HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2017 Pazartesi - 13:37

CHP İzmir’de akıllarda o soru: Kotaya uyulacak mı?

İl Kadın Kolları Başkanı Balcı, kadın kotasıyla ilgili, “Genel Başkanımız bize,  ‘Dikkatli olun, bazı mahallelerde uyulmayabilir’ dedi.  Ben bunun İzmir’de söz konusu olacağını düşünmüyorum. İl başkanımız da bunun sözünü verdi. Kadın kotasına uyulmadığında ‘Seçimleri iptal ederim’ dedi” diye konuştu

CHP İzmir’de akıllarda o soru: Kotaya uyulacak mı?

Mehmet İŞLER /EGEDEDSONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreci işlerken İzmir İl Örgütü’nde ise adaylıklar için kulisler hareketlendi.

Ayrıca örgütün son dönemde gerçekleştirdiği toplantılarda kadın ve gençlere uygulanacak kotalar masaya yatırıldı. Örgütün gündeminde yer tutan ve çok sayıda yöneticiden gelen öneriler çerçevesinde özellikle cinsiyet kotasında pozitif ayrımcılık yapılması ağırlık kazandı.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ise durumu Egedesonsöz’e değerlendirdi. İlerleyen süreç için beklentilerini ve yapacakları çalışmaları aktaran Balcı önemli açıklamalarda bulundu.

GENEL BAŞKAN UYARDI, İL BAŞKANI SÖZ VERDİ!
Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin kendilerine konuyla ilgili uyarıda bulunduğunu belirten Balcı öte yandan İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ise söz verdiğini aktardı. Balcı, “Cinsiyet kotasında pozitif ayrımcılık yapılacak ve bu kotaya uyulacak. Genişletişmiş kadın kolları toplantısı yaptık. İlçe başkanlarımızla özellikle masaya yatırdığımız konu buydu. Cinsiyet kotasına kesinlikle uyulmasını istiyoruz ve bunun takipçisi olacağız. Zaten Genel Başkanımız Fatma Köse de bize,  ‘Dikkatli olun, bazı mahallelerde uyulmayabilir’ dedi.  Ama ben bunun İzmir’de çok söz konusu olacağını düşünmüyorum. Olursa zaten il başkanımız da bunun sözünü bize verdi. Kadın ve genç kotasına uyulmadığı zaman ‘Seçimleri iptal ederim’ dedi.

BU PARTİDE KADINLARIN EMEĞİ ÇOK FAZLA
Balcı, “Örgütün bu konudaki tavrı net... Yeter ki bu konuyla ilgili bilgimiz olsun. Eğer müdahale edemezsek bilgimiz olmadığı için olur.  Bu sürecin sıkı takipçisi olacağız. O yüzden ilçe başkanlarımızla toplantı yaptık. Bazı ilçelerimizde ve mahallelerimizde ise aksine bu kotanın üstüne bile çıkılacaktır. Ama altında kalacak ilçe ya da mahalle olmayacağını düşünüyorum. Ana kademe ilçe başkanlarımızın da bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz bu partide kadınların emeği çok fazla. Özelikle referandum süresince herkes işini, gücünü, zamanını, parasını,  her şeyini bir kenara bırakıp bu iş için koşturdu. Herkes emeğinin karşılığın almalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

KARŞIYAKA’DA HEP UYGULANIYOR!
İlerleyen süreçte taviz verilmeden kotalara uyulacağına yönelik inancının tam olduğunu ifade eden Balcı, geçmiş dönemde cinsiyet kotasına uyulup uyulmadığı konusundaki düşüncesini ise, “Ben kendi ilçem olan Karşıyaka’da uygulandığını biliyorum. Ama bazı ilçelerde uygulanmadığını duydum. Karşıyaka’da hep uygulanıyor ve hatta üstüne çıkıyor” sözleriyle ifade etti.

TABİ Kİ KADIN OLSUN!
Kongreler süreci hakkında konuşan Balcı, kadın kollarının takviminin ana kademe sonrası şekilleneceğini açıkladı. Örgütte ana kademe il başkanlığı için kadın aday isteğinin dillendirilmesi hakkında konuşan Balcı, “Ana kademede bence kadın başkan olabilir. Kadın ve erkek eşit olduğuna göre kadın aday arkadaşlarımız çıktığı taktirde olması mümkün. Ana kademe il başkanlığı için cinsiyetin değil liyakatın önemli olduğunu düşünüyorum. Çok da güzel olur. Kadın veya erkek olarak bakılmamalı. Tabi ki kadın biri olsun” açıklamasını yaptı.  

ADAYLIĞI DÜŞÜNÜYORUM!
Mevcut görevi için kongrede aday olup olmayacağıyla ilgili konuşan Balcı, ana kademede il başkanlığına ise soğuk baktığını belirtti Balcı, “İl kadın kolları başkanlığına aday olmayı düşünüyorum. Ana kademe için düşünmüyorum. İlçelerden çok teklif var. Örgüt istiyor. Geçen dönemde adaylık hiç aklımda yoktu. Örgütten gelen istek üzerine aday olmuştum. Yine aynı talep olunca devam edebilirim diye düşünüyorum. Yapacağımız işler de var. O yüzden de yine kadın kolları başkanlığın düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Maçka Parkı'ndaki güvenlik görevlisi açığa alındı!
 
Altınordu'da Alim yolcu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Karataş’tan ‘yeni parti’ çıkışı: Akşener’in geçmişi ne ki...
İl Başkanı Karataş, teşkilatın Ankara ziyareti hakkında bilgi verirken, ...
CHP’den ''Adalet Kurultayı'' kararı!
CHP, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de "Adalet Kurultayı" yapma kararı aldı.
CHP’li vekilin sözleri İzmir’i karıştırdı: Pes doğrusu!
İl Eğitim Sekreteri Özen, Tunceli Milletvekili Erol’un, “Muhalefet karşıtlık ...
 
HDP'li milletvekili için karar verildi!
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ankara’ya gitmek üzere geldiği ...
Akşener'den Atatürk Büstü saldırısı için sert açıklama
Meral Akşener, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Atatürk büstüne yapılan ...
3 yıl sonra ‘yol arkadaşları’yla yeniden
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 3 yıllık aranın ...
 
'Müftülere resmi nikah yetkisi'ne MHP'den destek
MHP, müftülere resmi nikah kıyabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemeye destek verdi.
CHP'li Sertel'den AK Parti'ye tarım politikası eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, dışişlerinde ...
Bozdağ'dan 'müftü nikahı' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, müftülere nikah yetkisi veren kanun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva