HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2020 Cuma - 15:01

CHP İzmir'den hükümete eğitim için 14 maddelik çağrı!

Koronvirüs pandemisi döneminde eğitimde yaşanan sorunlarla ilgili basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel " İktidar adayı bir parti olarak biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımızın eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazırız. İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir den hükümete eğitim için 14 maddelik çağrı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı CHP İzmir İl Binası önünde "Pandemi Döneminde Eğitimin Sorunlarını Çözmeye Talibiz!" başlıklı basın açıklaması düzenledi. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atila Sertel, CHP İzmir ilçe başkanları ve CHP İzmir il yöneticileri de katıldı.

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasını İl Başkanı Deniz Yücel gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından birçok konuda yetersiz kalındığı belirtilen metinde, televizyon ve tablet ihtiyacı olan çocukların ihtiyaçlarının karşılanmaması halinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belirli şartlar altında bu sorunu çözmeye talip olduklarını söyledi.

Eğitim öğretim yılı başlamadan önce yüz yüze eğitim sürecinde velilere imzalatıldığı iddia edilen sözleşme ile ilgili konuşan Deniz Yücel "Bu durum iktidarın ne kadar aciz bir durumda olduğunun somut kanıtıdır. Devletin böyle ciddi ve toplum sağlığını tehdit eden bir konuda sorumluluğu bir kağıt imzalatarak velilerin üzerine ata çabası acizlikten başka bir şey değildir. Bir hukuk devletinde ve sosyal bir devlette asla ve asla kabul edilemez. Bu, iktidarın yönetemediğinin kanıtıdır” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİ PANDEMİ KOŞULLARINDA FELÇ OLMUŞTUR
Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, birçok öğrencinin evinde televizyon bile bulunmadığını, bununda öğrenciler arasında fırsat eşitliği yarattığını söyledi. Yücel, "Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. 18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi koşullarında tamamen felç olmuştur.

Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır.

Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

14 MADDELİK ÇAĞRIYI YİNELEDİ
Sözlerine devam eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Salgında eğitim sürecine ilişkin Sayın Genel Başkanımızın bu hafta açıkladığı 14 maddelik çağrımızı yineliyoruz: 

Milli Eğitim Bakanlığına gerekli mali kaynak sağlanarak ivedi olarak 57 bin 340 derslik ihtiyacı giderilmelidir. Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynak sorunu yaşıyor ve bunu yapamayacağını söylüyorsa, yer tahsisi yapılmak koşuluyla CHP’li büyükşehir belediye başkanları bu yatırımı çocuklarımız için kendi illerinde yapmaya taliptir.

Öğrenci başına düşmesi tavsiye edilen metrekareye çok daha hızlı bir şekilde ulaşmak için YÖK ile iş birliği yapılmalı. Üniversitelerin 2020-2021 öğretim döneminde açılmayacak fakültelerinin özellikle derslik, amfi ve konferans salonları gibi alanları doğrudan örgün eğitim sisteminin kullanımına tahsis edilmelidir.

Yeni dersliklerin hizmete girmesi ile birlikte çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duyulan 92 bin 165 öğretmenin ataması zaman geçirilmeden yapılmalıdır. Tüm öğretmenlere kadro verilmeli; kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen garabetine son verilmelidir.

Okulların hijyen kurallarına uygun olacak şekilde açılması ve   hijyenin   sürekliliği açısından MEB’e en az 60 bin kişilik kadrolu  yardımcı hizmet personel alımı yetkisi verilmelidir.

Dezenfektan, maske ve ateş ölçümü cihazı gibi ihtiyaçlar için velilerden ek ücret talep edilmemelidir. Okullar açılmadan önce tüm bu ihtiyaçlar süratle giderilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı internet hizmeti sağlayıcısı kurumlarla görüşerek, zorunlu örgün eğitim kapsamında devlet okullarına kayıtlı 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin internet erişimini sağlamalıdır. Bu hizmet için internet sağlayıcısı kurumların maliyeti evrensel hizmet fonundan sağlanmalıdır. 

Uzaktan eğitim süresince öğrenci ve öğretim elemanlarının tamamına sınırsız ve uzun süreli internet erişiminin ya ücretsiz ya da çok ucuza sağlanması için başta mobil telefon operatörleri olmak üzere tüm alt yapı sağlayıcıları nezdinde girişimde bulunulmalıdır. Bu operatörlerin de sorumlulukları olduğunu hiç kimse unutmamalıdır.

CHP SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİPTİR
Evinde televizyonu olmayan 754 bin 429 öğrencinin televizyona kavuşması için MEB,  sivil toplum örgütleri birlikte “senin de televizyonun olsun”  kampanyası açmalıdır. MEB bu kampanyayı açmayacaksa Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sivil toplum örgütlerinin de katkısıyla bu sorunu çözmeye taliptir.

Her hanede öğrencinin yararlanacağı dizüstü, masaüstü ya da tablet bilgisayar bulunmalı, bilgisayarı olmayan öğrencilerin ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından evrensel hizmet fonundan karşılanmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı bunu yapamayacaksa CHP'li belediyeler yılbaşındaki döviz kuru güvencesi verilmek koşuluyla ve ayrıca açacakları yardım kampanyaları engellenmemek kaydıyla tablet ve bilgisayar sorununu çözmeye hazırdır.

Milli Eğitim Bakanlığının EBA üzerinden yaptığı uzaktan eğitim sadece TRT ile sınırlı kalmamalıdır. Belli dersler tüm televizyon kanallarında eş zamanlı verilmelidir. Böylece çocuğun uzaktan eğitim almasının önündeki bazı engeller kaldırılmış olacaktır.

Pandemi koşulları tüm derslerin okulda verilmesine uygun değilse sadece önemli derslerin Türkçe, Matematik, Fen bilgisi gibi derslerin okullarda verilmesi düşünülmelidir.

Pandemi süresince bir sağlık görevlisi ve rehber öğretmenin mutlaka okulda bulunması sağlanmalıdır.

Okul servisi yapan esnafın bu süreçte kazanç elde edemeyeceği için vergi ve sigorta primleri ile aldıkları kredilerin faizsiz ertelenmesi sağlanmalıdır.

Kamu, özel ayrımı yapmaksızın 12 yaşından küçük çocuğu olan ebeveynlere dönüşümlü olarak eğitim izni hakkı tanınmalıdır" diye konuştu.

İktidar adayı olduklarının altını çizen İl Başkanı Yücel eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Yüce "İçinden geçtiğimiz pandemi süreci sosyal devletin önemini bir kez daha göstermektedir. İktidar adayı bir parti olarak biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımızın eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazırız. İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir. Çocuklarımızın geleceği siyaset malzemesi yapılmayacak kadar değerlidir!" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'YA 'SANSÜR' TEPKİSİ
Bir dizi toplantı için kente gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yoğunluk oluşacağı gerekçesiyle basın toplantılarına İzmir yerel basınının alınmaması kararı ile ilgili olarak konuşan Yücel, “Demek ki bazı soruların sorulması işlerine gelmiyor. Özgür ve tarafsız basınla karşı karşıya gelecek cesarete sahip değiller. Basının ve medyanın tamamen kendi güdümlerinde ve kontrollerinde olmasını istiyorlar. Açıkçası üzüntü verici ama şaşırtıcı değil” dedi.

 
Hatalı sollama iki kardeşi hayattan kopardı!
 
Başkan Uygur'dan yıkım için açıklama: CİMER'e karşı mı geleyim?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 18 Eylül 2020 Cuma 15:54

Ne bekliyorsunuz bu anlayıştan Allah aşkına Sayın DENİZ, yerel basını alırlar mı hiç. Kadrolu, tecrübeli, yormayan ve sormayan basın varken yerel basını neden alsınlar. Allah muhafaza yerel basından biri orada olsa ve de çıkıp, ortağınız TTB'ye açtı ağzını yumdu gözünü aklına ne gelirse dedi. Siz bu konuda ne diyorsunuz diye sorsa iyimi olur Sayın Deniz YÜCEL(!)

Yorumu oyla      3      5  
izmirli 18 Eylül 2020 Cuma 15:09

siz o çağrıyı hdp ye yapın mecliste istiklal marşı okunurken niye meclisi terk ettiniz kongrelerde niye türk bayrağı Atatürk posteri yok ondan sonra bu ülke insanı size güvenir batının hdp si oldunuz eyy chp

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sıkı tedbir' sinyali!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi ...
Disipline gönderilmişti... Kaderini komisyon belirleyecek
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkındaki paylaşımları nedeniyle ...
Başkan Yücel’den Aliağa mesaisi: Seçime iki ay kala sahaya çıkma devri çoktan bitti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 31 Mart seçimlerinde yerel yönetimlerini ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Yeni dönemin favorisi göçmenler
Fatih YAPAR yazdı... Yeni dönemin favorisi göçmenler
İl Başkanı Şahin ile A’dan Z’ye: İzmir'de CHP’liler bile MHP’ye güveniyor!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin gelecek yerel seçimler için hedeflerinin ...
'Gizli serviste çalıştınız mı?' sorusuna çok sinirlendi!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir televizyon programında ...
 
CHP İzmir'de 'olaylı kongre' için 8 ihraç talebi!
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin ...
Perinçek'ten 'sen Abdülhamit'i savundun' tartışması için yeni açıklama
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yıllar önce Ertuğrul Kürkçü ...
İYİ Parti'li Çıray: TTB görevini yapıyor
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türk Tabipleri Birliği (TTB) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva