HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2024 Salı - 10:22

CHP’li Arslan, AK Parti’ye yüklendi: Belediyeciliği sizden öğrenecek değiliz!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “5 yılda 5 kez merkez bankası başkanı değiştirenlerden, Nas var diye seçimden önce faizi düşürüp ülkeyi ekonomik buhrana sokanlardan, seçimden sonra 180 derece dönüp faizi yükseltenlerden İzmir’in ve İzmirlinin öğreneceği belediyecilik yoktur” dedi.

CHP’li Arslan, AK Parti’ye yüklendi: Belediyeciliği sizden öğrenecek değiliz!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptığı yazılı açıklamada AK Parti iktidarını hedef aldı.

AK Partili siyasetçilerin belediye başkan adaylarını hedef aldıklarını belirten Arslan “Bazı AKP’li ve İzmirli siyasilerin partimizi ve adaylarımızı hedef alan açıklamalarının altında suçluluk duygusu ve panik var. 5 yılda 5 kez merkez bankası başkanı değiştirenler, Nas var diye seçimden önce faizi düşürüp ülkeyi ekonomik buhrana sokanlardan, seçimden sonra 180 derece dönüp faizi yükseltenlerden İzmir’in ve İzmirlinin öğreneceği belediyecilik yoktur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay; uzmanlığı, bilgi birikimi ve sosyal belediyecilik anlayışıyla deneyimli bir siyasetçidir, algı oyunları ile yıpratamazsınız. Adayımızın sonuna kadar arkasındayız. Siz bizim adayımızı bırakın da afişlerinde parti logonuzu dahi kullanamayan kendi adayınıza bakın.Takiye eylem ve söylemleriniz ile daha önceki adaylarınız gibi sadece hafızalarda bol keseden dile getirdiğiniz vaatleriniz kalacak” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Arslan’ın açıklamaları şöyle:

“İktidar kendi yarattığı krizlerin üstünü örtmeye çalışırken ülkemiz enflasyonda dünya birinciliğineyürüyor.Enflasyonu düşük göstermesi için baskılanan TÜİK bile hissedilen enflasyonun açıklanandan yüksek olduğunu kabul ediyor.

Çalışan, emekçi, ücretli, emekli toplumun neredeyse bütün kesimleri yüksek fiyat artışları altında ezim ezim ezilirken, Pazarlar, vatandaşın mutfağı yangınyeriyken, iktidar vatandaşımızaücret zamlarını gerçek enflasyona göre değil de TÜİK enflasyonuna göre verdi.En düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması için verdiğimizönergemiz AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Bütçede vatandaşımızın sırtına yüklenen vergi yükü ortada. 2024 Merkezi Bütçesinin neredeyse %88’i vergi gelirinden oluşuyor. Vatandaşımız vergi yükü altında eziliyor.

Benzin ve mazot fiyatları; iktidarın öngörüsüz enerji politikaları sonucunda peş peşe zamlar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.Çiftçilerimiz ekim-dikim yapmaya traktörüne mazot alamaz oldu.Taksici, minibüsçü, servisçi, kamyoncu, taşımacı esnafı faaliyetlerini sürdüremez hale geldi.”

139 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI
“Covid-19 salgınının etki ve sonuçlarının görüldüğü 2021 yılı sonunda işyerini kapatan, faaliyetini sonlandıran, iflas eden esnaf sayısı Türkiye geneli 101.750 iken 2023 yılında Türkiye genelinde 139.067 esnafımız işyerini kapattı. Pandemi döneminden bile daha ağır bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız.”

VAAD EDİLEN KONUTLARIN SADECEYÜZDE ÜÇÜ YAPILDI
“AKP suçluluk duygusuyla, beceriksizliklerini örtme telaşıyla açıklamalar yapıyor ama boş teneke çok ses çıkartır.6 Şubat Depremlerininüzerinden 1 yıl geçti. Acılarımız hala taze hala çok büyük ve yaralar sarılmış değil. 1 yıl sonunda tüm depremzedelerimize ev verme vaadinde bulunanlar, maalesef 1 yılın sonunda depremzedelerimizin ihtiyaç duyduğu konut sayısının ancak %3 ünü verebildiler.

Yani her 100 depremzeden sadece 3 üne konut verdiler, 97 depremzede çadır ve konteynırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Peki, Hataylı depremzedelerimiz tehdit edileli, yerel yönetimi bize vermezseniz böyle olur diye gözdağı verileli kaç gün oldu? Söz utandı, iktidar utanmıyor.”

ALGI OYUNU
“İktidar hala laf kalabalığı ile gerçekleri gizleme algı oyunları ile vatandaşlarımızı aldatma çabasında.Ülkeyi bu hale getirenler şimdi de gözlerini güzel şehrimiz İzmir’e dikmişler.Acele etmeyin İzmir halkının adaletine, ferasetine ve hakemliğine güvenin.Çünkü oyunuzun da boyunuzun da ölçüsünü 31 Mart’ta alacaksınız”

 
Siber saldırı: Hükümet sistemleri çöktü
 
FETÖ'nün askeri yapılanmasına baskın!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 6 Şubat 2024 Salı 20:39

bulut kendıne gel bulut tarkana odedıgınız paraları unutmayız actırmayın agzımızı bulut

Yorumu oyla      1      2  
izmir 6 Şubat 2024 Salı 16:15

başarılı olduğunuz bir tane il yok .ili bırak ilçe dahi yok...

Yorumu oyla      3      1  
Bulut 6 Şubat 2024 Salı 14:24

Menemen belediyesinin bilboardlara verdiği parayla binlerce eve yardım giderdi. Pazartesi asılan afiş çarşambaya değişir cuma başka olur gece rüyamda aydın pehlivanı görüyorum.

Yorumu oyla      4      1  
çatalkayalı 6 Şubat 2024 Salı 13:09

3 izmirli vekil ve veli ağbaba tüm belediyeleri parselleyip atama yaparken sana da "hadi oralısın narlıdere belediye de sana kalsın" dediler. eski danışmanını oraya atadın. abin abdül başkana karşı de bir brütüs duruşu sergiledin. güzelbahçe olmadı ama narlıdere bld artık senden sorulur. işte belediyecilik budur!

Yorumu oyla      5      2  
Izmirli 6 Şubat 2024 Salı 12:35

Parti örgütlenmesini delege seçimi milletvekili ve belediye başkanları atamasını bütün partiler CHP den öğrenebilir çünkü kıdem liyakat hiç olmadan tepeden atamaların hepsi bu parti içindedir...

Yorumu oyla      4      2  
Murat 6 Şubat 2024 Salı 11:13

Zaten öğrenmeye de niyetiniz yok. Natu mermer natu kafa.

Yorumu oyla      7      2  
Partili 6 Şubat 2024 Salı 11:09

Belediyeciliği onlardan öğrenecek değilsiniz ama, İzmirde bütün başkanları değiştirdiniz, demek ki siz de bilmiyorsunuz !

Yorumu oyla      9      2  
Karşıyaka 6 Şubat 2024 Salı 11:02

Bence öğrenin İzmir köy oldu

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Eşki: Bornova için projelerimiz hazır!
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, adaylık dosyasını Bornova İlçe ...
Büyükşehir Adayı Tugay, Egedesonsöz’e konuştu: Kimse bana özel torpil yapmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Dağ’a ‘Alsancak’ çıkışı: Eğlence merkezlerinde şirinlik yaparak...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
Mehmet KARABEL yazdı... Dünden bugüne ne değişti?
İnce: Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Muhalefet bu seçimde hüsrana ...
30 adaydan ilk buluşma... 'Kaptan' ne mesaj verdi?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin başkan ...
 
CHP İzmir'de kritik seçim zirvesi... Neler konuşuldu/hangi kararlar alındı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka ...
Yeniden Refah İzmir'in 5 ilçede adayları netleşti
31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala ...
İzmir siyasetinde 'Soyer-logo' polemiği!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva