HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2021 Cuma - 16:01

CHP'den yangın bölgesine yardım eli: Vatandaş borçlandırılırsa borcu üstleneceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu yangın bölgesinde zarar gören vatandaşların AFAD ve TOKİ tarafından borçlandırılmasına karşı yaptığı açıklamada "TOKİ ve AFAD vatandaşı borçlandırırsa 11 büyükşehir belediye başkanı borcu üstlenecek' diye konuştu.

CHP den yangın bölgesine yardım eli: Vatandaş borçlandırılırsa borcu üstleneceğiz

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Tunç Soyer'in de bulunduğu 11 büyükşehir belediye başkanı ile birlikte Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde orman yangınlarından etkilenen mahallelerde ziyaretlerde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Muğla'da düzenlenen çalıştaya katıldı.

AFAD ve TOKİ'nin yangın bölgesindeki yurttaşları borçlandırma ihtimali üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, ''TOKİ ve AFAD vatandaşı borçlandırırsa 11 büyükşehir belediye başkanı borcu üstlenecek''' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

''Türk Hava Kurumu'nun yeniden OGM ile işbirliği yaparak ve kendi yangın söndürme filolarını kurmasını istiyoruz. Şu an kayyum heyeti tarafından yönetiliyor. Davalar açılmış durumda. Umarız mahkeme bir an önce genel kurul yapılması yönünde bir karar verir ve THK ayağa kalkar. Biz de ayağa kalkması için elimizden geleni yapacağız.

TOKİ ve AFAD kendilerine verilen görevini yapmaya çalışıyorlar. Ancak yurttaşların belli oranda borçlanacaklarını biliyoruz. AFAD ya da TOKİ herhangi birini borçlandırdığında biz 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcu üstleneceğiz. 

 
MNG Kargo'dan siber saldırı açıklaması
 
Halil yeniden milli takımda!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 28 Ağustos 2021 Cumartesi 10:22

vatandaşa yüklenen borcu diğer vatandaşlar üstlenecek o zaman. sonuçta devleti yerelde veya genelde yönetenler sanki kendi cebinden birşeyler veriyormuş gibi davranmaları hoş değil. Ayrıca siz önce İzmir BŞB nin ev sahibi iken sokakta bıraktığı 61 aileyi kurtarın. Bu aileler 11 senedir yargıya bile başvuramıyor çünkü danıştay başvuru süresi geçti diye davalara daha baştan bakmıyor. Bu ailelerin durumu ne olacak. 11 yıldır kira ödüyorlar. Ortada belediyenin yaptığı bir dolandırıcılık var. Ne olduğu bile basında yer almadı maalesef. Bunu okuyanlar olay nedir diye en ufak bir haber bulamazlar.

Yorumu oyla      7      3  
Partili 27 Ağustos 2021 Cuma 16:58

Sayın genel başkan çok güzel öneriler,ayakları ne kadar yer basıyor,öncelikle genel başkan parti içi demokrasi işler hale gelmesi gerekir,genel merkez atamaları ile kontenjan milletvekillerine,belediye başkanları atama geliyor,dayatmacı bir anlayış ile,artık taban bu konuda tepkili ve inandırıcılığınız yok,11 büyükşehir belediye başkanları alınmak iktidar olunmuyor,başkanlar kendi havasında yanınızda gibi görünüyor ama parti ve hizmetleri dışında kendilerine göre yapılanıyor,kimisi cumhurbaşkanlığı kimisi istanbul büyükşehir belediye başkanı kimisi genel başkan olma hamleleri var ve ona göre hareket ediyorlar,bu meyanda bu şehirlerde işler olmuş olmamış önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun yeter ki yeterki koltukları korunsun çünkü gelecek seçimlerde tekrar atasın diye işte böyle CHP,kimseye güvenipte halkın duygularını boşa çıkarmayınız,örnek; Ege bölgesinde en pahalı su Izmır de,nasıl iktidar halka elektrik ve doğalgaza zam yapıyor ise belediyelerde aynı farkı yok olacak hizmetlere odaklasın belediyeler, sayın genel başkan siz bu ülkenin en güçlü Atatürkün mirası CHP başında olduğunu unutmayın başarılı olduğunuz tek olay genel başkan adayı olarak karşınıza çıkanlara çok başarılı olduğunuz gerçekten takdire şayandır...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'ya 11 büyükşehir belediye başkanı ile çıkarma
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Tunç Soyer'in de bulunduğu ...
AK Partili Kaya’dan Seferihisar’da ‘istemezükçü’ tepkisi: Bari balıkçıları rahat bırakın!
Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyecek ...
Erdoğan: Önceliğimiz vatandaşlarımızın tahliyesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da en az 90 kişinin hayatını kaybettiği ...
 
CHP ve MP arasında 'denklik' tartışması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım'ın ...
Başkan Sürekli’den sahada mesaj: STK’ları seçim kapısı olmaktan çıkardık
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir Sivil Toplum Kuruluşları ...
Bornova'da CHP'nin eski ve yeni siyasileri kahvaltıda buluştu
CHP Bornova İlçe Örgütü, ilçe siyasetine damga vuran isimler için “Ahde ...
 
CHP Lideri İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ...
Bornova karıştı! Tuncay Özkan'dan iddialara sert yanıt
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın CHP ...
Balçova'da danışma kurulu günü... Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Balçova ilçe örgütünün düzenlediği Danışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva