HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2016 Cuma - 12:31

CHP’den ilginç protesto: Daltonlar Konak’ta!

CHP Konak İlçe Başkanlığı Konak meydanında Red Kit’in azılı düşmanı hırsız çetesi Daltonlar’la hükümete dokunulmazlık mesajı verdi.

CHP’den ilginç protesto: Daltonlar Konak’ta!

EGEDESONSÖZ – TBMM’de dokunulmazlık görüşmelerinde kritik oylama sürerken CHP Konak İlçe Başkanlığı İzmir’de ilginç bir eyleme imza attı.

Konak Meydanı’nda yapılan ‘dokunulmazlık’ protestosuna ünlü çizgi roman kahramanı Red Kit’in azılı düşmanları hırsız çetesi ‘Daltonlar’ da katıldı! CHP Konak ‘Daltonlar Çetesi’ni kullanarak hükümete mesaj gönderdi.

İlçe Gençlik Kolları üyesi partililer, “Hırsızlık yapana da yolsuzluklara ‘Bakan’a da bu ülkede dokunulmuyormuş onun için Türkiye’deyiz” yazılı afişin önünde  ayaklarında pranga, üzerlerinde mahkum kostümleri ile Daltonlar Çetesi üyeleri Joe, William, Jack ve Avarel karakterlerini canlandırdı.



ZARRAB "TÜRKİYE'YE GİDİN" DEDİ

Daltonlar'dan William'ı canlandıran Taşkın Kaygusuz, “Biz uzun zamandan beri Kansas Cezaevi'nden kaçmayı düşünüyorduk ancak bir türlü kaçacak yer bulamıyorduk ta ki Reza Zarrab’ın cezaevine geldiği güne kadar... O bize 'Türkiye’ye gidin' dedi. 'Tatil için geldiğim Amerika’da tutuklandım ama Türkiye’de bana ödül verenler hatta önüme yatan Bakanlar vardı' dedi. Bizde bu yüzden Türkiye’ye geldik ancak Avarel’in fikriyle İzmir’e geldik yolumuz Ankara buradan Ankara’ya gideceğiz" dedi.

DOKUNULMAZLIK GÖNDERMESİ
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise, “AKP iktidarı mevcut olan salt çoğunluğuyla tüm dokunulmazlıkları kaldırabilirken bunu yapmayarak bir Alicengiz oyunuyla bir algı operasyonu yaratmaktadır. CHP seçim beyannamesinde ve parti programında kürsü hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana bir tavır içindedir. Her zaman olduğu gibi bugünde bir güne mahsus olarak dokunulmazlıkların kaldırılması inandırıcı değildir. Dokunulmazlıklar yarın içinde kaldırılmalı geçmiş içinde kaldırılmalı bakanlar içinde kaldırılmalı hırsızlıkları ile ün salmış ne kadar bu ülkenin yolunu tutmaktadır. Daltonlar da Zarrab ile yaptıkları istişare sonucunda Türkiye’ye geldiler. Her ne kadar bugün icra makamında bir Red Kit olmasa da bunun noktada hırsızları rahatsız edecek bir anlayış olmasa da CHP olarak bizler bu anlayışa karşı siyasetimizi devam ettireceğiz. Biz dokunulmazlıkların hepsi kaldırılsın dediğimizde bize vay siz teröristleri koruyorsunuz diyorlar. Biz teröristlerin tümünün onlarla selamlaşanın onlarla irtibat içinde olanların hepsinin dokunulmazlıklarını kaldırılmasını istiyoruz bu oyuna gelmeyin" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ: REHBERİN AVAREL OLMASI…
Öte yandan CHP Konak’ın eylemine AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım yazılı bir açıklama yaparak, “Pensilvanya ağzıyla konuşanın rehberinin Avarel olması gayet doğal” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama:
Bugün, CHP Konak İlçe Başkanı, eylem yapayım, gürültü çıkarayım derken yine komik duruma düşmüş. Eylemleri de kendileri gibi yerli ve milli değil. Pensilvanya ağzıyla konuşanın rehberinin Avarel olması gayet doğal. Meclis'te PKK'nın siyasi uzantılarını koruyan Vekillerinin düştüğü acziyeti, zilleti kamuoyundan gizlemek için kılıktan kılığa girmeleri, şarlatana dönmeleri normal. Ama ne yaparlarsa yapsınlar terör seviciliklerini, bölücülere verdikleri desteği milletimiz gördü, tarih not etti. Biz de vatan hainleriyle işbirliklerini unutmayacağız, unutturmayacağız.

Son dönemde CHP'de vatan hainlerini koruma, bölücüleri himaye etme alışkanlık haline geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini terör örgütlerinin payandası haline getirdiler. Gazi Meclis'te PKK destekçisi HDP'lileri koruma altına almaya kalktılar ama milletin tokadından korkup geri adım attılar. Konak Belediyesi'nde de durum farklı değil. Terör örgütü üyesi olmaktan yargılanan kişiler hala Belediye'nin en etkin noktalarında makam işgal ediyorlar.  CHP İlçe Başkanı, bıraksın Pensilvanya'nın avukatlığını, HDP'nin savunuculuğunu yapmayı da önce bunlara baksın. Ak kadrolar olarak, her zaman suçun ve suçlunun karşısında olduk. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milli iradeye tehdit oluşturan her türlü terör unsurlarının da karşısındayız. Olmaya da devam edeceğiz. İçi boş sloganlarla, pespaye eylemlerle bizi susturacağını sananlar yanılıyor. Onların işbirliklerini deşifre etmeye devam edeceğiz. Gürültüleriyle hakikati bastırmalarına izin vermeyeceğiz.

 
İzmir’deki vahşetin perde arkası: Kan donduran ifade!
 
Meclis son sözü söyledi: Dokunulmazlıklar kalktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cenazede yumurtalı saldırı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki ...
Meclis’te yoğun ilgi: Yıldırım’ı kutlayan kutlayana!
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti Genel Başkanlığı'na aday olan ...
Erdoğan'dan Rize'de 'dokunulmazlık' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklarla ilgili oylama ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşiktaş analizi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ATV'de katıldığı programda ...
Genç Parti kurtuldu!
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, süresi içinde ...
Meclis karıştı: CHP'liler kurulu terketti!
TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği ...
 
CHP İzmir'den Yıldırım yorumları: Kim/ne mesaj verdi?
AK Parti’nin genel başkan adayı olarak Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik ...
'Türkiye'yi terk ettiler' iddiasına HDP'den açıklama
Rudaw'ın haberinde 'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in ...
Kadınlardan Piriştina’ya 'semt evi' teşekkürü
Buca Belediyesi’nin kadınların toplumsal yaşama katılım oranlarını arttırmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva