HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2017 Cuma - 11:09

CHP’li Altıok’tan o öğretmenler için Valilik ve Savcılığa çağrı!

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok Kemalpaşa’da gözaltına alınan Eğitim- Sen üyesi öğretmenlerin serbest bırakılması için İzmir Valiliğine ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulundu.

CHP’li Altıok’tan o öğretmenler için Valilik ve Savcılığa çağrı!

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 25 Ocak 2017 sabahı İzmir Kemalpaşa'da gözaltına alınan KESK/Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi kamu çalışanlarına ihraç, sürgün ve cezalarına ilişkin rakamlar veren Altıok, özellikle İzmir'de KESK üyelerine karşı özel bir uygulamanın söz konusu olduğunu belirtti.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ardından açığa alınan bir müfettişlerin KESK üyelerinin ihracı için rapor hazırladığını ve yeniden göreve döndüğünü söyleyen Altıok, "Burada derin bir çelişki söz konusudur" dedi.

Altıok şunları söyledi:

OHAL TÜM MUHALİFLERE YÖNELİK KULANILDI
15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) vatandaşlarımızın gündelik yaşamına etki etmeyecek, vatandaşlarımız bunu hissetmeyecek söylemleriyle uygulamaya geçirilmiştir. Ancak 6. ayına girecek olan OHAL uygulamaları gösterdi ki, OHAL’in sağladığı hukuki olanaklar yalnızca darbe girişimi ve darbecilerle değil toplumun tüm katmanlarından muhaliflere yönelik kullanılmıştır.

AKP ESKİ ORTAĞI İLE MÜCADELE ADINA…
Türkiye’nin en köklü kamu emekçileri sendikası olan KESK ve ona bağlı sendikalar bu sürecin ağır bedelini ödemiştir. KESK ve sendikal mücadele ağır faşizm uygulamalarının altında ezilmek istenmiştir. Sendikal haklar kriminalize edilmiş, örgütlenme hürriyeti ayaklar altına alınmıştır. Sendika üye ve yöneticileri binlerce idari soruşturmaya, yüzlerce adli soruşturmaya maruz kalmıştır. 15 Temmuz sonrası 11 bin 711 KESK üyesi açığa alınmıştır. Açığa alınanlardan 490’ı ihraç edilmiş, 529’u halen açıkta beklemektedir. Yine 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte yayımlanan KHK’lar ve Yüksek Disiplin Kararları ile bugüne kadar 2 bin 522 KESK üyesi ihraç edilmiştir. AKP iktidarı eski ortağı ile mücadele adına ilan ettiği OHAL ile sendikal mücadeleyi ve kamu emekçilerini hedefine almıştır. 

MAHKEME GREVİ SENDİKAL HAK OLARAK ONAYLAMIŞTIR
Bu noktada İzmir’e özel bir anlam yüklendiği ve özel olarak baskı altına alınmak istendiği ifade edilebilir. İzmir’de 29 Aralık 2015 KESK grevinden bugüne aralarında yöneticilerin de olduğu çok sayıda kamu emekçisi açığa alınmış, KHK’larla 7’si Ege Üniversitesi akademisyeni 70 KESK üyesi ihraç edilmiştir. Ayrıca çok sayıda öğretmen, sendikanın almış olduğu iş bırakma eylemine katıldığı için bu soğuk kış günlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il içi ve iller arası olmak üzere sürgün edilmiştir.  Yine çok sayıda sürgün cezası verildiği fakat henüz tebliğ edilmediği bilgisi bize ulaşmıştır. Bu noktada şunu hatırlatmak isterim ki İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2016/2594 sayılı kararıyla 29 Aralık grevine katılan kamu emekçilerine ceza verilemeyeceğini hükmetmiştir. Mahkeme grevi sendikal hak olarak onaylamıştır. İdari cezalar sendikal faaliyeti engelleme suçu oluşturmaktadır ve altında imzası bulunan tüm yetkililer suç işlemektedir. Buna rağmen idari soruşturmalar devam etmektedir. İdari soruşturmaların yanında bir de adli soruşturmalar sürmekte, binlerce kamu emekçisi hukuk devleti ayaklar altına alınarak potansiyel suçlu ilan edilmektedir. İzmir Kemalpaşa’da 25 Ocak 2017 sabahı evleri basılarak gözaltına alınan 17 öğretmen bu akıl dışılığın son örneği olmuştur. Sabit adresli devlet memurları sendikal faaliyetlerinden dolayı sabahın 05:00’inde evleri basılarak gözaltına alınmış ve halen gözaltında tutulmaktadır. Daha önce de aynı soruşturma çerçevesinde KESK üyelerinin ifadesi alınmış fakat Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığının yaptığı gibi sabahın 05:00’inde kimse gözaltına alınmamış, birer suçlu gibi evleri aranmamıştır.

NEDEN BU SÜREÇ İZMİR’DE DAHA AĞIR SÜRDÜRÜLMEKTEDİR?
Neden İzmir’de KESK üyeleri ısrarla onar onar, yüzer yüzer soruşturmaya maruz kalmakta, aylıktan kesme cezası ve sürgünlerle cezalandırılmakta, KHK’larla ihraç edilmekte ve son olarak sabahın 05:00’inde evleri basılarak gözaltına alınmaktadır? Neden bu süreç İzmir’de çok daha ağır sürdürülmektedir? 29 Aralık greviyle ilgili ihraç talebiyle rapor hazırlayan müfettişlerin bir bölümünün FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bilgisi daha önce basına yansımış, bizlere de bu bilgi ulaşmıştı. Öğrenebildiğimiz kadarıyla bu müfettişlerden bazıları yeniden göreve dönmüş ve soruşturmalar yürütmektedir. Burada derin bir çelişki söz konusudur.

SERBEST BIRAKILMA ÇAĞRISINI YİNELİYORUZ
Devlet işlemez hale gelmiş, kamu düzeni bizzat kamu yöneticilerinin keyfi uygulamaları marifetiyle çökmüştür. Bu da yetmezmiş kamu çalışanları sendikal faaliyetlerinden dolayı potansiyel suçlu ilan edilip onca yıllık emekleri yok edilmiştir. Bu çerçevede İzmir Valiliği’nin ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuk devleti ilkeleri sınırları içerisinde hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyor, Kemalpaşa’da gözaltında bulunan KESK/Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin bir an önce serbest bırakılması çağrısını yineliyoruz.

 
Sezen Aksu şarkısıyla ilan-ı aşk!
 
Konak'tan amatöre destek tam gaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP o sloganla sahada: Komşunu tanı, onu dinle, hayatı paylaş!
CHP Genel merkezi, İzmir'de CHP'nin parti okulu yöneticileri tarafından ...
CHP İzmir'de 'düşük profil tartışması' hortladı!
İl eski yöneticisi Karaoğlu, sosyal medya hesabından mevcut yönetimi hedef ...
MHP İzmir’den ‘eczane’ dosyası: 6 önemli öneri
Çok tartışılan eczaneler MHP gündeminde… Halk sağlığının çok önemli olduğunu ...
 
Erdoğan: Trump'la bir an önce, yüz yüze...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika seyehatinden dönüş yolunda açıklamalarda ...
Ankara'dan Yunanistan'a tepki: Darbecileri...
Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmeme kararına Dışişleri Bakanlığı'ndan ...
Bahçeli'den referandum öncesi 'kaos' uyarısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter'daki hesabından referandum açıklaması yaptı.
 
Başbakan: FETÖ'cülerle bölücüler kardeş oldular!
Başbakan Yıldırım, "FETÖ'cülerle bölücüler kardeş oldular, ittifak kurdular, ...
AK Partili vekillerden 'Ahmet Türk'e kelepçe' tepkisi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ...
AK Parti Dikili’de ilçe yönetimi belli oldu
AK Parti Genel Merkezi yeni atamasını gerçekleştirdiği Dikili ilçe başkanının ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva