HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2021 Çarşamba - 16:07

CHP’den Menemen Belediyesi’nin satışına tepki!

CHP Menemen İlçe Yönetimi; AK Parti idaresindeki Menemen Belediyesi’nin 1 Ekim’de yapacağı meclis gündeminde yer alacak 160 parselin satışına tepki gösterdi.

CHP’den Menemen Belediyesi’nin satışına tepki!

İlçe yönetimi ve meclis üyeleriyle birlikte Seyrek Villakent Mahallesi’nde bir basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Ömer Güney, satışın hukuksuz, kontrolsüz ve koşulsuz bir zeminde yapılacağını belirterek “Menemenlilerin 1 Milyon 598 Bin 591 m²’lik, 1.6 Milyar TL değerindeki malını bir oldubittiyle satacaklar. Bu vebalin altında kalırlar. Menemeni de büyük bir enkazın altında bırakırlar. Borç ödemek gerekçesiyle, borcun 2.5 katı bir satış yapıyor, üstelik yetki sınırı ve denetim sağlamıyorsanız şaibeye çoktan bulaşmışsınız demektir. Hukuka ve vicdana sığmayan bu gaspa, bu gözü dönmüşlüğe sonuna kadar dur diyeceğiz” diye konuştu.

HALKIN OYUYLA O KOLTUKTA OTURMAYANLAR, HALKIN MALINI SATAMAZ!
Menemen Belediyesi’nin mülkiyetindeki bu gayrimenkullerin kat karşılığı satışı, takası, trampa yapılması, yap-işlet-devret modeli ile ve hasılat paylaşımlı kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmak için belediye başkan vekiline yetki yetki istediğini söyleyen Güney “Menemen’i ve belediyeyi yönetme yetkisini halktan almayanlar; halkın oyuyla o koltukta oturmayanlar,  halkın malını satamaz! Böylesi dev bir satışı, bu denli pervasızca yapamaz! 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi, taşınmazların alımı, satımı, takası ve tahsisi yetkisini Belediye Meclisi’ne vermiştir. Halkın görüş ve olurunu almaktan kaçtıkları gibi; Meclisi de yok sayarak kanuna aykırı, hukuksuz bir işe soyunmuşlardır. Her platformda bu satışa neden karşı olduğumuzu anlattık. İmar Komisyonu görüşmelerinde şerhimizi koymuştuk. Böylesi dev bir satışın ve sonrasında doğacak zafiyetlerin bu kadar geniş bir yetki ile tek kişinin tasarrufuna bırakılması asla kabul edilemez” dedi.

2019’DA KARŞI ÇIKMIŞLARDI; ŞİMDİ YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİLER…
Bu yetkinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağının tam bir muamma olduğunu söyleyen Başkan Güney, satış ile ilgili kamu yararının hiçbir şekilde dayanak teşkil etmediğini belirtti.

Güney, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu satışların belediyenin gelir gider dengesine nasıl yansıyacağının analizi ortada yok. Plan ve Bütçe Komisyonu’na dahi gönderilmedi. Tamamen Başına buyruk, kritersiz, ölçüsüz ve denetimsiz bir satış ve yetki söz konusu. Oysa, bu gayrimenkullerin hangi amaçla satışa çıkarıldığı, ne şekilde değerlendirileceği uzman bir kadro, bir bilir kişi heyeti tarafından masaya yatırılmalıdır. Meclis denetimine elverişli, ayrı ayrı bir rapor hazırlanmalıdır. Bugün bu satışı yapmak isteyenler; 2019 yılının Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda karşı çıkanlardı. O tarihte, CHP olarak biz de karşı çıkmıştık ve önerge geri çekilmişti. Biz aynı yerdeyiz. Peki ne oldu da bugün çark ettiler ve angından mal kaçırır gibiler. Aynı sorumluluk bilinciyle tekrar ediyoruz; Menemen’i, belediye kurumunu, ilçe halkını dara düşürecek, pek çok şaibeyi beraberinde getirecek bu girişime dur diyoruz.”

‘EL İNSAF’ DİYORUZ VE SORUYORUZ!
“El insaf diyoruz ve soruyoruz. Belediye borçlarını ödeyeceklerini söylüyorlar. 500 Milyon TL civarındaki borç için neden 1.6 milyar TL’lik bir satışa çıkıyorlar; üstelik neredeyse sınırsız bir yetki isteyerek? Satılacakların 141 adeti konut alanı ve 1.411.256 m², 10 adetiticari depolama alanı ve 148.558 metrekare, 8’i de ticaret alanı ve 23.211 m². 1. 600.000 metrekarelik alanda yaklaşık olarak 100 metrekarelik 6.400 konut yapılır. Yüzde 40 oran ile Menemen Belediyesi'ne 2500 konut kalır. Bu konutları nasıl değerlendirecekler? Belediyeciliği bırakıp, emlakçılık mı yapacağız? Satamadığınız konutlar yıpranacak, bakım onarım gerekecek. Belediyeye ekstra bir yük getirmeyecek mi? Bu konutları kimler yapacak? Menemenli, İzmirli olanlar mı; yoksa ithal ve yandaş olanlar mı?  Villakent’e 6.400 konutun yapılması demek, ortalama 20.000 civarında nüfus artışı demek. Bu artışı karşılayacak okul, hastane gibi bir alt yapıyı da planladınız mı? Depolama alanlarının belediye tasarrufunda kalması ve istihdam olanakları neden hiç değerlendirilmedi? Borcu olmayan, kredi almayan bir belediye yokken; başka kaynak arayışları yerine bu dev satışta ısrar etmek niye? ”

TÜM MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRIMIZDIR: YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR!
“Bir miras yedi gibi, hazıra dağ dayanmaz demeden; Menemen’in hakkını hukukunu çiğnemek pahasına bir yola girmişler, dört nala gidiyorlar. Hesap kitap yok; korku yok, sınır yok! Kanunun arkasından dolanıp, meclisin yetkisini gasp ederek Menemen’i ateşe atıyorlar. Akla, mantığa, vicdana sığmayacak bu satışa ‘dur’ diyoruz.  Yarın çok geç olabilir. Bu nedenle tüm meclis üyelerimizden iç seslerini dinlemelerini istiyoruz. Öngörü ve hassasiyet bekliyoruz. Bu vebale ortak olamayız! Bunun yükü çok ağır, bedeli büyük olur. Bu gerçeğin bugün üstü örtülse de yarın evlatlarımızın karşısına çıkacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, Emrivaki bu yağma planını tersine çevirmek için tüm şartları zorlayacağız. Bu ülke, bu şehir birilerinin arpalığı değildir. Menemen’in malı, mülkü, kaynakları ve geleceğini hiç ettirmeyiz!” 

 
İzmir'den yola çıkmışlardı: İmdatlarına futbol kulüp başkanının gemisi yetişti
 
Bornova’da DSÖ gururu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun Demokrat 29 Eylül 2021 Çarşamba 20:16

Menemenli CHP liler "Kuzeyşehirde Ne oldu?" sorusunun yanıtını bılıyorlar ise soylesınler. Halkın malını savunmak bıldıgınızı soylemekten geçer

Yorumu oyla      2      3  
Canpolat 29 Eylül 2021 Çarşamba 19:48

Satılır,satılır hiç bişey elde edemezsiniz,sizin chp belediyeciliğinizden bu millet bıktı artık BIKTI...Rahmetli ÖZAL dan beri satamazsınız,sattırmayız diyenleride gördük bu ülkede. Satılması gerekiyorsa SATILIR nokta

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan Aliağa'ya ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda ...
CHP’li Sertel : Sayıştay’a hesap vermeyen rektör hukuk önünde hesap vermelidir
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Sayıştay denetçilerine denetimle ilgili bilgi ...
Liderlerden Soçi'de kritik görüşme: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya’nın ...
 
CHP'li Serter: Zamlar iş dünyasının belini büküyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Üyesi ...
Erdoğan - Biden zirvesinin tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın 30-31 Ekim ...
Erdoğan'dan Korona Zirvesi'nde 'Turkovac' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrimiçi düzenlenen Küresel Covid-19 Zirvesi’ne ...
 
Bahçeli'den ABD'ye ülkü ocakları tepkisi
MHP lideri Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi’nin ülkü ocakları kararına ...
'Erdoğan bir daha seçilirse dolar 20 TL olur'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muhharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Akar'dan İdlib mesajı: Saldırılar göçü tetikler
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki hava saldırıları hakkında, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva