HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:57

CHP İzmir 19 Mayıs buluşması: AK Parti’ye eleştiri yağmuru!

Bu yıl 102'ncisi kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Törende yapılan açıklamalarda AK Parti hükümetine yönelik eleştiriler vardı.

CHP İzmir 19 Mayıs buluşması: AK Parti’ye eleştiri yağmuru!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirdi.

Törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter,  Kani Beko, CHP İzmir PM Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ
Törende açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Mustafa Kemal Atatürk'ü anmanın ne güzel yolu, kurtuluş ve kuruluşun şehri İzmir'den bir söz göndermek olur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına emanet ettiği vatana sonuna kadar sahip çıkacağımıza, genç kardeşlerimizin işsiz kalmayacağı bir ülkeyi yaratacağımıza ve ikinci yüzyılda kurduğu Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandıracağımıza söz veriyoruz" dedi.

ULUSAL EGEMENLİK MÜCADELESİ O İLK ADIMLA BAŞLADI
Konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Bugün, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yola çıkanların, dini kurallara göre yönetilen Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden; özgür, bağımsız, modern ve laik bir Cumhuriyet kuranların günüdür” diyerek sözlerine başladı. İl Başkanı Yücel, bayramı tarihsel süreç içerisinde değerlendirdi ve “Bu topraklarda atılan hiçbir adım, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a attığı o ilk adım kadar değerli olmadı.  Emperyalizme karşı tam bağımsızlık, saraya karşı ulusal egemenlik mücadelesi o ilk adımla başladı. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkmadan önce tam bağımsız yeni bir devlet kurmanın dışında hiç bir kurtuluş planı söz konusu olamayacağını çok iyi biliyordu. Bu koşullarda başlayan milli mücadele; gücünü bir taraftan Mustafa Kemal’in inancı, kararlılığı ve dehasından alırken bir taraftan da Türk milletinin davasının haklılığından alıyordu” dedi.

BU TAHRİBATI TAMİR ETMEK HEPİMİZİN BOYNUMUZUN BORCUDUR
Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan özgürlük mücadelesinin ve eşit yurttaşlık temellerine dayanan toplum anlayışının mevcut iktidar yönetimiyle sekteye uğradığını ifade eden Başkan Yücel, “Devletin kurumları, devleti hukuk kurallarıyla liyakat ve adaletle yönetmek yerine;  cemaat ve tarikatlarla, biat ve kişilere sadakatle yönetmeyi tercih eden basiretsiz yöneticiler nedeniyle hain terör örgütleri tarafından ele geçirilmiştir. Kamunun bütün kaynakları; yol, köprü, havaalanı gibi büyük devlet ihaleleri verilmek suretiyle, 5 tane yandaş müteaahide akıtılmıştır. Devletin üst düzey bürokratları mafya liderleriyle ortaklık yapmaya; bir siyasi parti genel başkanı mafya liderlerine methiyeler düzmeye başlamış, devletin bakanı kendi bakanlığına milyonlarca liraya fahiş fiyatlarla dezenfektan satmış; devletin savcıları bütün bu olanlara gözünü kulağını kapatmıştır. Damat hazinenin başına geçmiş; 2 senede dolar 4,5 liradan 8,5 liraya çıkmış,  lebaleb kongreler yapılmış; vaka sayıları patlamış ama 1,5 yıldır kapalı olan lokantalar, kahvehaneler, restoranlar nedeniyle insanlar hayatlarına son vermeye başlamıştır. Sonra biz bir soru sormuşuz, bu milletin varlığı olan Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar nerede diye? Bugüne kadar ikna edici tatminkar bir yanıt alamamışız. AKP genel başkanı başka bir şey, genel başkan yardımcıları başka bir şey, Merkez Bankası başkanı başka bir şey söylemiş.  Bu örnekler dahi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı mücadele ve ardından sağlanan kazanımların bir bir nasıl tahrip edildiğini açık bir şekilde gösteriyor. O yüzden bu tahribatı tamir etmek hepimizin boynumuzun borcudur değerli arkadaşlar. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmak yok” ifadelerini kullandı.

ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMAK YOK
Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insan vardır” sözleriyle son veren Başkan Yücel şunları söyledi; “Asla umutsuzluğa kapılmak yok. Ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi, adaleti getirmek için toplumun umudu; Cumhuriyet Halk Partisi. Kimsenin ezilmediği, inanç, etnik köken ve yaşam tarzı nedeniyle kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin kardeşçe yaşadığı bir Türkiye için toplumun umudu Kemal Kılıçdaroğlu. O yüzden arkadaşlarım; kendimize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz,  kadınlarımıza güveniyoruz. Demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük diye haykıran milyonlara güveniyoruz.  Hepinizin ve tüm İzmirlilerin 19 mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

KOTAN: GENÇLER OLARAK HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ
Programda yapan Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘helallik’ istemesine gönderme yaparak şunları söyledi; “Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs emperyalizme karşı onurlu bir direniştir. 103 yıl önce bugün güzel ülkemizin geleceğini aydınlatan ışık yanmıştır. Vatanın tarih sahnesinde yeniden aydınlanmasının adıdır. 19 Mayıs gençliktir, gençlik gelecektir. ‘İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici düşmanlarınız olacaktır’ diyen Ata’m sanki bugünleri görmüş gibi geçmişten günümüze ışığını tutarak bizi aydınlatmıştır. O zamanın saray yönetiminin kalıntıları bugün de halkımızın istikbaline saldırmaktadır. Sarayın menfaati halkın menfaatinin nüne geçmiş ve gençliğin geleceği ayaklar altına alınmıştır. Unutulmasın ki bizler sonsuza kadar Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin savunucusu olacağız. Sarayda halktan kopuk ve itibardan tasarruf olmaz diyerek servetlerine servet katan yandaşlardan seçim günü hesap soracağız. İşsiz kalan, atanamayan ve intihar eden gençlerin vebali iktidarın ellerindedir. Bizler gençler olarak hakkımızı helal etmiyoruz.”

 
Başkan Soyer bizzat katıldı: Buca'ya kütüphane açıldı
 
Bornova'da 19 Mayıs kutlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste 'Gördes Barajı' savunması: Mühendislik hatası yok!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bu kez de İklim Değişikliği Komisyonu’nda ...
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı: Bu ruhu gençlerimiz yaşatacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.
AK Parti Menderes’ten ‘Cem Evi’ne ret’ iddiasına açıklama: Başkan Kayalar kumpas ustası!
Menderes Belediye Meclisi’nde, kanunda yer alan kurum ve kuruluşlarla ...
Mahkemenin TOKİ kararı sonrası AK Partili Kaya'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaksınız, yapacağız!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi ...
 
Memleket Partisi İzmir'in ilk il başkanı Oğuz oldu
Memleket Partisi için dün resmi dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunan ...
'Bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ...
Bahçeli'den CHP'ye 'Sedat Peker' tepkisi!
Siyasette organize suç tartışmaları sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva