HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 09:44

CHP’li Bakan’dan AK Parti'ye 'çöp tesisi' salvosu: Bunlarda devlet terbiyesi yok!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Menderes’te yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin, Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı, Aydın Şengül’ün ise İzmir il başkanı olduğu dönemde bakanlıktan onay aldığını söyledi. Bakan, mevcut dönemde karşı duruşun sergilendiğine değinerek “O dönemde çözülmüş sorun şimdi çözülmüyor. Çünkü AK Parti ile mehter marşı gibi 2 adım ileri 1 adım geri gidiyorsunuz. Sürekli mutabakat mı yapacağız iş yaparken? Her gelenden bir onay yazısı alacağız… Devlette devamlılık esastır, bunlarda devlet terbiyesi de yok!” diye konuştu.

CHP’li Bakan’dan AK Parti ye  çöp tesisi  salvosu: Bunlarda devlet terbiyesi yok!

EGEDESONSÖZ- Menderes’te yapılması planlanan ve ÇED süreci devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, tesisin yerinin Eski AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül döneminde onayladığını hatırlattı. Bakan, devlette devamlılığın esas olması gerektiğine vurgu yaparak, geçmiş dönemde desteklenen proje için tekrardan mutabakat istenmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Bakan, ÇED süreci süren tesisini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçmiş dönemde onay verdiğini söyleyerek, şu hatırlatmalarda bulundu:

“Eski AK Parti Milletvekili ve İl Başkanı Aydın Şengül dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte yaptığı bir proje. İzmir’in sorunlarını beraber çözelim diye gittiler. O dönemde çözülmüş sorun şimdi çözülmüyor. Çünkü AK Parti ile mehter marşı gibi 2 adım ileri 1 adım geri gidiyorsunuz. Devlette devamlılık vardır ama AK Parti’de yoktur. Değişir süreç, görüşler de değişir. Orada bazı arkadaşlarımızdan imza toplanıyor, AK Partili arkadaşlar bunlar. Oradan siyaset üretmeye çalışıyorlar. Çevrenin siyaseti olmaz. O bir çöp tesisi değil, geri dönüşüm tesisi. Ülke ekonomisine kazandırılacak bir fabrika. Bir istihdam kaynağı. Döngüsel ekonomide AB diyecek ‘Bu kalemin yüzde kaçı geri dönüştürülmüş?’ çünkü çevreyi önceleyen yeni bir ekonomik sisteme giriliyor. Sen bunu geri dönüştüremezsen sıfır mamulden üretmen gerekiyor ve bunu satın almayacak, sana vergi koyacak.  Bu tesisi bizim yapmamız Türkiye, Menderes ve İzmir ekonomisi için doğru. Doğasever olmak bunu gerekir. Düşünün; organiğinden gübre, metalini ayrıştırıp kullanıyor ve dağları yeniden kazmıyorsun, plastiğini petrol çıkartmadan kullanıyorsun. Burada yapılacakları hangi akıl desteklemez?”

BUNLARDA DEVLET TERBİYESİ YOK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e gelen “O zaman tesis Seferihisar’a yapılsın” eleştirilerine yönelik konuşan Bakan, “Her yere yapılabilir. Siz bunu topluma anlatamazsanız ve birileri bunun siyasetini yaparsa ‘buraya çöp tesisi yapılacak’ derse ve onun Türkiye ekonomisi, çevresi için ne kadar önemli olduğunu anlatamazsa bu tür sorunlarla karşılaşırsınız. Burada bu tesis yapılsa herkes teşekkür edecek ama şu an bakanlıkta Bekir Pakdemirli’nin, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en başarısız bakanlarından biri olan Bekir Pakdemirli’nin önünde bekliyor. Buradan biri istiyor, öteki istemiyor. Bir ortak mutabakat vardı, önceki belediye başkanımız Aydın Şengül’le beraber gitmişti. Sürekli mutabakat mı yapacağız iş yaparken? Her gelenden bir onay yazısı alacağız… Devlette devamlılık esastır, bunlarda devlet terbiyesi de yok!” dedi.

 
'İzmir Varyantı' endişesi... Bilim Kurulu üyesinden çarpıcı açıklama
 
Tire'de domuz avı ölümle bitti... Arkadaş katili oldu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li sevket 26 Ağustos 2021 Perşembe 02:57

Murat sende ne terbiyesi var.Bir ilçeye bu yuklenmek olurmu?İZMİR temiz su içsin diye 2 köy kaldırıldı,barajdan dolayı mülklerimize kıstlamalar geldi ve mülklerimizin değeri düştü. Fabrikalar ve işyerleri içme suyu barajı var diye yasaklandı insanımız işsiz kaldı.Sıra çöp fabrikasına gelince serbest öylemi başka kapıya.Murat kardeş ettiğin lafa dikkat et çöpte siyaset yok.Mendereste çöpe karşı olanlar ve karşı olmayanlar diye 2 grup var.Size bir teklifim var yakında ilçe danışma kurulumuz var toplantıya katıl ve çöpün faydalarını anlat bakalım karşında ne bulacaksın.Biraz delikanlıysan,biraz yüreğin yetiyorsa gel ve çöp konusunu aç.Hodri meydan

Yorumu oyla      2      3  
İstemezük! 25 Ağustos 2021 Çarşamba 13:14

Haydar, İzmir'de 5 yerde katı atık tesisleri planlanıyor. Bergama, Ödemiş, Menderes, şehrin kuzeyinde ve yarım adaya da yapılma ihtimali var. Katı atık bertaraf tesisleri ve çöplerin evlerde ayrıştırması önemli bir konu. Bu tesislerden bazıları yapıldı, siz istemesenizde diğerleri de yapılacak. Menderes çöplük yapılacakmış... Çöpü eleştiren bunlar, tesisleri istemeyen yine bunlar. Nereye yapılsın deyince de cevap yok. Adayları bile nereye yapacağını açıklamadı. Zeybek aşağı, zeybek yukarı dedi ve gitti.

Yorumu oyla      4      5  
haydar haydar 25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:58

chp iş yapmaya karar vermiş o işte menderesi çöp deposu yapmak. gerçekten fıkra gibi bi düşünce tarzınız var.

Yorumu oyla      4      7  
dert başka olunca 25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:43

Yer önemli değil; önemli olan tesisi yaptırmamak. İzmir kokuyor, çöp dağları sonra nasıl denecek?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko ve Sertel bisikletçilerin sesi olacak
CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Atila Sertel, bisiklet kazasında ...
Serdar Aksoy göreve iadesini talep etmişti... O dilekçe ortaya çıktı!
Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen ve mahkeme ...
'Görevden alınma iddiası'na CHP Torbalı İlçe Başkanı Günaydın'dan açıklama
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, bazı basın-yayın ...
 
İYİ Parti'ye geçmişti: Meclis üyeliğinden istifa etti
MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Osman Mert, Foça Belediyesi ve ...
'Rezervlerimiz 109 milyar dolar seviyesinde'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin yıllık ortalama ...
AK Partili Sürekli’den Soyer'e ve CHP'li siyasetçilere ‘Çernobil’ yanıtı: ‘Duran Adam’dan farkları kalmaz!
Gaziemir ilçesinde eski kurşun fabrikasına ait nükleer atıkların kaldırılması ...
 
CHP'li Sındır Bergama'dan seslendi: İktidarımız yakındır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama’da divan başkanlığını ...
Afganistan'da kalan Türklerin sayısı açıklandı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afganistan'dan bin 61 kişinin tahliye edildiğini ...
'İzmir varyantı' meclis gündeminde!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, İktidarın pandemi yönetiminde ortaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva