HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2015 Çarşamba - 19:04

CHP Konak’ta Başak yeniden aday: Benden rahatsız olanları…

İlçede Pazar günü yapılacak kongre öncesi Başkan Mehmet Şakir Başak yeniden aday olduğunu açıkladı. CHP Konak İlçe Başkanı, “Benden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğim” diye konuştu. Başak ayrıca “Bu, köçeklerle zeybeklerin mücadelesidir. Bunu çok iyi anlayın. Biz sadece zeybek oynarken eğiliriz. Onun dışında asla kimse bizim başımızı eğdirmeyecek” ifadelerini kullandı. CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı’nın öncülük ettiği muhalif yapı da Başak'ın karşısına Murat Erginci'yi çıkarma kararı aldı.

CHP Konak’ta Başak yeniden aday: Benden rahatsız olanları…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Delege seçimlerini tamamlayan CHP İzmir Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

Metropolde ilk seçim Konak’ta yapılacak. Pazar günü kurulacak sandık öncesi basının karşısına geçen İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak yeniden aday olacağını açıkladı.

- CHP KONAK’TA BAŞKAN’A KARŞI ‘BAŞKAN’ FORMÜLÜ…




Yoğun katılıma sahne olan toplantıya ilçe yöneticileri de destek verirken Başkan Mehmet Şakir Başak, “Benden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğim” dedi.
 
ASLA BASAMAK YAPMADIK
Göreve geldiği günden bu güne ilçede yaptığı çalışmaları ve değişimleri anlatan Mehmet Şakir Başak, tek dayanağının örgüt olduğunu söyledi. Başak, “Kongrede seçildiğimde ‘Bu örgütün dışında kimseyi takmayacağım kimseyi önemsemeyeceğim’ dedim. Öyle de yaptım. Bu koltukların kendi menfaat ve hedeflerine gitmek için kullananlara karşı bütün gücümüzle 500 gün çaba sarf ettik.  Dört seçim geçirdik. Çok projeler geliştirdik. Bu örgütü asla basamak yaptırmadık” diye konuştu.
 
MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DAHA BÜYÜK ONUR
Partiden menfaat sağlamak isteyen yöneticilere karşı mücadele ettiğini ve başkanlığı sürecinde hiçbir menfaat sağlamadığını söyleyen Başak, “Sözüm bu koltukları amaç edinenlere, sözüm bireysel menfaatlerine kavuşmak için bu partiyi kullananlara… Bu örgüt artık buna izin vermeyecek. CHP’nin Konak İlçe Başkanı olmak benim için milletvekilliğinden daha bir onur. Bana inananlar, güvenenler, güç verenler tahmin ediyorum ki onların başlarını önüne eğdirmedim. Biz önce kendi içimizde devrimi gerçekleştirmek için yola çıktık. Kongrede bana destek veren 133 üyeyi hiç unutmayacağım. Beni çok iyi tanımadıkları halde beni bu koltuğa oturttular. 500 gün boyunca ilkesel bir mücadele verdik” ifadelerini kullandı.


 
ZEYBEKLERLE KÖÇEKLERİN MÜCADELESİ!
Örgüte mesaj veren Başak, “Folklorde iki oyun vardır. Bu, köçeklerle zeybeklerin mücadelesidir. Bunu çok iyi anlayın. Biz sadece zeybek oynarken eğiliriz. Onun dışında asla kimse bizim başımızı eğdirmeyecek.  Ben böyle geldim böyle devam edeceğim. Kapıları kapatıp bu örgütleri dizayn etmeye çalışanlara karşı Konak’ta bir devrim gerçekleşti. Bu örgütler artık buna izin vermeyecek. Bizim gibi siyasiler var artık.  Bana ‘sert mizaçlı’ diyorlar. Biz hümanist ve gönlü açık insanlarız. Kapım asla kapanmayacak. İkbal peşinde değilim. Bu partinin içinde bireysel çıkarını partinin üstünde gören bir anlayışın varlığını söylemek zorundayım. Beni istemeyenler,  örgütü dizayn etmek isteyeler size sesleniyorum. Eski tas eski hamam geçti. Bu yürekler bir araya geliyor. Siz olmazsanız adım atmam” şeklinde konuştu.
 
RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM
Göreve gelir gelmez 113 mahallenin hepsini gezdiğini, 134 kişiye iş bulduğunu söyleyen Başak, “500 gün önce göreve geldiğinde partinin kasasında 341 lira, 27 bin lira da borcu olduğunu belirterek, “Bin 300 lira elektrik faturası vardı,  çiçek parası iki yıllık 20 bin liraydı. Bundan sonra Konak İlçe Başkanı olarak hiçbir yere çiçek göndermeme kararı aldım. Şu anda 1 lira borcumuz yok, 35 bin lira paramız var. Burası benim namusum, onurum, canım. Ben siyaseti böyle yapıyorum. Birileri rahatsız olacak. Söz veriyorum rahatsız etmeye devam edeceğim.  Delegeyi gezip ‘gel bana oy ver’ demem artık. Delegenin vicdanına bırakıyorum. Bu görevi verirlerse bugüne kadar yaptığımın en az bir kat enerjimi burası için harcayacağım” dedi. 


 
SAYGILI İLE YARIŞMAKTAN ŞEREF DUYARIM
Başak kongrede kendisine rakip olarak adı geçen CHP Partili Meclisi Eski Üyesi Hüseyin  için de yorum yaptı. CHP Konak İlçe Başkanı, “Hüseyin Saygılı arkadaşımız adaylık düşünüyordu. Tahmin ediyorum olasılığı da var. Eski PM üyemiz. Onunla yarışmaktan şeref duyacağım. Ona da başarılar diliyorum. Bu örgüt kongresini sağlıklı yapar. Seçilirse de o arkadaşlarımın yanında da aynı şevkle duracağım. O arkadaşlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

RAKİBİ BELLİ OLDU
Mehmet Şakir Başak’ın adaylık açıklamasının ardından karşı aday çalışmalarını sürdüren yapı Murat Erginci isminde uzlaştı. Parti eski Meclis Üyesi (PM) Hüseyin Saygılı’nın öncülük ettiği Başak muhalif yapı akşam saatlerinde yapılan toplantıdan sonra Murat Erginci’yi Başak’ın karşısına aday olarak çıkarma kararı aldı.
 
 

 
IŞİD Mısır uçağını meşrubatla düşürmüş
 
Ve AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancak delegesi 19 Kasım 2015 Perşembe 13:35

konak'ta şakir başak ne yazik ki yali ile hareket ederek ortaya koydugu basariyi golge dusurmumstur. yali tayfasinin adami olarak damgalanmasi onun zaten egildigini gosterir. yazik kendi söyledigine ilk kendi ortak olmuş. Sakir basak basariliydi ama bu hareketi ile bizleri kusturdu. degisim olacak

Yorumu oyla      18      6  
Mustafa 19 Kasım 2015 Perşembe 11:08

Keşke köçek ve zeybek benzetmesini yapmasaymış !

Yorumu oyla      20      6  
Kadifekale 18 Kasım 2015 Çarşamba 21:21

Memet Şakir başak onurumuzdur

Yorumu oyla      19      20  
cengız cansız 18 Kasım 2015 Çarşamba 21:07

baskanım basarılar dılıyorum yolun acık olsun gercek örgut baskanısın

Yorumu oyla      16      18  
ege mar-der 18 Kasım 2015 Çarşamba 20:48

Izmir de düzgün siyasi duruşu ile örnek başkan Atatürkçü yapısı örgüt yönü ağır çalışkan bir başkanın bizler de yönetim olarak emrindeyiz

Yorumu oyla      17      19  
mehmet şerif demir 18 Kasım 2015 Çarşamba 20:02

yolun açık olsun kayitsız şarsız yanındayım

Yorumu oyla      18      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Figen Yüksekdağ hakkında 'Silvan' soruşturması
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ...
CHP'li 60 eski vekilden kurultay açıklaması
CHP'li 60 eski milletvekili CHP'de yaşanan kurultay tartışması hakkında açıklama yaptı.
Delegeliği düşürülen Buğa’dan sert açıklama
İl yönetim kurulu toplantısında cinsiyet kotasına uymadığı gerekçesi alınan ...
 
Davutoğlu-Çipras zirvesi sonrası ilk mesajlar
Başbakan Davutoğlu ile Yunan mevkidaşı Çipras, Çankaya Köşkü'ndeki görüşmelerin ...
CHP Konak’ta başkana karşı ‘başkan’ formülü mü?
CHP’de Pazar günü ilçe kongresi gerçekleştirilecek Konak’ta mevcut İlçe ...
AK Parti İzmir’den ‘kaynaşma’ harekatı: İlk durak Eskişehir
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il başkanları toplantısında teşkilatların ...
 
Köşk ile Saray arasında kabine ve ‘Babacan’ pazarlığı!
Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini resmen almasının ardından Ankara ...
‘3K’li manidar paylaşım: CHP’li Başkan’ın hedefinde kim var?
CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü il yönetim kurulu toplantısının yansımaları ...
MHP Meclis Başkanı adayını değiştirdi!
MHP'nin Meclis Başkan adayının Yusuf Halaçoğlu olduğu açıklandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva