HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2022 Salı - 08:42

CHP Kampı'nda gündeme gelmişti… İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘küskünler’ yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Seferihisar’da gerçekleştirilen ‘meclis üyeleri kampı’nda gündeme gelen ‘İYİ Parti ile CHP'li küskünlerin yakınlaştığı’ iddiaları ile ilgili konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Biz kendi siyasi çalışmamızı yapıyoruz. Millet İttifakına ya da  İzmir’de ‘şu partisine küsmüş hadi gidip kazanalım’ gibi bir durumumuz yok” ifadelerini kullandı.

CHP Kampı nda gündeme gelmişti… İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘küskünler’ yanıtı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise ‘meclis üyeleri’ kampında bir araya gelmişti.

Toplantıda söz alan meclis üyeleri birçok soruna dikkat çekerken, en dikkat çekici söylemlerden biri ise CHP Urla Meclis Üyesi Ali Yanar’ın İYİ Parti için kullandığı ifadeler oldu. İYİ Parti’ye oy geçişi konusunda uyarıda bulunan Yanar, “İlçe başkanımızın görevlendirmesi ile 6’lı masa ve kitle örgütleri ile dernekleri ziyaret ediyoruz. Bizim büyüttüğümüz, demokratik yapıyı geliştirdiğimiz İYİ Parti ile yaptığımız toplantılarda şunu gördük. Hepsinin kafası MHP kafası ve İYİ Partili arkadaşlar çalışırken yerle endeksli çalıyor ve CHP’nin küskülerini yanlarına çekiyorlar. Bu ciddi bir tehdittir. İYİ Parti bu konuda dikkat edilmelidir” sözlerini kullandığı iddia edilmişti.

SADECE URLA ÜZERİNDEN BAKMAMAK LAZIM
Gündeme düşen iddia ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu söylem ilçe belediye meclis üyesinin kendi tespiti mi, kendisinin şahit olduğu bir konu mu onu bilmiyorum. Ancak bizim İzmir’de 30 ilçede hem üye sayımız artıyor hem de açıklanan anketlerde ki 1-11 Kasım arasında yüzde 23,8 oy oranı çıkıyor… Biz üyelerimizin kimin hangi siyasi partiden, hangi görüşten  olduğuna bakmıyoruz. Hatta geçmişinde siyaset var mı diye de sormuyoruz. Ancak bizim yeni kazandığımız üyelerin büyük bölümü ilk defa bir partiye üye olanlar. Geçmiş dönemde farklı siyasi partilere oy vermiş ancak üyeliği bulunmayan insanlar. Buna sadece Urla üzerinden bakmamak lazım. Tüm ilçelerimizde böyle. Bu parti İzmir yüzde 11,3 almış bir parti iken şimdi yüzde 23,8 oy alacak duruma gelmiş. Bizler her siyasi partiden, her siyasi partiye oy veren kesimden üyelikler de yapıyoruz. Mevcut kongre sürecimizde bu üyelerden yönetim kurulu üyeleri de olacaktır” dedi.

KİMİN PARTİSİNE KÜSKÜNLÜĞÜ VAR BİLEMEYİZ
‘Küskünlere özel çalışma’ gibi bir durum olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Kırkpınar, “Kesinlikle hayır. Biz kimin kendi partisine küskünlüğü var bilemeyiz. Bizim böyle imkanımız yok. Biz kendi çalışma programımız kapsamında kapı çalıp STK’ları ziyaret ediyoruz. Bin 295 mahalle var ve şu an girdiğimiz mahalle sayısı bini aştı. Biz kendi siyasi çalışmamızı yapıyoruz. Millet İttifakına ya da  İzmir’de ‘şu partisine küsmüş hadi gidip kazanalım’ gibi bir durumumuz yok” diye konuştu.

13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI OLMADIKTAN SONRA…
Bu tür iddiaları ittifakı zedelemek için yapılıp yapılmadığı sorusunu da değerlendiren Kırkpınar, “Onu ben bilemem… Bu ittifak seçimden seçime kurulan bir ittifak. 6’lı masanın bir paydaşıyız, ikinci büyük partisiyiz. Millet İttifakı ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Önümüzdeki süretçe millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı 13’ncü cumhurbaşkanı olmadıktan sonra  bunların hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

 
Muhittin Akbel yazdı… ‘Gevrek gevrek gülmeyin bari!’
 
Bakanlık açıkladı... İki ilçede yeni SİT kararları!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 22 Kasım 2022 Salı 11:15

Iyi partinin oluşmasına kim yardım etti? Bunu bilmeyen yoktur,her iyiliğin karşısında kötülük vardır derler bu gün için rabbiyessir masalını piyasaya süren ve bu iyilikler çabuk unutuldu siyâset demekki doğru insanların yapacağı bir iş değıl...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı'ndan İzmir'de tam kadro zirve... Neler konuşuldu?
Cumhur İttifakı İzmir’de kritik toplantıyı tamamladı. AK Parti ve MHP ...
CHP'den harekata destek: Terörle mücadelemiz meşrudur
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı ...
Adalet Yürüyüşü’ne destek vermekten yargılanıyordu… Beraat kararı çıktı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlayan ve 25 gün ...
 
Bakan açıkladı: 2022'de 225 kadın katledildi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2021'de 309 kadın cinayeti ...
AK Partili Dağ’dan CHP’ye ‘harekat' çıkışı: Neden sessiz kalıyorsunuz?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Pençe-Kılıç Harekatı üzerinden ...
Hain saldırıdan CHP İzmir Milletvekili Polat'ı kahreden haber!
Gaziantep'in Karkamış ilçesi YPG/PKK mensupları tarafından yapılan hava ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan, Soylu'ya tazminat davası!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'şerefsiz' diyen İçişleri ...
Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan ...
CHP'li Özel: Kılıçdaroğlu ciddi bir farkla kazanır
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva