HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2013 Cuma - 21:35

CHP İzmir Havagazı’nda tek yürek: Keskin’den kritik mesajlar

CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği “Adalet, Özgürlük ve Barış Yemeği”nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, hükümete yüklendi. Partililere birlik çağrısı yapan Keskin, “Hiç kimsenin başkasını dışlamaya hakkı yoktur” dedi.

CHP İzmir Havagazı’nda tek yürek: Keskin’den kritik mesajlar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gezi Parkı olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği yemekli toplantı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Adalet, Özgürlük ve Barış Yemeği’ne CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin Sezgin Tanrıkulu, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Hülya Güven, Musa Çam, Erdal Aksünger, İl Başkanı Ali Engin, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, misafir ilçe başkaları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Yemekte katılanlara hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Cumhuriyet tarihinin en planlı, örgütlü kuşatması ile karşı karşıyayız. Toplumu dönüştürme gayreti içinde çalışan AKP zamana göre kılıf, rota değiştirerek hedefine ulaşmaya çalışıyor. Çete yöntemi ile hareket ediyor. Gömlek değiştirerek duvardan tuğla çekmektedir. Türkiye için demokrasiyi işkence haline getirdi. Yargı mekanizmasını siyasetin arka bahçesine getirdi. Yargıda yaşananlar ise siyasi cellatlığa dönüştürdü. Medya ve basını iktidarın lehine yazan müfreze haline getirdi. Toplumu bizden ve sizden diyerek ayrıştırıyor. Türkiye’nin köklü dönüşüme ihtiyacı var” dedi.

 
PARTİLİLERE UYARI
Keskin, konuşmasında partililere de uyarılarda bulundu. Birlik çağrısı yapan Keskin, “Önce parti içinde herkesin demokratik hakkına saygı göstermeliyiz. Hiç kimsenin başkasını dışlamaya hakkı yoktur. Demokratik haklarını kullanmak isteyenlere dudak bükemeyiz. Birliği, bütünlüğü gerçekleştirmek zorundayız. CHP’nin bu işlevini yerine getirmesi lazım. Uzatın ellerinizi, sarılın birbirinize, hep birlikte bağıralım. Yaşasın hak, adalet, özgürlük, demokrasi, CHP” diye konuştu.
 
İl Başkanı Ali Engin, yemeğin konusu olan adalet, özgürlük ve demokrasinin en çok aranan kavramlar haline geldiğini söyledi. Engin, “9 Eylül’de partimizin şanlı 90. Yıl dönümünü kutlayacağız” dedi.


 
DARGINLIK LÜKSÜMÜZ YOK
Yemekte konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Partimiz ve örgütümüz sayın genel başkanımız, MYK, parti meclis üyesi, parti örgütleri ile ülkenin dört bir yanında kurtuluş mücadelesi veriyor. Bornova da bu mücadelenin, iktidar olma ve Cumhuriyetimizin en temel değerleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bizler CHP’nin neferi olarak sadece yerelde değil genelde de iktidar olma mücadelesi için çabalıyoruz. Yerel yönetimler olarak bizler de mücadele ediyoruz. Sağlık ile ilgili sorunlar var. Hükümetin sağlık politikalarının sıkıntılarını, eğitim sorunlarını çözmek için çabalıyoruz. Bizler her alanda yerel yönetim olarak çabalıyoruz. Yurttaşlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bornova’da ilkleri yaşatıyoruz. Evde bakım, hamilelerimize bakım, çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Kültür ve sanat alanında yatırımlar yapıyoruz. Aramızda hiçbir zaman dargınlık, küskünlük lüksümüz yok. Parti içinde aday adayları yarışı olsa da partimizi ön planda tutma anlayışı ile hareket etmeliyiz. Partimize sahip çıkacağımızda şüphemiz yok” dedi. Sındır, göreve geldiği oy oranlarını yukarılara çıkarttıklarını söyledi.
 
MEVZİLERİ KAYBETMEYECEĞİZ
Yerel yönetimlerin genel iktidar için birer mevzi olduğunu ifade eden Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, “Bizim mevzi kaybetmek gibi bir hakkımız yok. Gelecek nesillere özgür, güvenli yaşanan bir ülke bırakmak zorundayız. Hepimiz biriz. Bugün iktidar olanlar, halka kan kusturanlar bilsinler ki yola çıktık. Kararlıyız. Cesuruz. Yıkalım zulmün kalelerini” dedi. Doğru konuşurken ışık krizi yaşandı. Yazılanları okumakta zorlanan Dogru’ya başta Bornova Belediye Başkanı Sındır olmak üzere partililer cep telefonu ışıklarıyla yardımcı oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 24 Ağustos 2013 Cumartesi 20:48

rakı sofrasında kazanılmadı bu cumhuriyet.Ama siz başardınız rakı sofrasında kazanılanı kaybetmeyi

Yorumu oyla      12      5  
filizsezer1Qmailcom 24 Ağustos 2013 Cumartesi 11:18

halk adamı köylünün ,emekçinin yanında....ADNAN KESKİN

Yorumu oyla      16      8  
Ceyhan Keser 24 Ağustos 2013 Cumartesi 11:04

Partililere Uyarı ( Parti Yöneticilerine Uyarı ) olarak bu açıklamayı yorumlamak isterim. CHP Üst Yönetimleri üylerin delege seçimlerinden başlayıp,İlçe seçimlerine kadar olan süreçte sandığı zorla koydular. Yerel seçimlerdede sandık delegenin hür iradesini yansıtmalıdır. Hatırlatayım 2,5 yıl önce Parti yöneticileri tarafından söylenmiş sözlerdir bu konu. Madem İZMİR 'i Demokrasinin kalesi görüyorsunuz uygulayın.!!!!

Yorumu oyla      17      5  
Bilal-İzmirli 24 Ağustos 2013 Cumartesi 01:53

Keskin parti içinde herkesin demokratik hakkına saygı göstermeliyiz. Hiç kimsenin başkasını dışlamaya hakkı yoktur. Demokratik haklarını kullanmak isteyenlere dudak bükemeyiz.ELİNİZİ DİLİNİ tutanmı var Sayın Keskin.CHP Adaylarını CHP Üyeleri seçmelidir gerisi palavradır ve Demokrasiye EMEKGE karşı olmaktır buyurun bir açıklama yapın samimiysenizki bizler hiç samimi olduğunuza inanmıyoruz MAALESEF dilerim bizleri yanıltırsınız yanılan biz olalım özür dilemeyide biliriz.CHP Delegesi CHP Vatandaş

Yorumu oyla      17      8  
Kazım EMİR 23 Ağustos 2013 Cuma 22:00

bir öneri::: bu yemeğe katılanlarla bornovada ev ev kapı ziyaretine varmısınız

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksünger’den haremlik-seramlık yurt tepkisi
İzmir’de, Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ...
Gül’den Suriye yorumu: Söz bitti adım zamanı!
Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'de yüzlerce insanın hayatını kaybettiği katliam ...
Sait’ten yeni bir proje: Dünya İzmirliler Günü
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’ten yeni bir proje daha geldi. ...
 
Taraf’ta yeni iddia: Kocaoğlu genel başkan adayı mı?
Baransu’nun ‘AK Parti’yle görüşüyor’ iddiasının yer aldığı yazısının ardından ...
CHP’li Oran’ın T.C. sorusuna Bakan Güler’den yanıt: Yer yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, Denizli, Balıkesir ve Bursa ...
Başdanışmandan kritik ‘süreç’ analizi: PKK geriyor
Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK'nın "Sürecin ...
 
Günay’dan çok konuşulacak Ali İsmail Korkmaz Tweet’i!
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Cuma gününü Eskişehir’de ...
AK Partili vekilin eşine 'tatil' tayini
AKP Uşak milletvekilinin doktor olan eşi, TBMM’nin tatile girmesi ile ...
Erdoğan canlı yayında ağlamaktan konuşamadı…
Başbakan Tayyip Erdoğan Mısır'da öldürülen Müslüman Kardeşler liderlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva