HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2014 Pazartesi - 15:47

CHP İzmir’de ziyaret trafiği: Oran ve Özkan ne mesaj verdi?

CHP İl Başkanlığı haftanın ilk günü PM Üyesi Tuncay Özkan ve İstanbul Milletvekili Umut Oran’ı ağırladı. İkiliden parti ve ülke gündemi hakkında önemli mesajlar geldi.

CHP İzmir’de ziyaret trafiği: Oran ve Özkan ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir Örgütü yeni haftayı yoğun bir ziyaret trafiğiyle başladı. İl Başkanlığı birer saat arayla Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran ile Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan’ı ağırladı.

- CHP'DEN 29 EKİM'DE GÜNDOĞDU ÇAĞRISI...

İl Başkanı Engin’in ev sahipliğindeki ziyarette konuşan PM Üyesi Özkan örgütün çalışmaları, 2015 genel seçimleri ve partinin önemli gündemi önseçim hakkında çarpıcı mesajlar verdi.



İzmir’e her geldiğinde enerji alarak döndüğünü ifade eden Özkan, “Bu da sizlerin sayesinde oluyor. Burada çok güçlü bir örgüt var. Biz İzmir’in gücünü, aydınlığını tüm Türkiye’ye yaymak için uğraşıyoruz. Önemli olan şey Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarmak... Sizin yarattığınız büyük başarıyı Türkiye geneline taşımak örgütlerimizle ilçelerimizle yurttaşlarımızla birlikte bu karanlığı yenmeye kararlıyız. İzmir’deki ışığı Türkiye’ye yaymaya kararlıyız. Sizden güç, feyz almaya geliyoruz. Çünkü sizler başarılı insanlarsınız. Ben bu seçimin CHP zaferiyle sonuçlanacağına bu karanlığın Türkiye’den kovulacağına inanıyorum. Siz de bu işin lokomotifisiniz” diye konuştu.

İZMİR’DEN ADAY OLACAK MI?
Özkan sıkça gündeme gelen İzmir’den milletvekilliği adaylığı konusunda ise şu açıklamayı yaptı: Ben CHP üyesiyim, PM üyesiyim. Benim yaptığım çalışmalar bellidir. Ben elimden geldiğince nereye katkı sunabilirsem orada görev yaparım. Ben partimin bana verdiği her görevi yerine getiririm ama İzmir’e özel bir talebim yok. Ben PM üyesiyim ne görev verilirse onu yaparım. Benim dostlarım var burada. Bir katkı sunabilirim diye geliyorum. Özel bir çaba ve istekle gelmiyorum. Bütün Türkiye’yi geziyorum. İzmir’e karşı özel yaklaşımım; iç güveyisiyim, sevdalısıyım, aşığıyım. Güç alıyorum buradan sağ olsunlar İzmir’de bizi bağrına basıyor bunun haricinde bir şey yok!
 
BEN BİR TARAFIM!
Örgütte kapıdaki seçim öncesi yeniden tartışma konusu olan önseçim hakkında da konuşan Özkan, “Bunlar bizim partimizin iç sorunlarıdır. Bunların değerlendirileceği yerler parti meclisimizdir. Onun dışında şahsi görüşümü burada söylememin bir fayda getireceğini sanmıyorum. Tüzüğümüzde yazanlar bellidir. Benim bu tartışmayı medyanın önünde açarak katı koymam mümkün değil. Çünkü ben bir tarafım. Kararları biz alacağız. CHP’de parti içi demokrasiye aykırı, insan haklarına aykırı, seçme ve seçilme hakkına aykırı, vicdan ve kanaat özgürlüğüne aykırı bir karar olmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi talimatla başbakan seçiyor. CHP’nin tüm tarihinde olan şeyleri tartışmaya gerek yok. Führer yöntemleriyle kendilerini seçtirenlere baksınlar” dedi.
 
ENERJİSİ ÇOK YÜKSEK
CHP İl Başkanı Engin ise ziyarette “Sayın Özkan İzmir’e her geldiğinde partimizi mutlaka ziyaret ediyor. Bugünde kendisini aramızda görmekten çok mutluyuz. Parti meclisine girdiği için tekrar kutluyoruz. Enerjisi çok yüksek, heyecanı çok yüksek. Bu enerjinin seçime giderken partimize değer katacağına inanıyoruz” açıklaması yaptı.


 
TEK EGEMENLİK ANLAYIŞI BENİMSENİYOR
CHP İl Örgütü’nün bir diğer konuğu Eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oran’dan da ülke gündemi hakkında önemli açıklamalar geldi.

“İzmir’de olmak, Ege’de olmak farklı bir duygu” diyen Oran, “Haftaya buradan başlamış olduk inşallah ülkenin gündemi bu hafta daha güzel olsun” dedi.

Yüksekova’da 3 askerin şehit olmasıyla sonlanan hain saldırı hakkında da konuşan Oran,  “Hafta sonu çok üzüldük. Şehitlerimiz var. Çözüm süreci adı altında bir algı oyunu var Gerçekler çok kötü acıtıyor. Kelimeler kifayet vermiyor. Bu kadar haince kalleşçe haince askerlerimize sivilken arkadan yapılan saldırı kabul edilir bir saldırı değil. Bu konuda Hükümetinde bu konuda söyleyecek sözü olmamalı ve gereğini yapmalı. Sözün bittiği çözüm sürecinin çöktüğü açılımın bittiği bir nokta. Hamaset değil cesaret zamanıdır. Eğer yapamıyorsa da insan hayatını vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamıyorsa gereğini yapması gerekiyor hükümetin. Kötü bir süreci yaşıyoruz. Bu hafta sonu hepimizi derinden sarstı. Cumhuriyet Bayramı var. İçimiz buruk. Cumhuriyete düşman olan bir anlayış her alanda sürekli olarak tehdit ediyor. Meydan okuma şeklinde hareket ediyorlar” dedi.

Oran şunları söyledi: 91 yıl önce egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla yola çıkılmıştı. Bugün ‘Tek egemenlik benim’ anlayışı benimseniyor. 91 yıl sonra böyle bir noktaya gelmek ülke için büyük kayıp. Hafta sonu HSYK atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanının atadığı isimlere bakın, AKP kadın kolları başkanı, AKP milletvekili, AKP avukatı gibi isimlerin ataması yapıldı. Bu partizanca yapılmış bir  harekettir. Bunlar cumhuriyeti yaralıyor. Yılların rol model ülkesi bugün yalnızlaştı, itibarı sıfırlandı. Dış politikada başarısız durumdayız. İşin en kötü tarafı bizim dış politikamız mezhepçi bir politika olarak anılıyor. Ortadoğu’ya zarar veren noktaya geldik. Karamsar konuştum belki ama gerçekler bunlar. Moralimizi bozmamamız lazım. CHP bu ülkenin hep güvencesi olmuştur. Partide de moralimiz bozulabiliyor ama ne olursa olsun CHP’yi Atatürk yolundan hiçbir güç geri çeviremez. CHP ama bugün ama yarın tarihi misyonunu yerine getirecektir. Erdoğan var Davutoğlu var. Birisi usta birisi çırak, çaylak deniyor. Satrançta oyun oynanır. Şah vardır piyon vardı. Oyun bittiğinde her ikisi de aynı kutuya konur aynı rafa kaldırılır. Bugün bu haksızlıkları yapanlar cumhuriyete meydan okuyanlar mutlaka adalet önünde halka hesap verecekler. Keşke ülkenin her yeri İzmir gibi, Ege gibi olsa! CHP olarak bunu başarmalıyız. Buranın hem toprağında hem doğasında hem insanlarında demokrat cumhuriyetçi Atatürkçü insanlardır. Çok yakın bir sürede iki seçim yaşadık. Bu seçimlerde CHP olarak beklentilerimizi karşılayamadık. Her şeye rağmen CHP’nin İzmir il örgütü bizim yüzümüzü güldürdü. Türkiye ortalamasının üstünde oy aldı. İzmir örgütüne teşekkür ediyorum. 81 ili İzmir gibi yapmamız gerekiyor.
 
UMUT BEY’DEN ÇOK DESTEK ALDIK
İl Başkanı Engin de, “Umut Oran’la beraber görev yaptık. Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımızı yaptı. Verimli yararlı çalışmalar yaptık. Umut Bey’den çok destek aldık. Partimizin il başkanlığını ziyarete etti. Mutluyuz. Partinin her kademesinde yararlı olacak bir isim. Ülke gündemini dünya gündemini takip eden biri olarak partimize değer katan bir milletvekilimiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izkent 28 Ekim 2014 Salı 10:00

İzmir milletvekiliği bölüşüm çalışmaları başladı, şu milletvekili seçilenler ne yaptı izmire önce onlar hesabını versin. Bu nasıl iştir, canı sıkılan izmirden vekil olmak istiyor.

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 28 Ekim 2014 Salı 09:09

İzmir'in sorunları dağ gibi. Bırakın bu koltuk sevdasını. İzmir'e hizmet verin hizmet. Alt yapı eksikliğinden yıkılıyor ortalık. Çiğli hizmet bekliyor. Hala daha koltuk peşindeler.

Yorumu oyla      12      5  
bitmiş 28 Ekim 2014 Salı 07:51

Genel başkanı büyükşehiri il başkanı sıvıyor bunlarda durumu kurtarmaya çalışıyor. Halk artık size İNANMIYOR!

Yorumu oyla      13      5  
Demokrt 27 Ekim 2014 Pazartesi 22:30

Bunlardan cacık omaz güngör kaya rıza zayıfoğlu levent köstem vekil olsun

Yorumu oyla      13      5  
vatandaş 27 Ekim 2014 Pazartesi 21:56

Tuncay Özkan yeni bir tv kurup kimlere satacak onun için gelmiştir.Aynen ön seçim yapılmazsa İzmir'de üye olmama rağmen oy vermeyeceğim.

Yorumu oyla      14      5  
önseçim 27 Ekim 2014 Pazartesi 20:39

önseçimle belirlenmeyen seçimlerde oy vermeyeceğız üç kafadar chp li

Yorumu oyla      19      5  
DELEGE 27 Ekim 2014 Pazartesi 18:24

sn. ali engin kimi veya kimleri getirirsen getir, SON SÖZÜ GENEL SEÇİMDE BİZ PARTİLİLER SÖYLEYECEĞİZ.!! BİZLERDEN HATIRLATMA. HEPİNİZ HAK ETTİĞİNİZDEN FAZLASINI BEKLEMEYİN.

Yorumu oyla      58      7  
T.C. Erol DURUKAN 27 Ekim 2014 Pazartesi 17:01

TUNCAY ÖZKAN İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI HAYIRLI OLSUN.

Yorumu oyla      15      9  
ALO 27 Ekim 2014 Pazartesi 16:22

UMUTDANDA UMUT YOK CEK CAK LARLA OLMUYOR

Yorumu oyla      37      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özel’den şok iddia: O madeni açmak için…
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği madeni işleten ...
CHP İzmir de 29 Ekim’de Gündoğdu’da!
Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu tarafından düzenlenen Birlik-Bütünlük ...
SP’li Kılıç:Çözüm süreci ‘çözülme süreci’ne dönüştü
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, AK Parti Hükümeti ...
 
Flaş! AK Parti İzmir’de kongre takvimi belli oldu
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından delege seçimlerini büyük oranda tamamlayan ...
AK Parti İzmir’in Kadın Başkanı’ndan camide nikah projesi!
AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, yeni doğan bebeklerin ...
CHP'li Türeli, Akdoğan'a gazeteci kıyımını sordu!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, medyada giderek artan işten ...
 
CHP’den flaş bedelli teklifi: İşte detaylar
Hükümetin bedelli askerlik tartışmalarına nokta koymasının ardından, CHP ...
Sağlık Bakanından Ebola ve Mers açıklaması
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ebola ve MERS virüsleriyle ilgili "Halkın paniğe ...
Kılıçdaroğlu: Güneydoğu'da devlet var mı?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3 asker ve 1 korucunun şehit edilmesini eleştirdiği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva