HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2023 Çarşamba - 20:54

CHP İzmir’de yönetim bir araya geldi… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de haftalık olağan il yönetimi toplantısı sona erdi. Toplantının gündeminde ise seçim ve milletvekilliği belirlenmesi süreci vardı. Toplantıda ayrıca görevden alınan Urla İlçe Başkanlığı için yeni atama da gerçeleştirildi.

CHP İzmir’de yönetim bir araya geldi… Neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi haftalık il yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Saat 17:00’da başlayan toplantı yaklaşık olarak 2,5 saat sürdü. Toplantının gündeminde ise ‘seçim’ konusu yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklaması sonrası saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de, gözler bir yandan da milletvekilliği aday adaylığı sürecine çevrilmişti. Mevcut vekillerinin neredeyse tamamının milletvekilliği aday adaylığı için yeniden başvurduğu süreçte, ‘kontenjan’ ve ‘atama’ yapılacak isimlerin olup olmayacağı ise merak konusu olmuştu.

ÇALIŞMALAR ARTTIRILMALI
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda seçim sürecinde yapılacaklar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Seçim sürecinde saha çalışmalarına hız verilmesi gerektiği belirtilen toplantıda kapı kapı yapılan ziyaretlerin yanı sıra kanaat önderleri ve STK’larla da sık sık görüşmelerin gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı. Aslanoğlu’nun il yöneticilerine sorumlu oldukları bölgelerde saha çalışmalarını hızlandırması gerektiği talimatını verdiği öğrenildi.

VEKİLLİK PROFİLİNİ BELİRLEYİN
193 milletvekili aday adayının partiye başvurmasının ardından CHP İzmir örgütünde en çok tartışmalara neden olan konu ittifaktan kontenjan olarak gösterilecek adaylar ve  dış illerden İzmir’e yazılacak isimler olmuştu. İl yönetimine bu konuda da net konuşan Aslanoğlu saha çalışmalarında ‘milletvekili profilleri çıkarın’ dediği ve buna göre vekillik için yol haritasının belirlenmesi gerektiğini önerdiği iddia edildi.

KADIN SIRALAMASI ÖNEMLİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde kullandığı ‘kadın kotası değil yüzde 50 eşitlik’ söylemlerinin de görüşüldüğü toplantıda kadınların milletvekilliği listesine hangi sıra ile yazılacağının önemi de vurgulandı. İl yönetiminde tavsiyelerin alındığı konu hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu iddia edildi.

ATAMA İHTİMALİNE KARŞI…
Parti içi tartışmalarda ilk sırayı alan atama formülü içinde il yönetimi net görüş belirttiği öğrenildi. Milletvekilliği belirleme sürecinde partiye kentte emek vermiş ve kenti iyi bilen isimlerin olması gerektiğinin vurgulandığı süreçte kesin bir dille dışarıdan atamaya karşı çıkılmasının önemine dikkat çekildiği ve bu konuda il yönetiminin ortak fikir beyan ettiği öğrenildi.

URLA İLÇE BAŞKANI ATANDI
İlçe başkanlarından toplanan ve genel merkeze gönderilen raporların ardından CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetimi CHP Genel Merkezinin talimatı ile görevden alınmıştı. Gerçekleştirilen toplantıda ayıra ilçe başkanı da belirlenmiş oldu. Buna göre CHP Urla İlçe Gençlik Kolları Başkanı Pelin Karasakal, CHP Urla’nın yeni ilçe başkanı oldu.

 
Adana art arda depremlerle sallandı
 
Bakan Özer: Depremzede 14 bin 73 öğrenci kendi illerine geri döndü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 29 Mart 2023 Çarşamba 21:19

Sayın il başkanı ve yönetimi atama ve dayatma milletvekili için ne yapmayı düşünüyorsunuz? İl örgütleri bölgesinin yapısını dokusunu bilirler,genel merkez şu milletvekilleri seçtik bunlar için çalışmalar yapacaksınız diyerek emir verildiği zaman tutumunuz ne olur? Artık bu işin ayarı bozuldu elbette ki parti için oy verilecek ama malesef uzun zamandır devam ediyor,bu konuda parti içinde huzursuzluklar vardır birilerinin bilmesi gerekir özellikle genel merkezin...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den Macaristan'a TANAP desteği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla TANAP'tan Macaristan'a ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘üye kayıt’ raporu: Ülkü Ocakları kökenli çok talep var!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de partilerine ...
Finlandiya'nın NATO üyeliği TBMM'ye geliyor
Finlandiya'nın NATO'ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun ...
 
Destici: Hiçbir ülkücü, HDP ile iş birliği yapan adayı desteklemez
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hiçbir ülkücü ya da ...
'Cumhur İttifakı, HÜDA-PAR'ı tercih etti'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Cumhur İttifakı Vatan Partisi'ni ...
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi sonra erdi!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin ...
 
'Türkiye Irak'a ne kadar tazminat ödeyecek?'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin ...
Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Flake ile görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile bir araya geldi. 
Vekil aday adayı Feridun Uzun: Aydın’ın gür sesi olacağım
46 yıldır CHP’de İl Başkan Yardımcılığı dahil çeşitli kademelerinde görev ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva