HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2023 Pazar - 10:49

CHP İzmir’in ilk sıra adayları Gökçen ve Taşkın kimdir?

CHP’nin İzmir milletvekili aday listeleri netleşti. İzmir 1’inci Bölge 1.sırada CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın yer alırken 2.Bölge 1.sırada CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Göçken yer alması dikkat çekti.

CHP İzmir’in ilk sıra adayları Gökçen ve Taşkın kimdir?

EGEDESONSÖZ- CHP milletvekili aday listeleri netleşti. Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise iki bölgede ilk sıralara genel merkez kontenjanından iki isim yerleşti.

İzmir 1’inci Bölge 1.sırada CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın yer alırken 2.Bölge 1.sırada CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Göçken yer aldı.

CHP İZMİR'İN VEKİL LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GÖKÇE GÖKÇEN KİMDİR?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 24 Eylül 1991'de İstanbul'da doğmuştur.

Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Gökçe Gökçen, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansını sürdürmektedir.

Eğitim hayatı sırasında İngiltere, Fransa ve ABD’de dil öğrenimi için bulunan Gökçe Gökçen, Belçika’da Erasmus programına katılmış, Fransa’da Strazburg Üniversitesi’nde insan hakları yüksek lisans dersleri almıştır.

2016 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Gökçen, Fransa’da Montpellier Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak da bulunmuştur.

2010 yılında referandum çalışmaları sırasında CHP'ye katılan Gökçe Gökçen, 2010-2014 yılları arasında CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

2011 yılında gençlik kollarının yeni anayasa konusundaki önerilerini derleyen yerel komisyonda aktif olarak görev almıştır.

2013 yılında CHP Gençlik Kollarını temsilen ilk uluslararası görevini Litvanya’da yerine getiren Gökçen, 2014 yılında CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

 2015’te İsviçre’de yapılan kongrede Avrupalı Genç Sosyalistler (Young European Socialists - YES) Başkan Yardımcısı seçilmiştir ve Avrupa’da sosyalist ve sosyal demokrat partilerin gençlik örgütlerinin çatı kuruluşu olan Avrupalı Genç Sosyalistlerde dış ilişkiler ve feminizm alanında iki yıl görev yapmıştır.

2015 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın tüzük komisyonunda yer alan Gökçen, CHP Gençlik Kolları’nın tüzük önerileri konusunda çalışmıştır.

Galatasaraylılar Derneği, SODEV, Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği üyesi olan Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilmiştir ve CHP'de Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Gökçe Gökçen, İngilizce ve Fransızcayı iyi derecede ve İtalyancayı başlangıç düzeyinde bilmektedir.

Gökçen ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin "FETÖ'nün Siyasi Ayağı" isimli kitapçığının toplatılmasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun tamamına açılan soruşturmalar sonucunda milletvekilliği unvanı bulunmayan tek üye olan Gökçen hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret, kamu görevlisine iftira, Cumhurbaşkanına hakaret, Cumhurbaşkanına iftira ve Cumhurbaşkanına fiili saldırı suçlamalarıyla üç ayrı dava açıldı.

YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR?
Türk siyasetçi ve siyaset bilimci. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

2009 yılında doçent, 2015 yılında profesör unvanı aldı. 11 Ocak 2016'da 1128 akademisyenin imzasıyla yayımlanan Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı için Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edildi.

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladı. 3-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 36. CHP Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimde Parti Meclisi'ne girdi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul I. Bölge’den milletvekili adayı gösterildi, fakat seçilemedi.

25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 37. CHP Olağan Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne seçildi ve 10 Ağustos 2020 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

 
Büyükşehir'den 4 yılda 18 milyarlık yatırım!
 
Kumarbazlar mühür tanımadı... 58 kişiye 235 bin TL ceza!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NAZAR BONCUĞU 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:50

İZMİRLİNİN OYU ATATÜRKÇÜ MUHARREM İNCEYE MEMLEKET PARTİSİNE....

Yorumu oyla      2      4  
Hüseyin EKİNCİ 10 Nisan 2023 Pazartesi 15:39

Memleketlerinde neden aday olmadılar İzmir''den aday gösterildi İzmir adaylarının haklarını gasp ettiler bu tutumlar benim içime sinmiyor seçildikten sonra yüzlerini gören yok tuncan Özkan''a defalarca TLF. Açtım TLF çıkmadı danışmanına not bıraktım geri dönmedi şimdi ne yüzle yine İzmir''den aday gösterildi yeter yeter İzmirlileri yapılan haksızlık yeterrr.

Yorumu oyla      4      3  
Ali Kemal 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:26

Aile olarak 2862 oyu varmış, beğenen 20 kişi :))))

Yorumu oyla      2      3  
feti 10 Nisan 2023 Pazartesi 09:33

gökce hanım istanbul istanbul istanbul.diyor hayatı izmir semtlerini bilmez garibim.kk bir oy bir oy işci partisine

Yorumu oyla      6      4  
Lombak-Bir Şişli.Fetişi 9 Nisan 2023 Pazar 23:38

Hayri İnönü Sarıgül'ün adaylığına ne dedi acaba. Emir korkusu mu sardı acep?

Yorumu oyla      4      3  
Ako 9 Nisan 2023 Pazar 22:19

Ben 2•bölge üyeliyim ve iddia ediyorum bulunduğum bölgenin köyleri,koylarını,dağlarını,sokaklarını,ilçelerini,ovalarını,derlerini,tarlalarını,yollarını en iyi bilirim bölgemden aday olan arkadaşa rehberlik etme adına hem zamanım ,hemde imkanım var fedakarca katkı koymaya hazırım

Yorumu oyla      3      3  
Ceyhan 9 Nisan 2023 Pazar 22:06

Hayırlı olsun, Google haritalar iyi iş yapacak bu seçimde.

Yorumu oyla      6      3  
kemal gür 9 Nisan 2023 Pazar 19:24

İ İzmirli aday yok oy da yok

Yorumu oyla      13      5  
Partisiz 9 Nisan 2023 Pazar 16:41

Bu ülkede demokrasi ve adalet anlayışı ne zamana kadar sürecek acaba? Mitinglere kimler katılır diyerek düşünüyoruz onun için de ucuz gündelik ve saatlik bindirme alkış yapacak slogan atabilen seçmen topluluğu şirketi kurmak için yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz tüm seçime katılan partilere anahtar teslimi miting seçmenleri temin edilecek,sesleri kuvvetli olanlar aralara yerleştirip partinin verdiği sloganlar gür şekilde arttırılacak,ücreti de alan büyüklüğüne göre tespit edilerek miting başlangıcında tahsil edilecektir,çünkü işi sağlama almak gerekiyor,parti içinde bir yere getirilemeyen arkadaşlar ile böyle bir projeyi tüm seçimlerde uygulamak istiyoruz ras gele...

Yorumu oyla      4      3  
Bornovalı 9 Nisan 2023 Pazar 16:33

İzmir 1. Ve 2. Bolge 1. leri İzmir lilerin tanımadığı ve İzmiri hiç tanımayan, İzmire hiç bir yararı olmayacak kişiler. Bu durumu İzmirli senelerdir CHP de yaşıyor. Bu sefer bence İZMİRli gerekeni yapar ümidindeyim. UMARIM BU İZMİRLİNİN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE ETKİ ETMEZ !

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de milletvekili aday listeleri belli oldu!
CHP’de milletvekili adayı olacak isimler belli oldu. İzmir 1’inci Bölge ...
İYİ Parti İzmir’de temayül sonrası kaos! Bezircilioğlu’ndan zehir zemberek şikayet raporu
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, milletvekili aday adayları ...
DSP'den istifa etti... 'Oyum Kılıçdaroğlu'na!'
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı ...
 
Zafer Partisi seçim manifestosunu açıkladı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin seçim manifestosunu ...
AK Partili Saygılı'dan sandık mesajı: Yaparsa AK Parti yapar
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ilçe teşkilatları turuna hız ...
Aday listelerinin YSK'ya sunulması için son gün
Siyasi partilerin 14 Mayıs seçimlerine katılacakları milletvekili aday ...
 
Listelerde son gün... Üç partide son durum ne?
14 Mayıs seçimlerine giderken siyasi partilerde liste çalışmalarında sona ...
Adaylık başvurusu yapmamışlardı... Kılıçdaroğlu’ndan iki isme ‘dosya’ talimatı!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP ve İYİ Parti’de 'fermuar il' sayısı 16’ya çıktı
CHP ve İyi Parti’nin üzerinde çalıştığı fermuar modelinde üzerinde anlaşılan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva