HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2021 Cuma - 15:53

CHP Karabağlar'dan AK Parti'ye 'TOKİ' yanıtı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut projesinin yapım ihalesi, yargı kararıyla iptal edildi. Konu ile ilgili olarak AK Parti cephesinden gelen eleştirilere CHP'den yanıt geldi.

CHP Karabağlar dan AK Parti ye  TOKİ  yanıtı!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar'da AK Parti ile belediyeyi karşı karşıya getiren üniversite alanına TOKİ konutu yapılması konusunda yargı ikinci kez belediyeyi haklı bulmuştu.

Plan revizyon çalışmaları sürerken TOKİ yeni bir hamle yaparak 80 hektarlık alanın 42 hektarında konut inşaatı yapılması için ihale kararı almıştı. Belediye alanın tamamen üniversite alanı olmasının gerektiğini savunarak süreci yeniden mahkemeye taşımıştı.

Alanda inşaat çalışmaları hızla başlatılırken başvuruyu değerlendiren Ankara 4. İdare Mahkemesi, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağına hükmetti.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise belediyeyi hedef alarak "Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ! Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak" demişti.

Kaya'nın sözlerine ise CHP'den yazılı tepki geldi. Karabarğlar İlçe Örgütü ve CHP Belediye Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada "Uzundere’de 101 hektarlık bir başka alanda türlü usulsüzlüklerle binlerce konut yapan AKP’nin o zaman aklına gelmeyen dar gelirli ve dezavantajlı gruplar söylemi, bugün 80 hektarlık yeni talan için sorumsuzca ve acımasızca kullanılmaktadır (Bugüne kadar hep yaptıkları gibi!). Ne belediyemiz, ne ilçe örgütümüz ve ne de partimiz zaten zor koşullarda yaşam savaşı vermekte olan insanlarımızın zorluklarının sömürülmesini görmezden gelme lüksüne sahip değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır!" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlarİlçe Yönetimi ve Cumhuriyet Halk PartisiKarabağlar Belediyesi Meclis Grubu olarak, her zaman halkımızın gerçekleri bilmesinin, hepimizin sağlıklı, mutlu ve anlamlı bir geleceği için yaşamsal önemi olduğunun bilinci ile aşağıdaki açıklamayı gerekli bulmaktayız.

Ülkemizin her geçen gün giderek derinleşen sorunları olduğu ortadadır. Hatta bu sorunlar; içimizi acıtan, yüreklerimizi burkan bir şekilde, insanlarımızın kendilerini yok etmelerine kadar varmıştır.

İnsan hakları, adalet, huzur, ahlak, sağlık, eğitim, kültür, siyaset ve nihayet ekonomi olarak cumhuriyet tarihinin en kötü, en acımasız ve öngörüden yoksun dönemini yaşadığımızı görüyoruz. İnsanlarımızın iyi niyeti sonucu ele geçirildiğini düşündüğümüz maddi ve manevi tüm değerlerimiz acımasızca talan edilmekte, her türlü kötülük sıradanlaştırılmaktadır.

Bir yıldan fazladır devam eden zor ve çetrefilli pandemi koşullarında, Karabağlar’da yaşayan insanlarımızın yokluk ve yoksunluğuna, elimizden geldiğince derman olmaya, her şeye rağmen gereksinmelerini gidermeye, tüm gücümüzle onları sevgi ve saygı ile kucaklamaya çalışıyoruz.

Yıllardır, yapacaklarını vaat ettiklerini yapamayanlar şimdi de sorumluluklarından kurtulmak için yine yoğun bir saldırı ile yerel yönetimi ve tabi Karabağlar Belediye Başkanı’nı suçlamaya çalışıyorlar. Bu, tüm ülkede izledikleri yöntemdir. Onlar, hiçbir olumsuzluk ya da kötülükten sorumlu olamazlar, iktidardırlar ama tüm olumsuzluklar onların dışında onlara rağmen yapılan her şeydir.

Karabağlar’da son olarak ısrarla gündeme getirdikleri konunun kısa ve öz gerçeği şu şekildedir:

Karabağlar Belediye Meclis üyelerinin tümü (AKP’li üyeleri de dahil olmak üzere!!!) ortak karar alarak Uzundere bölgesindeki 80 hektarlık tüm alanın üniversite yerleşkesi olmasını istediklerini belirttiler. Bunun üzerine tüm partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar hep birlikte bu isteme sahip çıktılar.

Bir süre sonra AKP ileri gelenleri (Ne olduysa oldu!) fikir değiştirdiler ve alana konut yapılmasına karar verdiler. Önce lüks konutlar yapıp satarak üniversiteninbinalarını yapacaklarını, ardından dar gelirlilere konut yapacaklarını (ki bu aşamada artık üniversite binalarından söz edilmemektedir!), nihayet son olarak dar gelirlilere ve dezavantajlılara konut yapacaklarını belirttiler. Belediyemiz her aşamada konunun takipçisi oldu ve bu talanı, ilgili mahkemeden, önce yürütmeyi durdurma kararı alarak (Ocak 2020), son olarak da yapım ihalesinin iptal edilmesi ile (Mayıs 2021) durdurdu.

Uzundere’de 101 hektarlık bir başka alanda türlü usulsüzlüklerle binlerce konut yapan AKP’nin o zaman aklına gelmeyen dar gelirli ve dezavantajlı gruplar söylemi, bugün 80 hektarlık yeni talan için sorumsuzca ve acımasızca kullanılmaktadır (Bugüne kadar hep yaptıkları gibi!). Ne belediyemiz, ne ilçe örgütümüz ve ne de partimiz zaten zor koşullarda yaşam savaşı vermekte olan insanlarımızın zorluklarının sömürülmesini görmezden gelme lüksüne sahip değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır!!!

Uzun uzun anlatmak gereksizdir, halkımızın her bireyinin gözünde deşifre olmuşlardır ve artık yapmak yerine suçlamak tek çareleridir, tüm ülkede olduğu gibi…

Karabağlar belediyesinin vizyon ve misyonuna sosyal demokrasinin zenginliğini, gücünü ve insani değerlerini sağlayan başta belediye başkanımız, ilçe örgütümüz ve meclis üyelerimiz her türlü engellemeye rağmen, halkımızın yararına olacağını düşündükleri gerçekçi ve bilimsel tüm girişimlere her zaman olduğu gibi katkıda bulunmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra her türlü yasal ve insani uyarılarımızı da çekinmeden, gerekçeleriyle yapacak ve gelişmeleri halkımızla paylaşmayı sürdüreceğiz.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer; yine her zaman olduğu gibi Karabağlar halkının ve halkın yerel yönetiminin içinde, yanında, yakınında olacağız, bu da böyle biline!"

 
İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı'dan 'normalleşme' uyarısı: Yeni pike davetiye!
 
İzmir'deki kanlı kavgada ifadeler çıktı: 'İş yerime kızlar geldiği için kıskandılar'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan iktidara 'müjde' eleştirisi
17 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnafa ...
Erdoğan'dan yargı reformu açıklaması
Yapımına 2013 yılında başlan Kuzey Marmara Otoyolu tamamlandı. Açılış ...
CHP'li Sertel'den değişen basın kartı yönetmeliğine eleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Basın Kartı Yönetmeliği değişti. ...
 
CHP’li Polat’tan düğün salonu işletmecileri için kanun teklifi
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, koronavirüs salgını sebebiyle ...
'Gazze'de yaşananların tek sorumlusu İsrail'dir'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu New York'ta, BM'nin Gazze toplantısında açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan seyircisiz maçlar için açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seyircisiz oynanmak zorunda kalınan ...
 
İYİ Parti İzmir’de Gençlik Kolları’na yeni başkan!
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda gençlik kollarına yeni başkan atandı.
İzmir'de Cumhur İttifakı'ndan sürpriz zirve
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel ...
Man Adası davasında karar çıktı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları nedeniyle açılan ve istinafın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva