HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2021 Perşembe - 15:42

CHP Karabağlar Meclis üyelerinden AK Partili isme: Yalancı, ifitracı!

CHP Karabağlar Belediye Meclis üyeleri, AK Partili meclis üyesi Faysal Acar’ın Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

CHP Karabağlar Meclis üyelerinden AK Partili isme: Yalancı, ifitracı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karabağlar Belediye Meclis üyesi Faysal Acar’ın pazaryeri üzerinden Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun hedef almasını eleştirdi.

Acar’ı hedef alan belediye meclis üyeleri, “Faysal Acar beyefendi yalan söylemekte, iftira atmakta, ayrımcı ve kişisel çıkarlarını ön plana alan davranış sergilemektedir” açıklamasında bulundu.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Gerçekleştirdiği, yaşama geçirdiği her uygulamada sadece ama sadece Karabağlar insanının çıkarlarını gözeten ve yaşam standardını yükselten bir belediyedir Karabağlar Belediyesi. Bu doğrultuda, Karabağlar’a kazandırılan yapıları ve değerleri tek tek yazmamıza gerek yok çünkü insanlarımız hepsini biliyor.

Söz konusu önemli yatırımların bir kısmı ise kapalı pazaryerleridir. Bu mekanlar, pazaryerleri esnafımızın ve tüketicilerimizin çok daha sağlıklı, her bakımdan yeterli ve güvenli alışveriş yapabilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmiş, yasal normlara uygunluğu dikkatle yerine getirilmiştir.

1 Haziran 2021 tarihli meclis toplantısında, Karabağlar Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Faysal Acar beyefendi belediye başkanımıza ve belediyemize pazaryerleri ile ilgili olarak suçlayıcı bir konuşma yapmıştır.

Söylediklerinin hiç birinin doğru olmaması bir yana, belediye başkanımızın meclis toplantısında yaptığı kapsamlı açıklamalara ve ayrıca suçlamayı yapan meclis üyesinin kendisinin de yasal hiçbir sorun görmediğini belirtmesine rağmen çapsız, yalan ve çıkarcı iddialarını yazılı ve görsel yandaş medyaya yansıtmıştır. Yandaş medyanın ‘mal bulmuş mağribi’ gibi konuya atlaması ise bizleri hiç şaşırtmamıştır.

Bizler, Karabağlar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak gerçekleri bir kez daha halkımıza anlatmayı görev biliyoruz.

-Kapalı pazaryerlerinde var olan tuvalet ve çay ocaklarının işletilmesi bir protokol çerçevesinde İzmir Pazarcılar Odası yönetimine devredilmiştir.

-Kapalı pazaryerlerimizde adı dönerci dükkanı diye geçen, ayrı herhangi bir bölüm yoktur.

-Protokol kapsamında tuvalet ve çay ocaklarının temizliği, gerekli malzemenin temini, iş güvenliği, su ve elektrik ödemeleri tümüyle İzmir Pazarcılar Odası’nca sağlanmaktadır.

-Çay ocaklarında satılacak ürünler ilgili yasal mevzuatların gerektirdiği hükümlere uygun olacak, bundan İzmir Pazarcılar Odası yönetimi sorumlu olacaktır.

-Karabağlar Belediyesi ile İzmir Pazarcılar Odası arasında yapılan protokol gereği olarak tuvaletler ve çay ocakları için işgaliye bedelleri düzenli olarak İzmir Pazarcılar Odası tarafından belediyemize ödenmektedir.

Her yönüyle yasal mevzuatın gerekleri göz önünde tutularak büyük bir titizlikle halkımızın kullanımına sunulmuş olan kapalı pazaryerlerimiz İzmir Pazarcılar Odası ile birlikte yönetilmekte, halkımızın tüm gereksinimlerinin karşılanmasına özen gösterilmektedir.

Hal böyleyken, söz konusu meclis üyesi neden pazaryerlerini gündeme getirmektedir, soru budur! Aldığımız duyumlara göre İzmir Pazarcılar Odası genel kurulunda katıldığı seçim ile ilgilidir. Kendisinin İzmir Pazarcılar Odası yönetimine yönelik kişisel eleştirilerinin yeri Karabağlar Belediyesi Meclisi değildir.

Söz konusu meclis üyemiz, şirket belediyeciliği değil toplumsal belediyecilik şiarından hiç sapmadan, Karabağlar ilçesinde kötü ekonomi yönetiminin ve üstüne binen pandeminin tüm olumsuzlukları ile canla başla mücadele etmekten bir an bile kaçınmayan belediyemize yönelik söylenecek bir şey bulamamıştır.

Karabağlar Belediyesi’nin 37 meclis üyesinin 36’sını özellikle tenzih ederek diyoruz ki;

Faysal Acar beyefendi yalan söylemekte, iftira atmakta, ayrımcı ve kişisel çıkarlarını ön plana alan davranış sergilemektedir”

 
Kedi yavrularına gözü gibi bakıyor
 
Başkasının kartını kullanırken tespit edildiler: Ceza yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir soruyor: 'Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman ...
AK Parti Karşıyaka'dan 'anıt' tepkisi!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde kabul edilen Azerbaycan, Kırım Türk ve ...
Cumhur İttifakı'ndan Aliağa çıkarması ve hizmet raporu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ...
 
AK Partili Nasır: Deprem konusu siyaset üstüdür
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır; 30 Ekim depreminden sonra hükümetin ...
Askeri Ceza Kanunu komisyondan geçti
Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ...
Kılıçdaroğlu'ndan mesaj seli: İzmir'den Erdoğan'a 'dikta' salvosu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuk'taki ...
 
İYİ Partili Buğra Kavuncu'ya FETÖ'den takipsizlik
Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın iddiaları üzerine FETÖ'den soruşturma ...
İlçede dengeleri değiştirecek transfer... Memleket Partisi'ne yeşil ışık yaktı!
Cumhuriyet Halk Partisi'nden 20 yıl boyunca Menemen Belediye Başkanlığı ...
Memleket Partisi İzmir İl Yönetimi belli oldu
Memleket Partisi'nde İzmir'in ilk kurucu il başkanı olarak Cüneyt Oğuz'un ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva