 11:56

İnsan bazen şu kafaya erişmek istiyor..

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu
Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde liderlerin ...
Yunus Emre Mahallesi'nde coşkulu buluşma
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir milletvekili adayları, ...
Yurt dışında oy verme işlemleri sona eriyor
Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt ...
 
'Türkiye'yi güçlendirmek için çalışacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs'tan sonra da Türkiye'yi ...
CHP’li Çelik ‘bire bir markaj’ı anlattı, saha raporu verdi: 9 vekil için çok az oya ihtiyaç var!
CHP PM üyesi, İzmir 1. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Devrim Barış Çelik, ...
'Bay Kemal'in Tahtası'nda İzmir detayı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli seçim kampanyası ...
 
AK Partili Sürekli'den Ödemiş'te mesajlar: 15 Mayıs’ta güneş Türkiye Yüzyılı’na doğacak
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, bir günde ...
Buca’daki kavga olayında AK Partili Sayan’dan açıklama: Seçim ofisi değil kumarhane!
İzmir’in Buca ilçesinde dün akşam saatlerinde Cumhur İttifakı ile Millet ...
Erdoğan, İzmir'deki STK Temsilcilerine seslendi: Balkon konuşmasını beraber yapacağız!
İzmir’de düzenlenen ‘Doğu ve Güneydoğu Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’na ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva