HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2023 Pazartesi - 19:10

CHP'den ön seçim kararı!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel yerel seçimlere ilişkin, "Tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'örgüt denetiminde ön seçim', 'örgüt denetiminde basit aday yoklaması' ve 'örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması' adıyla eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir." dedi

CHP den ön seçim kararı!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel yerel seçimlere ilişkin, "Tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'örgüt denetiminde ön seçim', 'örgüt denetiminde basit aday yoklaması' ve 'örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması' adıyla eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

MYK toplantısına ilişkin açıklamada bulunan Yücel, İsrail'in yaklaşık iki aydır saldırı düzenlediği Gazze'de sivil ölümlerin 15 bini geçtiğini ve yaşanan insanlık dramının her geçen gün arttığını belirtti.

Yücel, Türkiye ve dünyanın meseleyi uluslararası bir insanlık sorunu olarak ele alması ve kalıcı barışı sağlamak için gerekli adımları atmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

İktidarın dış politikasını eleştiren Yücel, Türkiye-İsrail ilişkilerinin hız kesmeden artarak devam ettiğini savundu.

Yücel, ülkenin asli unsurlarından olan Kürtlerin uzun yıllar adaletsizliklere ve çifte standartlara uğradığını, AK Parti döneminde bunun daha da arttığını ileri sürdü.

Türkiye'de mesleğini hakkıyla yapan insanların sürekli hedef tahtasına oturtulduğunu, bağımsız ve tarafsız gazetecilerin bu yolda yıllarca bedel ödediğini ifade eden Yücel, Türkiye'de gündem oluşturan bir dolandırıcılık olayının üzerine gittiği için gazeteci Murat Ağırel'in hedef gösterildiğini söyledi.

Yücel, "Bu ülkenin her onurlu vatandaşı gibi Murat Ağırel'in de, ailesinin de can ve mal güvenliğini sağlamak, emniyet koşullarını en üst düzeye çıkarmak, bu tehditleri yapanları ivedilikle bulmak ve yargı önüne çıkarmak iktidarın namus borcudur. Bu ülkede yolsuzlukların üzerine gidilecektir. Bunların açığa çıkmasına yardımcı olan gerçek gazetecilere de teşekkür edilecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin dolandırıcıların, mafyanın fink attığı bir ülke haline geldiğini iddia eden Yücel, "Vergisini ödeyen, kıt kanaat geçinen, harama el uzatmayan sade vatandaş ne yapacak?" sorusunu yöneltti.

"Hedefimiz yurttaşlarımızın taban ücrete mahkum edilmelerini ortadan kaldırmak"

Asgari ücret tespiti sürecini yakından takip ettiklerini ve gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Yücel, "Biz emekten, emekçiden yanayız. Asgari ücretle geçim mücadelesi veren milyonlarca vatandaşımızın ve ailelerinin, insan onuruna yaraşır bir yaşama kavuşmalarını isterken, temel hedefimiz de bu yurttaşlarımızın taban ücrete mahkum edilmelerini ortadan kaldırmaktır." şeklinde konuştu.

Yücel, asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesinin kural değil tercih; yılda iki kez belirlenmesinin ise enflasyon karşısında zorunluluk olduğunu söyledi.

Emekçilerin enflasyonun sebebi değil, mağduru olduğunu vurgulayan Yücel, "En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının yarısı, asgari ücret yoksulluk sınırının dörtte biri, emekli aylığı ise yoksulluk sınırının altıda biridir. Asgari ücretle emekli maaşlarının açlık sınırının da altında olduğunu belirtmeye bile gerek yok. Rakamlar ortada. Üstelik bu rakamlar uzun süredir böyle." dedi.

"Öncelikle ön seçim diyoruz"

Yerel seçim takviminin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Yücel, partisinin Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç gün süren kampına işaret etti.

Kamp boyunca milletvekilleri ve MYK üyeleriyle ülke gündemi, 38. Olağan Kurultay sonrasında yapılan çalışmalar ve yerel seçim stratejilerinin değerlendirildiğini anlatan Yücel, bugünkü MYK toplantısının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildiğini bildirdi. Yücel, şunları kaydetti:

"Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 659 seçim çevresine esas olmak üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 10'uncu, Siyasi Partiler Kanunu'nun 37'nci ve tüzüğümüzün 55'inci maddeleri uyarınca tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'örgüt denetiminde ön seçim', 'örgüt denetiminde basit aday yoklaması' ve 'örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması' adıyla eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir.

Diğer seçim çevrelerinde de önümüzdeki haftalarda bu seçim bölgeleri belirlenecek ve haftadan haftaya bunların kararlarını aldıkça basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Öncelikle ön seçim diyoruz. Örgütlerimize bu konuda yetki veriyoruz. Ön seçim yapılamayan yerlerde örgüt görüşleri doğrultusunda memnuniyet anketleriyle, aday profili belirleme süreçleriyle, aday adaylarının toplumsal karşılığını ölçerek, çoklu adayların teke indirilmesi ve bunların içerisinden mümkün olduğu kadarıyla kadın adayların tercih edilmesi yönünde bir irademiz olduğunu paylaşmak istiyorum."

CHP Sözcüsü Yücel, açıklamasının ardında bir basın mensubunun, "HEDEP, 81 ilde aday göstereceğini ilan etti. Bu kararı nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu, "Bu konu, MYK ve PM gündemimizde yoktu. Sayın Genel Başkan'ımız yarınki Grup Toplantısı'nda bu soruya gerekli cevabı verir." şeklinde yanıtladı.

 
Akşener duyurdu... İYİ Parti ittifak için kararını verdi!
 
Urla’da aday sayısı 47’ye çıktı... 'İthal isim istemiyoruz!’
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaleniz İzmir Başınıza Yıkılacak 5 Aralık 2023 Salı 10:59

Değişimmiş miş Muş! Ya geçin bu ayakları ön seçim filan asla yapmaz bunlar! Balık hafızalı olmayın geçen ön seçimde hatırlayın Musa Çam tur bindirdi bileğinin hakkı ile birinci çıktı sandıktan adamı yine MV yapmadılar... Sonra bu partide demokrasi var ha ?? Buna kargalar bile güler kargalar! Rezil herifler utanmazlar! Halen daha tıpış tıpış oy verecekler ise bu rezillere seçimlerden sonra kimse burada maval martaval okumasın şikayet etmesin! Koyun gibi bu dayatma ithal adaylara oy vermeyin be kardeşim! YETER ! Basın mühürü İYİ partiye özgür özel ve çok bilmiş deniz yücel düşünsün! Saygılar

Yorumu oyla      3      3  
istifaaaaaa 5 Aralık 2023 Salı 10:49

hedep in kankası chp

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 5 Aralık 2023 Salı 09:59

Gerçek bir önseçim olsun yine şapkadan tavşan çıkarır gibi cemil tugay gibi olmadık kişileri çıkarmayın ortaya.

Yorumu oyla      5      3  
halk 5 Aralık 2023 Salı 09:14

partiyi rezil ettiniz iyice eski partili kalmadı şimdi bir ön secim yapılsa kim daha cok kişi işe alsa o seçilir anket yapılsın bire bir halk ile

Yorumu oyla      6      3  
eren 5 Aralık 2023 Salı 08:54

Örgütler mahalle delegeliklerinden başlamak üzere çarşaf listeyle belirlenmedikçe önseçimin şekli ne olursa olsun, bir ayağı hep sakat kalır. Önce örgüt. Ama bu Genel Merkez yöneticilerinin işine gelmez.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 5 Aralık 2023 Salı 00:17

Parti gözetiminde değil ilçe seçim kurulu gözetiminde bütün üyelerin katılımı ile ön seçim olursa bu parti düzlüğe çıkar yoksa HALK kırgın kızgın sandıkta tepkisini verir...

Yorumu oyla      10      3  
ÖZDEN CHP'Lİ 4 Aralık 2023 Pazartesi 23:15

Büyükşehir de oyum Sayın Musa ÇAM vekilime.

Yorumu oyla      10      9  
ÖZDEN CHP'Lİ 4 Aralık 2023 Pazartesi 23:14

Ön seçim aşamasında mevcut İlçe ve il yönetimi bu süreci tarafsız idare etmek zorundadır. Alt yapısı olmayan bir karar. Hakim önünde ön seçim yapılmalı bence.

Yorumu oyla      10      3  
Tarafsız 4 Aralık 2023 Pazartesi 22:48

Keşke ön seçim olsa ama asla olmaz ve olmayacak! Bu hamle sadece chp seçmenini konsolide etmeye yönelik bir adım! İzmir'in hali orda'da Dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi resmen modern köy görünümünde, Bu güzel şehire bu kadar mı kötülük yapılır, bu kadar mı bu kadim şehir katledilir?? Aklım almıyor!İnsanlar artık bu beceksiz, basiretsiz chp yönetiminden yıldılar bıktılar! Kanımca bu yerel seçimlerde seçmen asla gidip tıpış tıpış CHP'ye asla oy vermeyecek, hele hele ithal adaylar olursa hiç vermeyecekler! Ve chp Büyükşehir dahil olmak üzere tüm İlçelerde ciddi bir hüsran ve yenilgi alacak!

Yorumu oyla      16      4  
Cemal 4 Aralık 2023 Pazartesi 22:46

Öyle görünüyor ki son seçimleri olacak CHP nin baya Bi oy kaybı var seçmen sayısı çok düşük kalacak dsp gibi ANAP dyp gibi sandığa gömülecekler

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener duyurdu... İYİ Parti ittifak için kararını verdi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine CHP’nin ...
Ümit Özdağ hakkında iddianame!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatılmıştı. ...
İYİ Parti'de kritik toplantı: CHP ile işbirliği yapılacak mı?
İYİ Partinin Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 ...
 
CHP PM adaylar gündemiyle toplandı!
CHP'de Parti Meclisi toplandı. PM'nin gündemi 31 Mart yerel seçimine dönük ...
İYİ Parti'den istifa etmişti... Akşener'e çağrı!
İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ...
CHP’li Aksünger aday adaylığı için yola çıktı
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, ...
 
Başkan adayı Atila, vizyonunu anlattı, iddialı konuştu: Yüzde 70 oy potansiyelimiz var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, “Elimizden geleni ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na ...
Özuslu 'Heybem dolu' dedi, Bergama için yola çıktı: Belediyeciliği 5 yılda öğrendim!
Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bergama Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva