HABERLER>POLİTİKA
30 Ağustos 2017 Çarşamba - 15:24

CHP İzmir iki bayramı bir arada kutladı… AK Parti’den ayrılan isme rozet takıldı!

İzmir İl Örgütü’nün alternatif olarak düzenlediği Zafer Bayramı etkinliğinde AK Parti’den istifa eden Karabağlar meclis üyesi Osman Çokcan’a parti rozeti takıldı. Örgüt ayrıca kurban bayramı bayramlaşmasını da gerçekleştirdi.  

CHP İzmir iki bayramı bir arada kutladı… AK Parti’den ayrılan isme rozet takıldı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninin ardından Belkahve’de düzenlenen programa katıldı.

Örgüt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümünde Belkahve’de bulunan Ata Anı Evi’nde gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde bir araya gelirken ayrıca Kurban Bayramı bayramlaşması da gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda partilinin katıldığı program CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse ve Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın anıta çelenk koymasının ardından başladı.

CUMHURİYETİN TEMELLERİNİ GÜÇLENDİRECEK OLAN YİNE BİZLERİZ

Genel Sekreter Sındır törende yaptığı kısa konuşmada, “Bu alanda bulunan herkeste heyecan var. Bu uzun zamandır görüşememenin verdiği heyecan.  Partimizde bulunan yol arkadaşlarım, partimize gönül veren İzmirliler, Genel Başkanımızın sizlere selamını getirdim. 30 Ağustos deyip geçmek pek mümkün değil. 30 Ağustos kan ve göz yaşı ama özgürlük karar ve inancıyla yaşamı yitirmek pahasına verilmiş bir mücadeledir. Arkasına bakmadan kaçan Yunan kuvvetlerinin 10 gün sonra İzmir’den Anadolu’yu terk ettikleri süreçtir. Şimdi de adaleti kimsenin ayakları altında ezdirmeyecek olan bizler varız. Cumhuriyet nasıl kurulduysa bu zaferler şehitlerimiz tarafından nasıl kazanıldıysa 2019’un hangi ayı olursa olsun, önümüzdeki hangi yıl seçim olursa olsun iktidara gelip cumhuriyetin temellerini güçlendirecek olan yine bizleriz” açıklamasını yaptı.

MÜCADELEMİZ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR

İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bu güzel, anlamlı tarihi günde böyle değerli bir mekanda birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bornova’nın değerli başkanına bu mekanı bize tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Bugün burada ebedi başkomutanımız ve silah arkadaşlarının milletten aldığı güçle kazandıkları tarihin gördüğü en büyük zaferlerden birinin 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos günü aziz milletimiz ya istiklal ya ölüm diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmıştır. Bu topraklardaki insanların asla tutsak yaşayamayacağını dünyaya göstermiştir. Halkımızın yaktığı adalet ışığı birçok mazlum millete umut olmuştur. Mücadelemiz tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.  

2019’DA HALK İKTİDARINI KURACAĞIZ

Güven, 2019 seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulunurken Çanakkale’de gerçekleştirilen ‘Adalet Kurultayı’ndan örnek verdi. Güven, “Daha dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde adaletsizliğe hukuksuzluğa ve baskılara dur demek için Çanakkale’deydik. Adalet kurultayımızı ve kutsal topraklarda mücadelemizi gerçekleştirdik. Şehitlerimizin huzurunda onların bıraktığı cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz verdik Çanakkale’de. O destansı mücadele için Çanakkale’de nöbet tutan kahramanlar direnmeseydi bugün ne ülke kalırdı, ne de bayrağımız olurdu. Bize düşen korkmadan ve yılmadan Çanakkale ruhu ve bilinciyle vatanımız, bayrağımız cumhuriyet ve demokrasi için mücadele etmek, direnmek, içimizdeki vatan aşkıyla durmadan çalışmaktır. Bu yolda önümüze çıkacak emperyalizmin iş birlikçileri, demokrasi ve barışın düşmanları elbette karşımızda olacaklar. Biz de mücadele edeceğiz. Ancak cumhuriyet aşkımızın karşısına çıkabilecek hiçbir güç yoktur. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktığımız hak, hukuk ve adalet arayışı mücadelemiz 2019 seçimlerinde yeni bir iktidar zaferiyle sonuçlanacaktır. Bu iktidarı iktidardan indirilerek mutlaka halkın iktidarını kuracağız. 2019’da yapılacak ilk seçimde demokrasi ve cumhuriyet güçleri ile birlikte halk iktidarını kurarak cumhuriyeti kurtaracağız. Yeniden yapılandıracağız. Yolumuz, mücadelemiz budur” diye konuştu.

AK PARTİ’DEN İSTİFA EDEN O İSME ROZET TAKILDI

Bayramlaşma programlarının ardından ayrıca geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa eden Karabağlar Belediyesi meclis üyesi Osman Çokcan’a parti rozeti takıldı. Çokcan resmen CHP’ye geçti.

 
Başkan Atila, çalışanlarla bayramlaştı
 
Otel havuzunda boğulan Yiğit gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRK'ÇÜ 30 Ağustos 2017 Çarşamba 21:48

mesele iktidar olmak değil; MESELE DÜNYADA HİÇBİR SAVAŞTA YENİLMEMİŞ TEK KOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmaktır....

Yorumu oyla      11      5  
30 Ağustos 2017 Çarşamba 15:51

Hayalinizde iktidar olursunuz.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki lider arasında törende soğuk rüzgarlar!
Siyasetin tansiyonunu yükselten tartışmaların yol açtığı soğuk rüzgarlar, ...
CHP Genel Sekreteri Sındır: 30 Ağustos'u kimse...
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ...
Pekdaş: 30 Ağustos Cumhuriyet'e giden zaferdir
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 0 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü ...
 
AK Parti'li Kaya'dan Buca çıkarması: Hemşehrilerimiz hizmet istiyor!
TBMM'nin tatile girmesinin hemen ardından kolları sıvayan ve seçim bölgesini ...
Liderlerden 30 Ağustos mesajları!
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle liderler, mesaj yayınladı.
Adalet Kurultayı'na İzmir'in gençleri damga vurdu
CHP Çiğli ve Karşıyaka Gençlik Örgütleri Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ...
 
Mehmet Karabel yazdı... 'Hacıanesti, gel de ordularını kurtar...'
Mehmet Karabel yazdı... 'Hacıanesti, gel de ordularını kurtar...'
Perinçek Cumhurbaşkanı adayı!
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
AK Parti'li Kaya'dan 30 Ağustos mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva